Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Νέες καλαίσθητες και με ιστορικά στοιχεία οι πινακίδες των οδών της Νάουσας με απόφαση της δημοτικής κοινότητας


Συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας η δημοτική κοινότητα Νάουσας, με τη λήψη της απόφασης για αλλαγή των τωρινών πινακίδων  των οδών της πόλης, με νέες καλαίσθητες, οι οποίες θα έχουν ιστορικά στοιχεία του προσώπου που προβάλλουν, να είναι η κυριότερη απόφασή του. Στη συνεδρίαση παρέστη και ο δήμαρχος Νάουσας κ. Καραμπατζός.
Ψήφιση του κανονισμού αρμοδιοτήτων
Το συμβούλιο αποφάσισε την ψήφιση  του κανονισμού αρμοδιοτήτων του, όπως περιλαμβάνονται στον κανονισμό του «Καλλικράτη», με τον πρόεδρο του κ. Τσουκαλά να...
τονίζει, ότι ο κανονισμός θα συμπληρωθεί και θα πάει με περισσότερες προτάσεις στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας, το οποίο επικουρεί το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας, έχοντας γνωμοδοτική αρμοδιότητα.
Προτάσεις για το τεχνικό πρόγραμμα του 2012
Η δημοτική κοινότητα έχοντας στον προϋπολογισμό της μόλις 73.000 ευρώ από τη ΣΑΤΑ για την εκτέλεση έργων, αποφάσισε να προτείνει προς το δημοτικό συμβούλιο την  ανακατασκευή σιντριβανιών της πόλης,  την ανακατασκευή των ταπήτων στα γήπεδα τένις του Α. Νικολάου και τη συντήρηση των εγκαταστάσεων τους, την υδρομόνωση του γυμναστηρίου του Λαπείου Γυμνασίου, καθώς και βελτιώσεις στον περιβάλλοντα χώρο των  εργατικών κατοικιών  της  Νάουσας.
Προτάσεις για το επιχειρησιακό πρόγραμμα του δήμου της τριετίας 2012-2014. Η ανέγερση του Ναού του Πολιούχου της Νάουσας, Οσίου Θεοφάνους, η πρώτη προτεραιότητα του συμβουλίου.
Ο πρόεδρος του συμβουλίου κ. Τσουκαλάς κατέθεσε μια σειρά προτάσεων προς τα μέλη, αναφορικά με το επιχειρησιακό πρόγραμμα του δήμου Νάουσας 2012-2014, οι οποίες θα αποσταλούν προς το δημοτικό συμβούλιο, θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα την εξεύρεση χώρου για την ανέγερση Ναού προς τιμή του Πολιούχου της Νάουσας, Οσίου Θεοφάνους.
Ο κ. Τσουκαλάς επεσήμανε ακόμη την αναγκαιότητα ανάδειξης  των παραδοσιακών στοιχείων της Νάουσας, την ενίσχυση της προβολής του τουριστικού ρεύματος, μέσα από τη δημιουργία γραφείου τουριστικής προβολής, την ανάδειξη της σχολής του Αριστοτέλη, την ανάδειξη του άλσους του Α. Νικολάου, την ανακαίνιση του κλειστού γυμναστηρίου της πόλης, τη δημιουργία κοινωνικών υποδομών αντιμετώπισης της φτώχειας, της παραβατικότητας, των ναρκωτικών κ.α.
Η παρουσίαση των νέων πινακίδων των οδών της Νάουσας, παρουσία του δημάρχου κ. Καραμπατζού
Ο κ. Τσουκαλάς, με τον κ. Καραμπατζό δίπλα του, παρουσίασε τις νέες πινακίδες των οδών της Νάουσας, οι οποίες θα αντικαταστήσουν τις σημερινές και θα συμπεριλαμβάνουν σύντομα ιστορικά στοιχεία για το τιμώμενο πρόσωπο, το οποίο έδωσε το όνομα του στην οδό. Ο δήμαρχος Νάουσας στη δική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στις δράσεις της δημοτικής του αρχής, οι οποίες μόνο στο ΕΣΠΑ ξεπερνούν τα 31 εκ. ευρώ, δίνοντας πρώτη προτεραιότητα στις ανανεώσιμες πηγές, τόσο στην ηλιακή, όσο και την αιολική ενέργεια. «Είναι καινούργιος ο θεσμός της δημοτικής και τοπικής ενότητας. Θέλουμε να έχει πόρους και αρμοδιότητες, αφού πρέπει να αξιοποιηθεί μέσω αυτών η δημοτική περιουσία» τόνισε σε αποστροφή του λόγου του ο δήμαρχος.

3 σχόλια:

  1. Φίλε Θωμά την οδό λακκούβας να μην ξεχάσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το "καλαίσθητες" βέβαια είναι κάτι το υποκειμενικό. Προφανώς αυτός που, παίζοντας στον υπολογιστή του ένα Αυγουστιάτικο απογευματάκι - μη έχοντας άλλη σοβαρότερη δουλειά να κάνει, "σκαρφίστηκε" αυτές τις απαράδεκτες πινακίδες στα μπλε-κίτρινα χρώματα και με την πιο κοινότυπη και άσχημη γραμματοσειρά που υπάρχει, α) δεν έχει ταξιδέψει αρκετά για να δει πως είναι οι πραγματικά "καλαίσθητες" πινακίδες σε άλλα μέρη της Ελλάδος, και β)βρήκε έναν πολύ έξυπνο τρόπο να βγάλει παραδάκι από τον Δημοτικό μας κουρμπανά!
    Αλήθεια, κύριοι του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν μας είπατε:
    - πόσο θα κοστίσουν οι νέες "καλαίσθητες" πινακίδες;
    - έχουν καλυφθεί όλες οι άλλες ανάγκες του Δήμου μας και αποφασίσατε να δώσετε χρήματα για πινακίδες;
    - ποιος ανέλαβε το έργο και με τί διαδικασίες;
    - και τέλος, από όσους τις είδαν και τις "καμάρωσαν", δεν βρέθηκε ούτε ένας να αναρρωτηθεί γιατί οι νέες πινακίδες δεν θα φέρουν πουθενά τα διακριτικά ή το όνομα του ηρωϊκού Δήμου μας;

    Όσο για τα ιστορικά στοιχεία, αυτά είναι ΜΠΟΥΡΔΕΣ που κατεβάζει η κούτρα κάποιων δήθεν διανοουμένων και εκλεπτισμένων! Στην πράξη κύριοι, έχετε αντιληφθεί ότι τα γράμματα θα είναι τόσο μικρά που κανείς δεν θα μπορεί να τα διαβάζει;;;

    Κάτι μυρίζει άσχημα πίσω από αυτό το κονδύλι αλλά δεν βλέπω να ανοίγει μύτη στο Δημοτικό Συμβούλιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΙΟ ΑΣΧΗΜΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΩΣ ΤΟ ΨΗΦΗΣΑΝ. ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΕΚΤΕΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΩΡΑΙΕΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΝΕ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ.ΔΕΝ ΜΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΜΩΣ .ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ Β ΣΧΟΛΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή