Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

VIDEO.ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ ΑΠΌ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα  η 24ωρη απεργία του Σωματείου Οικοδόμων Νάουσας και Περιφέρειας. Το πρωί οι οικοδόμοι, οι οποίοι πλήττονται σημαντικά από την ανεργία που στις οικοδομές ξεπερνά και το 80%, συγκεντρώθηκαν στο ΕΚΝ. Τη συγκέντρωση χαιρέτισε ο πρόεδρος του ΕΚΝ κ. Τσίτσης, καθώς και εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο  γ.γ του ΕΚΝ και μέλος της διοίκησης των Οικοδόμων κ. Θωμάς Καρατσιώλης. Ακολούθησε πορεία προς το υποκατάστημα του ΟΑΕΔ Νάουσας, όπου και αντιπροσωπεία του Σωματείου παρέδωσε ψήφισμα στην προισταμένη του, ζητώντας να το μεταβιβάσει στον διοικητή  του ιδρύματος. Δείτε video και φωτογραφίες, καθώς και το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης.







ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
 ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ στις 15 Απρίλη 2011

Η κατάσταση στην οικοδομή πάει από το κακό στο χειρότερο, μειώθηκε δραματικά η οικοδομική δραστηριότητα.
Η ανεργία στις οικοδομές ξεπέρασε το 80%, δεκάδες οικοδόμοι δε δικαιούνται ούτε ταμείο ανεργίας, ούτε μπορούν να θεωρήσουν  βιβλιάριο ασθενείας.
Νομιμοποιήθηκε η ανασφάλιστη εργασία
Η πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων στην οικοδομή (υδραυλικοί – ηλεκτρολόγοι – νέοι μηχανικοί – απόφοιτοι σχολών κλπ) δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, δε μπορούν ούτε την ασφάλισή τους να πληρώσουν, μπαίνουν και αυτοί στην ουρά των ανέργων.
Στην κατασκευή της κατοικίας η πτώση ξεκίνησε πολύ πριν την οικονομική κρίση. Για τα λαϊκά στρώματα η στέγη έγινε «άπιαστο όνειρο». Η σημερινή κατάσταση δεν έχει σχέση με συνηθισμένα σκαμπανεβάσματα στην οικοδομική δραστηριότητα που γνωρίσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Η κρίση είναι βαθιά, η όποια ανάκαμψη, αν έρθει και όποτε έρθει θα είναι προσωρινή, γιατί το μεγάλο κεφάλαιο έχει βάλει ήδη τους δικούς του όρους για το ξεπέρασμα της κρίσης ισοπεδώνοντας τα δικαιώματά μας.
Αυτά τα μέτρα απαιτεί η Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ. και ο Σ.Ε.Β., σε αυτά ευθυγραμμίζεται η κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα του ευρωμονόδρομου.
Με βάση αυτά τα μέτρα αρνήθηκε ο ΟΑΕΔ να κάνει δεκτά τα δίκαια αιτήματα μας. Απέρριψε και το αίτημα μας για έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1500€. Την ίδια στιγμή χαρίζει εκατομμύρια ευρώ στους βιομηχάνους – εφοπλιστές, χρήματα που προέρχονται από το δικό μας ιδρώτα.
Η λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη» ή «πράσινη οικοδομή» που μας αραδιάζουν δεν αποτελεί λύση, ούτε απαντάει στα δικά μας προβλήματα.
Δε φτάνει που είμαστε άνεργοι, η ακρίβεια καταβροχθίζει το ελάχιστο και δυσεύρετο μεροκάματο κυρίως από μερεμέτια.
Δυσκολευόμαστε να σπουδάσουμε τα παιδιά μας, γιατί πρέπει να πληρώνουμε σχολεία, φροντιστήρια, βιβλία, νοίκια, κλπ.
Για να επισκεφθούμε το νοσοκομείο χρειάζεται να πληρώνουμε είσοδο, γιατρό, εξετάσεις και φάρμακα. Μια ζωή πληρώνουμε για πάρουμε μια σύνταξη ψίχουλα.
Μαζί με μας εκατοντάδες άνεργοι – απολυμένοι εργάτες «ζουν» χωρίς καμία προστασία.
Μαζί με μας εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενοι – μαγαζάτορες, κλπ δε μπορούν να τα βγάλουν πέρα η ανεργία στην περιοχή μας ξεπέρασε το 50%, οι απολύσεις πέφτουν βροχή, νέες μαζικές απολύσεις αναμένονται. Αυτή η βάρβαρη πολιτική που κάνει τη ζωή μας κόλαση δε φτιασιδώνεται. Μνημόνια και αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχίσουν να παίρνονται όσο το κεφάλαιο παραμένει απείραχτο.
Η θέση μας για την ουσιαστική προστασία των ανέργων προσκρούει σο υπάρχον νομικό πλαίσιο.
Είχαμε προειδοποιήσει ΟΑΕΔ και κυβέρνηση για τα βασικά μας αιτήματα με βάση την απόφαση της ΓΣ. Δεν είμαστε αφελείς, γνωρίζαμε πολύ καλά πως το δίκιο μας στους δρόμους θα κριθεί. Αυτό κάνουμε και σήμερα, γιατί για μας νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.
Εμείς ξέρουμε πολύ καλά πως και ο οικοδόμος στην περιοχή μας δεν πάει μεροκάματο στο σπίτι του. Χάνουμε το δικαίωμα στη ζωή με αξιοπρέπεια, με δικαιώματα.
Δεν πραγματοποιούνται μεγάλα δημόσια και αναγκαία έργα στην περιοχή μας (εργατικές κατοικίες, σχολεία, κλπ) και όταν αυτά γίνονται , παραδίδονται στους μεγαλοκαρχαρίες μέσω ΣΔΙΤ.
Θα συνεχίσουμε του αγώνες μας, κλιμακώνουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις με ανεβασμένες μορφές πάλης ενισχύοντας τη λαϊκή συμμαχία, δυναμώνοντας το μέτωπο ανυπακοής και αντεπίθεσης.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώνουμε εμείς την κρίση που η πλουτοκρατία δημιούργησε.

Διεκδικούμε:

         Επίδομα 1500€ για όλους τους οικοδόμους
         Μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα
         Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων, επιδότηση ανεργίας μέχρι να βρούμε δουλειά, υπολογισμό του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου, επίδομα ανεργίας 1120€.
         Θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας χωρίς προϋποθέσεις
         Καμία εξαίρεση από τη λίστα των βαρέων επαγγελμάτων
         Κατοχύρωση ελευθέρων ΣΣΕ, κατώτερος μισθός 1400€, κατώτερη      σύνταξη 1120€.
         Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία – πρόνοια, μόρφωση για όλους.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου