Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Και άλλο πλήγμα για τη Νάουσα. Τέλος και στην ειδική επιδότηση των απολυμένων από τις κλωστοϋφαντουργίες της περιοχής!!!

Στον βωμό του μνημονίου θυσιάζει η κυβέρνηση και το ελάχιστο κεκτημένο που υπήρχε στη Νάουσα και αφορούσε την ειδική επιδότηση των απολυμένων από τις κλωστοϋφαντουργίες της περιοχής, έως ότου συμπληρώσουν τα χρόνια για την κανονική τους συνταξιοδότηση. Τέλος λοιπόν και  για αυτή την ειδική επιδότηση, η οποία έδινε ανάσα σε αρκετούς απολυμένους της ΕΝΚΛΩ, στέλνοντας στον Καιάδα της απελπισίας δεκάδες ακόμη οικογένειες.  Από το επίδομα που έπαιρναν οι απολυμένοι αφαιρούνταν ποσό για την κάλυψη των ενσήμων τους και υπήρχε πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.  Για Τους 214 εργαζόμενους στις Κλωστοϋφαντουργικές επιχειρήσεις ΝΑΟΥΣΑΣ και ΟΤΤΟ ΕΒΡΟΣ  οι προϋποθέσεις ήταν η απόλυση από κλωστοϋφαντουργίες της   Νάουσας ή από
υποκατάστημα του ΟΤΤΟ-ΕΒΡΟΣ ή από εργοστάσιο της  ΕΝΚΛΩ   εντός του διαστήματος 1/1/02 – 31/12/08, η συμπλήρωση 7.500 ενσήμων και του 50ου έτους της ηλικίας έως 31/12/08 και η  σχετική αίτηση από 30/6/06 έως 1/3/09. Δυστυχώς στις στρατιές των ανέργων του δήμου θα προστεθούν και όσοι περίμεναν δυο ή τρία χρόνια για να έχουν δικαίωμα συνταξιοδότησης , αφού θα στερηθούν το επίδομα που άγγιζε τα 3.200.000 ευρώ ετησίως!!! Δυστυχώς η Νάουσα αφήνεται πλέον στο έλεος του Θεού, ενώ είναι τραγικό το ότι η κυβέρνηση Σαμαρά  κατακρεουργεί όλα τα ειδικά προνόμια που έδωσε στο δήμο η κυβέρνηση Καραμανλή! Περιμένουμε τις αντιδράσεις των βουλευτών της Ημαθίας. Δεν πάει άλλο  για την πόλη με την μεγαλύτερη ανεργία πανελλαδικά!!

 απολυμένοι Νάουσα

7 σχόλια:

  1. ναι αλλα.. εχουμε ευρω και ειμαστε μελος του πυρηνα της Ευρωπης και θα ειμασταν χειροτερα διαφορετικα κλπ

    αυτα ψηφισε ο κοσμος, ας τα λουστουμε ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ πλεον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ και χρόνια έπρεπε να συμβεί αυτό. Μετά την απόλυσή τους να μπαίνουν στο ταμείο ανεργίας, όπως όλοι οι απολυμένοι και οι άλλοι άνεργοι και όχι να έχουν ειδικά προνόμια για την ΕΝΚΛΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας οργανωθούμε σε ομάδες ανέργων, και ας πάρουμε ό,τι μας ανήκει, να βάλουμε ξανά μπρος τις μηχανές των εργοστασίων, και να παράγουμε για τον τόπο μας, τα παιδιά μας, τους συναδέλφους μας... μπορούμε και χωρίς αφεντικά. η μεταλλουργία στη θεσ/νικη, η Αργεντινή, οι πάνω από 200 συλλογικότητες σε όλη την Ελλάδα που λειτουργούν αλληλέγγυα και αντιεμπορευματικά, δείχνουν το δρόμο...

    Ένας άνεργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τις τελευταίες μέρες στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο διαβάζουμε συνεχώς συγχαρητήρια και κόντρα συγχαρητήρια από τους τοπικούς βουλευτές του μνημονίου και του ΔΝΤ για ψύλλου πήδημα και για τα αυτονόητα.
    Θα ήθελα και εγώ να τους συγχαρώ για το καινούργιο τους κατόρθωμα: να κόψουν και την επιδότηση των εργαζομένων στην ΕΝ.ΚΛΩ. Ίσως το δεχόμουν αν και στη βουλή οι 300 γινόταν 50 ή 20 και οι άλλοι να απολύονταν. Τζάμπα πρόβατα πληρώνουμε. Όσο για το δεύτερο φίλο που σχολιάζει θετικά αυτή την απόφαση , να του πω ένα : αυτό θέλουν, να στραφεί ο ένας εργαζόμενος εναντίον του άλλου και να περνούν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα. Μη χαίρεσαι λοιπόν φιλέ νούμερο 2 άμα πιάσει φωτιά το σπίτι του γείτονα…………..κτλ.

    ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΣ ΚΛΩΣΤΗΡΙΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδη οτι γράφει μια φυλλάδα των Αθηνων, εξακριβωμένο, η οχι , εμεις το αναπαράγουμε σαν είδηση? Ειναι δημοσιογραφία αυτο?Ποιον επισημο φορέα ρωτησες για την επιβεβαιωση η μη της εν λογω είδησης?Αλλα είπαμε,αυτη η....δημοσιογραφια θελει σπερμα, αιμα, και δακρυ.Ντροπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η κακία είναι το δυνατό σημείο του 2ου ανώνυμου σχολιαστή.
    εύχομαι να βρεθεί και ο ίδιος χωρίς μια δραχμή ειτε είναι εργαζόμενος είτε έχει λεφτά στις τράπεζες τα οποία θα τα χάσει με την επερχόμενη πτώχευση!!!!
    Ντροπή να χαίρεται κανείς με την ανέχεια των συνανθρώπων του!!!!
    Η κλωστουφαντουργια με τις πολιτικές των κυβερνώντων στην Ελλάδα καταστράφηκε...και από εργατούπολη η Νάουσα κατάντησε ανεργούπολη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντί να οδήρονται και να καταριούνται για την κακή τους τύχη μερικοί εδώ μέσα καθισμένοι μάλιστα στις αναπαυτικές καρέκλες των καφέ της πόλης, ας σηκωθούν να μαζέψουν τα μανίκια και να αρχίσουν τη δουλειά ή την επιμόρφωση για κάτι καινούριο. Να τους πληρώνει ο υπόλοιπος λαός κι αυτοί να χασκογελούν σε βάρος μας, τελειώσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή