Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

"Θερμή" υποδοχή για τον Αποστόλου το Σάββατο από αγρότες της Αλεξάνδρειας και "Μαρίνο Αντύπα"

"Θερμή" υποδοχή με τρακτέρ ετοιμάζουν οι αγρότες του συλλόγου της Αλεξάνδρειας, στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου 17 Ιουνίου,  στον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίο θα παραβρεθεί, στα εγκαίνια της διεπαγγελματικής ροδακίνου και πυρηνόκαρπων, που θα γίνει στη Βέροια. Στις
κινητοποιήσεις συμμετέχουν και τα μέλη του προσκείμενου στο ΠΑΜΕ αγροτικού συλλόγου "Μαρίνος Αντύπας" Νάουσας. Στις ανακοινώσεις του οι δυο σύλλογοι αναφέρουν τα εξής:

Αγροτικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας

"Με αφορμή το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για συμμετοχή των αγροτών στο δεύτερο φεστιβάλ ροδάκινου που διοργανώνεται από τοπικούς φορείς στη Βέροια στο ξενοδοχείο Αίγες στις 15, 16 και 17 Ιουνίου θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής.

Οφείλουμε να συγχαρούμε όλους τους διοργανωτές (Τουριστικός Όμιλος Βέροιας, κοινοπραξία παραγώγων, επιμελητήριο για την σημαντική αυτή πρωτοβουλία. Μακάρι και άλλοι φορείς και ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας να έδειχναν αντίστοιχο ζήλο στη προώθηση αγροτικών προϊόντων.

Με την ευκαιρία καλούμε τα μελή μας να παρευρεθούν στις σημαντικές ημερίδες που θα λάβουν χώρα στο ξενοδοχείο Αίγες αυτό το τριήμερο. Κυρίως όμως καλούμε τα μελή μας το Σάββατο στο κέντρο της Βέροιας (Πλατεία Ελιά) προκειμένου να δώσουμε τα εύσημα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου για τους χειρισμούς του σε μια σειρά από θέματα όπως:

-Στην αποτυχία εύρεσης νέων αγορών ροδάκινου που οδήγησε στις δραματικά χαμηλές τιμές που απολαμβάνουν οι παραγωγοί.

-Στη χαρακτηριστική καθυστέρηση να λάβει μετρά, αν όχι στην αδιαφορία του, στο θέμα των εργατών γης που στην πράξη αποτρέπει να κάνουμε νόμιμες προσλήψεις εργατών, με τον κίνδυνο αυστηρών προστίμων να κρέμεται πάνω απ το κεφάλι μας καθημερινά, και επιπλέον να μην καταχωρείται ως δαπάνη το σημαντικότερο έξοδο.

-Στην αδιαφορία που δείχνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο ζήτημα της τροποποίησης του κανονισμού ΕΛΓΑ

-Στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα της φέτας και της τιμής του γάλακτος

-Στην αδιανόητη φορολογική και ασφαλιστική αντιμετώπιση του κλάδου μας.

-Στην απαράδεκτη καθυστέρηση αποπληρωμής ΚΟΕ-ΠΣΕΑ,αγροπεριβαλλοντικα,ΕΦΚ πετρελαίου, κ.α (καθυστέρηση που ξεπερνά και τα 4ετη) -Στην συνεχιζόμενη αδικία των Νέων Αγροτών του 2009,

-Στην εξωφρενική έμπνευση παρακολούθησης μαθημάτων μέσα στο κατακαλόκαιρο των νέων αγροτών του 2014 και

- Στην τεράστια καθυστέρηση αξιολόγησης των φακέλων των νέων αγροτών του 2016

- Και επιπλέον για μια σειρά ακόμη αστοχίες και παραλήψεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, καλούμε τους αγρότες να αποδεχτούν το αίτημα της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και να βρίσκονται δυναμικά στη Βέροια το Σάββατο το μεσημέρι.

Υ.Γ Το Σάββατο τα τρακτέρ μας θα κοιτάζουν προς την πλατεία Ελιάς, σύντροφοι της κυβέρνησης".Συνάδελφοι αγρότες, αγρότισσες,
Την ώρα που η κυβέρνηση έχει φορτώσει στις πλάτες των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, αλλά και των άλλων λαϊκών νοικοκυριών τα βάρη της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης με τα μέτρα και του 4ου μνημονίου, που προστίθενται στα προηγούμενα, επιδίδεται σε μια σειρά εκδηλώσεων εντυπωσιασμού – κάλπικου ενδιαφέροντος για τις «προοπτικές» ανάπτυξης και καινοτομίας.
Μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας! Για ποια «ανάπτυξη» μιλάμε και ποιος θα ωφεληθεί από αυτήν, όταν οι μικρομεσαίοι αγρότες στενάζουν από την αντιαγροτική πολιτική, δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τις εξευτελιστικές τιμές, τις απλήρωτες παραγωγές και αποζημιώσεις, τα χαράτσια, τις εισφορές, τα αγροτικά εφόδια, το πετρέλαιο και αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα χωράφια τους;
Ο Αγροτικός Σύλλογος καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους να «υποδεχτούμε» αγωνιστικά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης το Σάββατο 17/6, 7:00μμ στην Ελιά στη Βέροια, διεκδικώντας:
1. Άμεση αναπλήρωση του εισοδήματός μας από το Ρωσικό εμπάργκο
2. Κατώτατες εγγυημένες τιμές σε όλα τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα για να μπορούμε να ζήσουμε και να καλλιεργήσουμε
3. ΕΛΓΑ – κρατικός φορέας που να καλύπτει το 100% της παραγωγής από όλα τα φυσικά φαινόμενα και τις αρρώστιες.
4. Λεφτά για τις ζημιές και όχι για δαπάνες ΝΑΤΟικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: