Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Κώστας Βοργιαζίδης στο δημοτικό συμβούλιο: Ξεκινούν σειρά έργων στον δήμο

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΒ υπέβαλε ο κ. Νίκος Μωϋσιάδης επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, γεγονός που γνωστοποιήθηκε
με την ανάγνωση σχετικής επιστολής από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Τηλέμαχο Χατζηαθανασίου, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Βέροιας. «Εγώ ζήτησα από το Νίκο να μείνει μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, διότι πρόκειται να γίνουν αλλαγές στο Δήμο. Πολιτικά
κάνουμε δεκτή την παραίτηση του Νίκου Μωϋσιάδη για τους προσωπικούς λόγους που εξέφρασε, οπότε τώρα θα τον αντικαταστήσει ο αντιπρόεδρος Γιώργος Ορφανίδης», σχολίασε ο Δήμαρχος, ο οποίος ακόμα αναφέρθηκε στο τριήμερο συνέδριο της ΚΕΔΕ (1 - 3 Δεκεμβρίου), που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
«Ένα σημαντικό συνέδριο, γιατί στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, συμβαίνουν πολλά», είπε ο κ. Βοργιαζίδης, που στάθηκε στη μετακίνηση των υπαλλήλων, η οποία - όπως είπε - γίνεται χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των Δημάρχων, εκτιμώντας ότι «θα δημιουργήσει πρόβλημα. Θα υπάρχει κόσμος, που θα θέλει να φύγει και να πάει σε «ήσυχες γωνιές». Οι περιφερειακοί Δήμοι θα αδειάσουν, σε όφελος των Δήμων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Θεωρώ ότι είναι λάθος της κυβέρνησης».
Ο κ. Βοργιαζίδης έκανε επίσης γνωστό ότι ειπώθηκε από τον κ. Σκουρλέτη πως θα είναι η τελευταία χρονιά περικοπής πόρων στην τοπική αυτοδιοίκηση.
«Τι έμεινε άλλο να κόψουμε; Μετά θα πάμε σε δαπάνες μισθοδοσίας», είπε, ενώ ο ίδιος, αναφερόμενος στην παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο, είπε γι' αυτόν ότι «δεν πήγε πίσω, αφού κατακεραύνωσε την κυβέρνηση σε θέματα ΤΑ, ανέφερε ότι «λεφτά παραπάνω δεν μπορούμε να δώσουμε. Άρα, όλους μας θεωρούν ηλίθιους».
Επιπλέον ο κ. Βοργιαζίδης αναφέρθηκε και σ' ένα άλλο ζήτημα, στο νόμο 4412, όπου αλλάζει ο τρόπος δημοπράτησης έργων, μελετών, δημοπρασιών, ενημερώνοντας ότι από τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου ο Δήμος έχει προγραμματίσει την υλοποίηση έργων (όπως συντήρηση κοινόχρηστων χώρων, εσωτερική διαμόρφωση νεκροταφείων Διαβατού, ενδοδημοτική οδοποιία ΑΕ Βέροιας, αγροτική οδοποιϊα Δήμου Βέροιας), «μετά από παύση μεγάλου χρονικού διαστήματος βγαίνουν οι διακηρύξεις για δημοπρασία έργων», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.
Προ ημερησίας διάταξης, σε ερώτημα της κ. Ελευθεριάδου αναφορικά με το φωτισμό....(Διαβάστε  όλο το ρεπορτάζ του Παύλου Τουτουντζίδη για την ΗΜΕΡΗΣΙΑ στο http://imerisia-ver.gr/index.php/eidhseis/politiki/dhmoi/item/14883-k-vorgiazidhs-sto-ds-veroias-seira-ergwn-kseikinoun-sto-dhmo.html  )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου