Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Μας γνώρισε τον...τόπο μας η Θρακική Εστία Βέροιας

Για μία ακόμη φορά η Θρακική Εστία Βεροίας βρέθηκε στον φιλόξενο χώρο της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Βεροίας, καλεσμένη από την Ι Μεραρχία Πεζικού για να παρουσιάσει χορούς  της Θράκης μας, στην εκδήλωση με τίτλο  «ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ».
Μέσα από θεματικές ενότητες και με προϊόντα από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Πατρίδας μας, που προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς από παραγωγούς και εμποροεπαγγελματίες των περιοχών
Ημαθίας, Κεντρικής – Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, Νησιών Αιγαίου, Κρήτης κτλ,  παρουσιάσθηκαν με πολύ μεράκι από την δραστήρια Ι ΜΠ και τον Διοικητή της κ. Χρήστο Σίμο.
Στην συνέχεια παρουσιάσθηκαν χοροί της Επισκοπής, Κρήτης, Μικράς Ασίας, Πόντου και Βόρειας Θράκης από την Θρακική Εστία Βεροίας.
Μόλις άρχισε η παρουσίαση από τους χορευτές μας  των Θρακιώτικων χορών με την εύθυμη διάθεση τους,  την αδιάλειπτη κινητικότητα τους, στους χορούς της Βόρειας Θράκης, δικαίως απέσπασαν τα εύσημα και τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.
Μία βραδιά (των Ενόπλων Δυνάμεων μας) που δεν συνέδεσε μόνο τα τοπικά προϊόντα, την μουσική και τον χορό αλλά την νοσταλγία όλων μας να επισκεφτούμε της περιοχές παραγωγής αυτών των προϊόντων ή να τα αγοράσουμε από την τοπική μας αγορά.
ΣΤΑΘΗΣ ΒΑΚΑΛΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου