Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Παρουσιάζεται στη Νάουσα το βιβλίο του Αντώνη Γιτόπουλου "Τραγωδίας Πρόσωπα"

 


Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024, ώρα 7.30 μ.μ., στην αίθουσα Βέτλανς του Πολυχώρου Πολιτισμού «Χρήστος Λαναράς» στη Νάουσα, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου τού Αντώνη Γιτόπουλου, «Τραγωδίας Πρόσωπα» που κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο «Ἀνάλεκτο». Για το βιβλίο θα μιλήσουν: ο Σπύρος Βουτσινάς (κριτικός ποίησης και θεάτρου) και ο Γιώργος Μάλλιος (φιλόλογος - αρχαιολόγος, δντης Λαππείου Γυμνασίου Νάουσας). Θα προλογίσει ο Άκις Θωμαΐδης (εκδότης). Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την αρωγή του Δήμου Η.Π. Νάουσας.

Πρόκειται για μία σημαντική ποιητική συλλογή εμπνευσμένη από πρόσωπα των τραγωδιών του Αισχύλου, του Σοφοκλή και του Ευριπίδη, επεξεργασμένα στην ανθρώπινη διάστασή τους με έναν σύγχρονο προβληματισμό που προβάλλει τη διαχρονική αξία του έργου των μεγάλων τραγικών. Όπως επισημαίνει ο ίδιος ο συγγραφέας, «ο άνθρωπος, σε όλες τις εποχές, ορίζεται κυρίως από τις ανάγκες και τα όνειρα στην περιορισμένη ζωή του. Κι αυτά δεν αλλάζουν πολύ».


Ο Αντώνης Γιτόπουλος γεννήθηκε στο Αρκοχώρι Ημαθίας. Εργάστηκε ως χημικός στη δημόσια δευτεροβάμια εκπαίδευση. Εξέδωσε μερικά βιβλία ποίησης και λαογραφίας: Ο ήλιος τα παιδιά και τα εγγόνια του, εικον. Ολυμπία Σαμόγλου, [εκδ. Ελληνικά Γράμματα], Κ.Κ. (κύριε κα謬¬ηγητά), [εκδ. Ελληνικά Γράμματα, 2004], Αγεωγράφητα μάτια, [εκδ. Ελληνικά Γράμματα, 2004], Αρκουδοχώρι (Λαογραφία), επιμ. [εκδ. Ελληνικά Γράμματα, 2004], Λυγμός φωτός, [Νάουσα 2006], Σίφνος – Σέριφος και επιστροφή, Αρχαίων ηρώων μονόλογοι, Γένεσις. Συμμετέχει την ανθολογία ποίησης και διηγήματος της Λογοτεχνικής Συντροφιάς Νάουσας, Ρόδα και Άκανθοι, [εκδ. Ανάλεκτο, 2024].





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου