Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Συνεκπαίδευση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Βέροιας σε συνεργασία με την ΣΤ΄ τάξη του 8ο Δημοτικού Βέροιας

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βέροιας σε συνεργασία με την ΣΤ΄ τάξη του  8ο Δημ. Σχολ. Βέροιας, υλοποιούν για δεύτερη σχολική χρονιά Πρόγραμμα Συνεκπαίδευσης σε ψυχοκοινωνικές δεξιότητες. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος Αγωγής Υγείας πραγματοποιήθηκε βιωματική δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ‘‘Βία-συγκρούσεις και την ενδοοικογενειακή βία’’ με τη
συνεργασία του Κέντρου Πρόληψης «Πρόσβαση» και την ψυχολόγο κ. Φανή Μπασιούρη. Η ομάδα μαθητών του ειδικού σχολείου μαζί με τους μαθητές του ΣΤ1 και τους εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται στο πρόγραμμα, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δράσεις όπως: ενημέρωση- προσδιορισμό της βίας-καταιγισμό ιδεών ‘‘γιατί συγκρουόμαστε’’ -λέξεις που «πληγώνουν» σ’ ένα κουτί –συζήτηση για την ενδοοικογενειακή βία –δραματοποίηση-παίξιμο ρόλων σε περιστατικά βίας –καταγραφή των ΄΄χρυσών κανόνων΄΄ για επίλυση των συγκρούσεων.
Βασικός και επιθυμητός στόχος των δράσεων για τους μαθητές μας είναι η ευαισθητοποίηση, κατανόηση, εφαρμογή τακτικών και συμπεριφορών που προάγουν το διάλογο, την αποδοχή, την κοινωνικά αποδεκτή συμπεριφορά, την προάσπιση της σωματικής και ψυχικής υγείας.
Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία μας την Πρόσβαση και την ψυχολόγο κ. Φανή Μπασιούρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: