Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Ο κύβος ερρίφθη. Δημαρχείο στη "Βέτλανς", μέσω προγράμματος ύψους 2,5 εκ. ευρώ

Την πρόταση, στα πλαίσια του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Καινοτομία», ύψους 2,5 εκ. ευρώ, για την δημιουργία ενός συγχρόνου κέντρου διοίκησης, με λειτουργικούς συνοδούς χώρους, κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας της 19ης Ιανουαρίου, ο δήμαρχος Νάουσας κ. Κουτσογιάννης. Η πρόταση αφορά
μέρος της «Βέτλανς» (εμβαδού 10.000 τ.μ) όπου θα γίνει η μετεγκατάσταση διοικητικών υπηρεσιών του δήμου, ένας μεγάλος συνεδριακός χώρος, ένας πολυχρηστικός χώρος με θεατρικές σκηνές και στο υπόγειο, δημιουργία χώρου στάθμευσης 100 οχημάτων. Όπως τόνισε ο κ. Κουτσογιάννης η πρόταση αυτή, που πρέπει να κατατεθεί μέχρι τον Μάρτιο, θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με το εγκεκριμένο σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Νάουσας, προϋπολογισμού 3,5 εκ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ και το ΕΚΤ μέσω του ΕΠ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς το εγκαταλελειμμένο βιομηχανικό κτίριο βρίσκεται εντός της  περιοχής παρέμβασης του εγκεκριμένου σχεδίου ΒΑΑ του Δήμου Νάουσας. Ερώτηση για το αν η δημοτική αρχή θέλει να μεταφέρει το δημαρχείο στον χώρο, ενώ είχε επιλέξει αυτό να γίνει στον χώρο της τέως πανεπιστημιακή σχολή, έκανε ο κ. Καραμπατζός.

«Μίλησα για ένα σύγχρονο κέντρο διοίκησης, στο οποίο θα ενταχθούν οι υπηρεσίες του δήμου και η ΔΕΥΑΝ. Οι προϋπολογισμοί των έργων έχουν πάντα μεγάλες εκπτώσεις, οπότε θα καταφέρουμε να το ολοκληρώσουμε, χωρίς να βάλει ο δήμος ούτε ένα ευρώ. Το πρόγραμμα είναι 100% επιδοτούμενο, καλύπτοντας μια βασική ανάγκη, τον χώρο στάθμευσης 100 οχημάτων. Υπάρχει συνέργια με το Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης» που ξεκινάμε ύψους 3,5 εκ. ευρώ. Ο δήμος έχει ανάγκη την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου κέντρου διοίκησης, σε ένα σύγχρονο κτίριο, όπου οι υπηρεσίες θα είναι κοντά η μία στην άλλη» απάντησε ο κ. Κουτσογιάννης, χαρακτηρίζοντας ότι το πρόγραμμα είναι «μάννα εξ ουρανού».

Εκφράζοντας την προσωπική μου άποψη θα ήθελα να τονίσω ότι ευχή όλων των Ναουσαίων πρέπει να είναι να εγκριθεί η πρόταση του δήμου και η Νάουσα να αποκτήσει επιτέλους ένα σύγχρονο δημαρχείο, με μια αξιοπρεπή αίθουσα συνεδριάσεων. Τα όσα, αόριστα, ακούστηκαν από την πλευρά του αγαπητού διοικητή του Νοσοκομείου Ημαθίας κ. Μαυρογιώργου, χωρίς καν ούτε μια προμελέτη, αλλά και τα όσα τόνισε σε προηγούμενη ανάρτηση μας η περ. σύμβουλος κα. Καρατζιούλα για υφιστάμενη κέντρο αποκατάστασης στο Μακροχώρι που δεν λειτουργεί εξαιτίας...έλλειψης προσωπικού, δικαιώνουν την δημοτική αρχή Κουτσογιάννη, που σε συνέργεια με το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που πήρε Νάουσα από την ΠΚΜ, ύψους 3,5 εκ. ευρώ, μπορεί να αναπτύξει την απαιτούμενη δυναμική για προσέλκυση ποιοτικών επισκεπτών στον δήμο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου