Κλείδωσε η συμφωνία για την 5η δόση του δανείου, παρά τα νέα αρνητικά δημοσιεύματα ότι δήθεν το ΔΝΤ δε θα πληρώσει το δικό του μερίδιο. Και κλείδωσε γιατί βασική προϋπόθεση ήταν να συμφωνήσει η κυβέρνηση στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα το οποίο θα είναι εξαιρετικά σκληρό για τον ελληνικό λαό ώστε να μας δοθεί και νέο δάνειο. Πιθανότατα την Παρασκευή θα κατατεθεί στο υπουργικό συμβούλιο το Μεσοπρόθεσμο και να πάρει το πράσινο φως για να πάει στη Βουλή όπου και θα δοθεί η μεγάλη μάχη. Πέραν της φορολογικής αφαίμαξης, εκείνο που θα εντυπωσιάζει είναι το άνοιγμα και πάλι του εργασιακού με τη θεσμοθέτηση
στην κυριολεξία της γενιάς των 500 ευρώ, αλλά και της μείωσης των συντάξεων μέσω του ψαλιδίσματος των επικουρικών.Σημαντικό είναι επίσης ότι κάτω από την πίεση των ξένων, τα μέτρα επισπεύδονται και πολλά θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι αν και αρχικά είχε ειπωθεί ότι θα υλοποιηθούν από το 2012.
Αυτό που φαίνεται να προκρίνεται είναι ότι οι μειώσεις του ΦΠΑ θα πάνε για την επόμενη χρονιά ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν άμεσα μετατάξεις προϊόντων από το 13% στο 23%.
Το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το οποίο καλύτερα να λέμε Μνημόνιο 2 για να μην ξεχνιόμαστε, θα περιλαμβάνει τα εξής μέτρα:
Αυξήσεις σε φόρους ακινήτων, ακριβότερα τέλη κυκλοφορίας, πιθανότατα κατά 20%, πιθανότατα μειώσεις στο αφορολόγητο όριο πράγμα που σημαίνει μεγαλύτερες παρακρατήσεις φόρων και μάλιστα αναδρομικά.
Το δραματικό είναι ο εργασιακός Μεσαίωνας για τα νέα παιδιά, έως 24 ετών που μπαίνουν στον στίβο της εργασίας. Όσοι δεν έχουν επαγγελματική εμπειρία θα πληρώνονται κατά 20% χαμηλότερα από τη Συλλογική Σύμβαση, δηλαδή μικτός μισθός κάτω από τα 600 ευρώ.
Θα υπάρχει η δυνατότητα συμβάσεων ορισμένου χρόνου 3ετούς διάρκειας με έως και 3 χρόνια ανανέωση, χωρίς να γίνονται αυτές αορίστου χρόνου.
Δίνεται η δυνατότητα ευελιξίας στην εργασία με κατάργηση του 8ώρου και με 10ωρα χωρίς πληρωμή υπερωριών.
Στη Δημόσιο τομέα ανατρέπονται τα πάντα αφού στο τραπέζι μπήκε η άρση της μονιμότητας, ειδικά στους φορείς που καταργούνται. Σε σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκε να καταργηθούν εκατοντάδες φορείς του δημοσίου και οι υπάλληλοι θα αξιολογηθούν.
Μειώνεται κατά 10% το εφάπαξ όσων υπαλλήλων έχουν υποβάλλει αίτηση από το 2009 και μετά ενώ μειώνεται 8% κατά μέσο όρο και το εφάπαξ στα ελλειμματικά ταμεία Δημοσίου και ΔΕΚΟ.
Αυξάνεται το ποσοστό παρακράτησης ΛΑΦΚΑ σε όλες τις συντάξεις άνω των 1450 ευρώ, από 4% έως 10% που είναι σήμερα, σε 6% έως 14%.
Επιβάλλεται ειδική εισφορά κατά μέσο όρο 8% σε όσους συνταξιούχους παίρνουν πάνω από 1700 ευρώ και είναι κάτω των 60 ετών. Στις επικουρικές πάνω από 300 ευρώ επιβάλλεται ΛΑΦΚΑ 3% έως 10%.
Μπαίνει μεγάλο μαχαίρι στις αναπηρικές καθώς κόβονται περίπου 12.000.
Επιβάλλεται ειδική εισφορά κατά μέσο όρο 8% σε όσους συνταξιούχους παίρνουν πάνω από 1700 ευρώ και είναι κάτω των 60 ετών. Στις επικουρικές πάνω από 300 ευρώ επιβάλλεται ΛΑΦΚΑ 3% έως 10%.
Μπαίνει μεγάλο μαχαίρι στις αναπηρικές καθώς κόβονται περίπου 12.000.
Και φυσικά οι αποκρατικοποιήσεις, η πώληση ακίνητης περιουσίας είναι στην πρώτη γραμμή της κυβερνητικής πολιτικής.
antinews.gr
Που είναι οι βουλευτές;; Τι κάνουν για όλα αυτά τα δυσοίωνα και τα απειλητικά οι εκλεγμένοι λειτουργοί της δημοκρατίας;; Αν ΔΕ συμπράξουν αυτοί με την κυβέρνηση, δε θα περάσει τίποτε. Γιατί δεν αντιστέκονται; Γιατί βάζουν την υπογραφή τους στην καταδίκη της χώρας και της γενιάς μας;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ να αποδείξουν τον πατριωτισμό τους, το δημοκρατικό τους φρόνημα και τη χρησιμότητά τους. Γιατί αν συνεχίσουν να έχουν το διακοσμητικό ρόλο που διατηρούν τώρα, εγώ λέω ότι είναι πολύ ακριβή η διακόσμηση που αξίζει 7.000€χ300 το μήνα...