Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Ανοικτή επιστολή του blog μας προς τον διοικητή του Νοσοκομείου Νάουσας Παναγιώτη Τσακπουνίδη


Ως μέσο διαδικτυακό, δεν θα μπορούσαμε να είμαστε κατά της τεχνολογίας. Και επειδή διαβάσαμε πρόσφατα με χαρά την είδηση της σύνδεσης του νοσοκομείου Νάουσας με δίκτυο wi-fi, έχουμε κάποιους προβληματισμούς, που πρέπει να μας απαντήσουν οι υπεύθυνοι. Προφανώς ο διοικητής κ. Τσακπουνίδης, που κάνει...τους εν λόγω σχεδιασμούς και είναι προς τιμήν του όλες οι προσπάθειες. (Αν και ματαίως περιμέναμε απάντηση σε προηγούμενο ερώτημα για το αν οφείλει ή όχι να έχει ένα αναβαθμισμένο νοσοκομείο βιολογικό καθαρισμό στις εγκαταστάσεις του…)
Το ζήτημα είναι αρκετά ευαίσθητο και η προαίρεσή μας αγνή. Νομίζουμε ότι πρέπει να δοθούν σε εύθετο χρόνο οι απαραίτητες απαντήσεις στα κάτωθι δύο σοβαρά ερωτήματα:
  1. Είναι συμβατό ένα δίκτυο wi-fi με τα πλαίσια ασφαλούς λειτουργίας ενός νοσοκομείου, όσον αφορά την ασφάλεια της υγείας των ασθενών; Υπάρχει π.χ. ακριβής συσχέτιση της επίδρασης των δικτύων wi-fi (όπως και του bluetooth) πάνω σε ασθενείς που φέρουν μόνιμο βηματοδότη; Μήπως εκθέτουμε τους ασθενείς και όλους σε παραπάνω ακτινοβολία;
  2. Υπάρχει τέτοια υπηρεσία σε κανένα άλλο νοσοκομείο της Ελλάδος, ιδιωτικό ή δημόσιο; Κι αν όχι γιατί;
Με εκτίμηση
Κώστας Παναγιωτίδης

4 σχόλια:

  1. Στο εξωτερικό έχουν σχεδόν όλα ασύρματο δίκτυο.

    Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη χρήση αυτή. Το σύστημα εκπέμπει στα 2,4GHz.

    Το πρόβλημα υπάρχει κατά την μετάδωση δεδομένων στα 900MHz - 1950MHz αν και δεν έχει επισήμως ανακοινωθεί από καμμία εταιρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν στο δρόμο για το νοσοκομείο ο ασθενής με βηματοδότη δεν έχει ήδη πεθάνει από παρεμβολή που οφείλεται: στο ασύρματο τηλέφωνο του σπιτιού του, το φούρνο μικροκυμάτων στην κουζίνα του, το δικό του wi-fi router, το router του γείτονα, τότε μπορεί να φτάσει στην κλινική και να του εμφυυτεύσουν έναν wi-fi βηματοδότη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο πρώτος Ανώνυμος κύριος νομίζω οτι εύκολα βγάζει συμπεράσματα..χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης η άποψη μου είναι οτι είμαστε τα ζωντανά πειραματόζωα όσον αφορά τις ηλεκτρικές συσκευές καθώς το ζητούμενο που πάντα θέτουν οι εταιρείες είναι αν έχει αποδειχθεί οτι είναι επιβλαβείς..μα η πονηριά βρίσκεται (όπως και με την κεραία επάνω από το κτίριο του ΟΤΕ που οι μετρήσεις την έδειχναν πάντα στα όρια)όπως επισημαίνουν ειδικοί καθηγητές στην νομοθεσία και τα επιτρεπτά όρια στην χώρα. Συγκεκριμενος καθηγητής ανέφερε.."δεν είπαμε να γυρίσουμε στις σπηλιές..καλή είναι η τεχνολογία αλλά με μέτρο..τα όρια της ακτινοβολίας των κινητών στην Ελλάδα είναι λίγο πιό κάτω απ' το να ψηθεί το αυτί μας"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ποιο εξωτερικο εχουν ολα ασυρματο δικτυο?
    Πολλα δεν εχουν ανακοινωθει και δεν υπαρχει ακομα τιποτα σαφες οσον αφορα την επιδραση τους πανω σε βηματοδοτες ,απινιδωτες,οποτε ο καθε κυριος καλα ειναι να μην παιζει με την υγεια τοσο των ασθενων οσο και των εργαζομενων,αρκετη ακτινοβολια δεχομαστε καθημερινα.Φτανει κυριε διοικητα με τα πρωτοποριακα μοντελα στο νοσοκομειο μας,δεν ειμαστε πειραματοζωα,εχετε ηδη καλο βιογραφικο για να προχωρησετε παρακατω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή