Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Έμποροι, βιοτέχνες – επαγγελματίες και κρεοπώλες: «Ούτε ένα ευρώ εκτός Βέροιας και Ημαθίας»



Κοινή συνέντευξη Τύπου για να στείλουν ένα κοινό μήνυμα στους καταναλωτές έδωσαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι πρόεδροι της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών  Βιοτεχνών...
Βέροιας Θωμάς Ζιώγας, του Εμπορικού Συλλόγου Νίκος Πατσιαβούρας, της Συντεχνίας Κρεοπωλών Νίκος Κακαφίκας και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας Ηλίας Τσιαμήτρος. Το «σύνθημα» ενόψει των εορτών είναι: «Ούτε ένα ευρώ εκτός Βέροιας και Ημαθίας».
Τη συνέντευξη άνοιξε ο κ. Ζιώγας τονίζοντας ότι η τοπική αγορά προσφέρει τα πάντα και σε χαμηλές τιμές και οι επαγγελματίες θα πρέπει πρώτοι να στηρίξουν ο ένας τον άλλον.
«Είμαστε ένας κρίκος στην αλυσίδα της κατανάλωσης , όσο μπορούμε ακόμα να καταναλώνουμε  με αυτά τα οικονομικά δεδομένα» τόνισε και για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς κάλεσε τους επαγγελματίες , τις μέρες των εορτών να μη φέρνουν τα αυτοκίνητα στο κέντρο ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους καταναλωτές να παρκάρουν πιο άνετα για τα ψώνια τους.
Κλείνοντας πρόσθεσε ότι «η πρόταση του Υπουργού Ανάπτυξης για να ανοίγουν τα καταστήματα τις Κυριακές (45) μας βρίσκει αντίθετους από την στιγμή που δεν έχουν πληρωθεί οι παραγωγοί, κόβονται οι μισθοί, απολύονται υπάλληλοι. Τι νόημα έχει μια ακόμα ημέρα εργασίας.
Οι περισσότεροι είμαστε αυτοαπασχολούμενοι και δεν έχουμε την δυνατότητα 7 ημέρες την εβδομάδα να είμαστε στα μαγαζιά».
Ο νέος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, αναφέρθηκε κατ’ αρχήν στην επιλογή του χώρου του Κέντρου Μέριμνας όπου δόθηκε η χθεσινή συνέντευξη, επισημαίνοντας ότι αυτό δεν ήταν τυχαίο, αφού σηματοδοτεί την πρόθεση του Συλλόγου και των παρισταμένων να συνεργάζονται αγαστά με κοινωνικούς και άλλους φορείς της Βέροιας (ΚΕΠΑ, ΚΑΠΑ κ.λ.π.) στο πλαίσιο της περαιτέρω ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ τους προς όφελος της πόλης και των πολιτών.
«Μέσα από συλλογική δουλειά και με στοχευμένες δράσεις θέλουμε να απευθυνθούμε στους συμπολίτες μας που έχασαν την εμπιστοσύνη τους στα καταστήματα της πόλης» τόνισε ο κ. Πατσιαβούρας ζητώντας από τον κόσμο να περιορίσει την εκροή χρημάτων σε άλλες περιοχές, διότι «πρέπει να υπάρχει ανταπόδοση εκεί που ξοδεύονται χρήματα».
Μάλιστα, στην προσεχή ημερήσια διάταξη του Συλλόγου η νέα Διοίκηση θα θέσει επί τάπητος τα ζητήματα που αφορούν τον εμπορικό κόσμο, όπως είναι το ωράριο, οι προσφορές και οι εκπτώσεις κ.α.
Ο κ. Κακαφίκας, εκ μέρους της συντεχνίας κρεοπωλών που ενόψει των εορτών έχουν επιπλέον λόγους να απευθύνονται στους καταναλωτές, διαβεβαίωσε ότι οι τιμές των κρεοπωλείων θα είναι προσιτές και θα ανταποκρίνονται σε καλό και ποιοτικό προϊόν, ενώ «στο πνεύμα των ημερών θα κατεβάσουμε τιμές, με προσφορές στο χοιρινό ντόπιο κρέας» όπως δήλωσε.
Μάλιστα η συντεχνία ετοίμασε μια αφίσα – σήμα που θα αναρτηθεί μόνο στα κρεοπωλεία – μέλη της συντεχνίας που θα καλύπτουν τις προϋποθέσεις (καθαριότητα, ποιότητα, χαμηλές τιμές, συνεχής κρεοσκοπικός έλεγχος, ωράριο) διασφαλίζοντας τους όρους εμπιστοσύνης με τους πελάτες τους.
Ο πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης και στο κοινωνικό πρόσωπο της συντεχνίας που βοηθάει ευπαθείς ομάδες, όταν τους ζητηθεί, προσθέτοντας ότι «όσο αντέχουν θα συνεχίσουν να το κάνουν».
Τη δέσμευση του δήμου Βέροιας για αγαστή συνεργασία με την τοπική Αγορά, μετέφερε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας «αποκαλύπτοντας» το σχέδιο αναβίωσης των γιορτών παραγωγής στη Βέροια και την πρόταση που έκανε το Σώμα προς τη δήμαρχο για ορισμό αντιδημαρχίας τουρισμού και ανάπτυξης.
«Εμείς συζητάμε με όλους και για όλα και περιμένουμε προτάσεις από τον Εμπορικό κόσμο για συνεργασία».
Στο περιθώριο της συνέντευξης που δόθηκε στον χώρο υποδοχής του Κέντρου Μέριμνας Δήμου Βέροιας, στον Προμηθέα (για συμβολικούς λόγους) συζητήθηκε και επιμέρους προβλήματα και προβληματισμοί που αφορούν τις σχέσεις της αγοράς με τους καταναλωτές αλλά και με τον ίδιο τον εμπορικό κόσμο καθώς οι αντοχές απέναντι στην οικονομική κρίση και στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που δεν φαίνεται να είναι… φίλα προσκείμενο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Η συνέντευξη έκλεισε με την επανάληψη του κεντρικού συνθήματος της τοπικής εορταστικής Αγοράς, να παραμείνουν τα όποια χρήματα διατεθούν από τους καταναλωτές, στην πόλη τους.
Σοφία Γκαγκούση, ‘Λαός’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου