Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Ένα οδοιπορικό στα...κακώς κείμενα της πόλης!

 Oδοιπορικό στα...κακώς κείμενα της πόλης. Κάποιοι θα πείτε. Και εσύ τα ίδια δεν κάνεις; Έχετε δίκαιο. Το ζήτημα είναι όμως να αλλάξουμε νοοτροπία. Να σεβαστούμε τον ανάπηρο, τη μάνα με το καροτσάκι. Πεζοδρόμια έτσι κι αλλιώς στενά στην Εμ. Παππά και στην Αγίου Αθανασίου. Από που θα περάσουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες;  Βαδίζεις στον δρόμο του 9ου δημοτικού σχολείου. Απέναντι τίγκα στα
σκουπίδια, στα κάγκελα του ένα πλαστικό κουτί, λίγο πιο πάνω ζούγκλα σε ιδιωτικά οικόπεδα (το ίδιο συμβαίνει και σε όλη την περιοχή της επέκτασης, τη στιγμή που οι ιδιοκτήτες τους είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να τα καθαρίσουν, αλλιώς οφείλει να τους επιβάλλει πρόστιμα ο δήμος). Λεωοφόρος Ανοίξεως. Αυτοκίνητα πάνω στα πεζοδρόμια. Ο πεζός κάνει..σλάλομ για να τα αποφύγει.
  Τα ίδια στην Σταύρου Χωνού.  Η χειρότερη στιγμή στην Πετρίδη. Κολόνα της ΔΕΗ, πινακίδα ΚΟΚ και αυτοκίνητο πάνω στο πεζοδρόμιο! Απαιτούνται...καταδρομικές γνώσεις για να περάσεις. Και βγαίνεις στην "παραλία" της Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ένα κολοπάρκιγνκ έχει η πόλη για τα λεωφορεία και κανένας δεν το σέβεται. Ε φτάνει πια. Οφείλουν να συνεργαστούν δήμος και αστυνομία. Πληροφορούμε ότι το Αστυνομικό Τμήμα έχει στείλει σειρά παρατηρήσεων στον δήμο για πεζοδρόμια που πρέπει να μεγαλώσουν, κολόνες και σήματα που πρέπει να βγουν.Δεν λέω να γίνουν αύριο,αλλά να ξεκινήσει ο διάλογος. Να αντιληφθούμε ότι η Νάουσα δεν είναι επισκέψιμη πόλη. Να εξαχθούν συμπεράσματα και μετά να ξεκινήσουν οι ποινές. Μόνο έτσι θα κάνουμε πόλη. Με ποινές θα δούμε αποτέλεσμα. Όχι άλλα λόγια. Φτάνουν χορτάσαμε.
Υ.Γ Στον διάλογο να συμμετάσχουν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης. Και οι σύλλογοι γονέων. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι. Δεν έχει μέλλον ο τόπος μας, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου