Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

23o Φεστιβάλ Cioff- Πυρσού-Νάουσας. 450 νέοι από Ευρώπη, Ασία, Αφρική και Αμερική στη Νάουσα!


Ψηλά τον πήχη έβαλε ο ΠΥΡΣΟΣ στην οργάνωση του 23ου Φεστιβάλ CIOFF, που θα διεξαχθεί στη Νάουσα στις 4-8 Ιουλίου. Νέοι από τέσσερις Ηπείρους με τις παραδοσιακές φορεσιές και τους χορούς του τόπου τους θα κατακλύσουν την πόλη μεταφέροντας το πιο αισιόδοξο μήνυμα για το αύριο. Νεανική δροσιά, ακούσματα, θέαμα, παραδόσεις λαών για μια εβδομάδα θα γεμίσουν με φως και χρώματα τον παραδείσιο τόπο μας, τη Νάουσα, που στηρίζει μια πολύ μεγάλη εκδήλωση – θεσμό για την ίδια, για τη Μακεδονία, για την Ελλάδα.
450 νέοι από το Σινά (Βεδουίνοι), την Τουρκία (Τραπεζούντιοι), το Μεξικό, την Βουλγαρία, το
Μοντενέγρο, το Κονγκό, τη Σερβία, το Τόγκο, την Αλβανία (φωνητικό), την Γκάνα, σύνολο δέκα συγκροτήματα ξένα, (ευχόμαστε να φτάσουν όλα την Τρίτη 3/7/2012 στη Νάουσα), η Λαογραφική Εταιρεία Ελασσόνας, οι «Αχαιοί» του Αιγίου, οι  Πόντιοι της Θεσσαλονίκης και τα δικά μας, μας δίνουν ένα γενικό σύνολο 16 συγκροτημάτων!
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι χάρη στην καλή φήμη του Φεστιβάλ οι αιτήσεις ξένων συγκροτημάτων ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.
Τα συγκροτήματα θα μείνουν στην Σχολή Αστυφυλάκων, η οποία διατίθεται δωρεάν και στα καταλύματα της Περιβαλλοντικής. Το πρωινό, προσφορά συμπολιτών  μας και Σούπερ Μάρκετ, θα ετοιμάζεται εθελοντικά από κυρίες μέλη του συλλόγου. Τα γεύματα θα παρέχονται στη Σχολή και στα εστιατόρια της Νάουσας. Τα αναψυκτικά και τα φρούτα θα είναι προσφορά επιχειρήσεων και Συνεταιρισμών.
Ο ΠΥΡΣΟΣ αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει την πόλη για τη συγκινητική υποστήριξη της δράσης του και επιφυλάσσεται να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των χορηγών του.
Η τιμή των εισιτηρίων καθορίστηκε  έτσι που να επιτρέπει την ομαδική προσέλευση του κόσμου στο καλοκαιρινό πανηγύρι συνάντησης ανθρώπων του κόσμου. Ο Πυρσός συνιστά την προμήθεια των τετραπλών -οικογενειακών εισιτηρίων των 20€ που επειδή είναι ανώνυμα μπορούν ελεύθερα να χρησιμοποιηθούν και ως ατομικά.
Καινοτόμα βήματα του φετινού Φεστιβάλ είναι πολλά και ευτυχώς επιτυχημένα. Θα φανούν στην πορεία προς το Φεστιβάλ και κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.
Τα συγκροτήματα θα διατεθούν στα διαμερίσματα του Δήμου ΔΩΡΕΑΝ με μόνη επιβάρυνση την ημερήσια σίτιση και κίνησή τους. Δηλώσεις-αιτήσεις μέχρι 30 Ιουνίου.
Προσφορές δεκτές. Ο καθένας μπορεί κάτι να προσφέρει.
Τηλ. επικοινωνίας 23320 20 211 Γραμματείας και του προέδρου 6974306034
Ο ΠΥΡΣΟΣ ζητάει συστράτευση όλων όσων μπορούν να βοηθήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου