Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Το ΓΕΛ Μακροχωρίου και το Μουσικό σχολείο της Βέροιας στην ελληνική πρεσβεία του Βελιγραδίου

Οι μαθητές της Γ’ λυκείου του ΓΕΛ Μακροχωρίου και του Μουσικού σχολείου της Βέροιας επισκέφθηκαν την Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017, την ελληνική πρεσβεία του Βελιγραδίου στα πλαίσια της πενθήμερης εκδρομής που πραγματοποίησαν στην πρωτεύουσα της Σερβίας.
Ο ίδιος ο πρέσβης υποδέχθηκε τους 64 μαθητές και τους 5 συνοδούς καθηγητές με έκδηλη χαρά και
συγκίνηση επιδοκιμάζοντας την πρωτοβουλία τους να επισκεφθούν την πρεσβεία. Στην αίθουσα συνεδριάσεων της πρεσβείας συζήτησε μαζί τους, τους εξήγησε τη σημασία, το ρόλο και την αποστολή μίας ελληνικής πρεσβείας στο εξωτερικό και ανέλυσε τις σχέσεις των δύο χωρών, Σερβίας και Ελλάδας, σε επίπεδο πολιτικό, εμπορικό και τουριστικό.
Τέλος τους ευχαρίστησε για τα δώρα που του πρόσφεραν, το ιστορικό βιβλίο του Δήμου της Βέροιας με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ημερολόγια και χριστουγεννιάτικα στολίδια, που έφτιαξαν οι μαθητές. Αποχαιρετώντας τους ,εντυπωσιασμένος από τη σοβαρότητα και ωριμότητα των μαθητών, τους πρότεινε να «αδελφοποιηθούν» με κάποιο σχολείο της Σερβίας.
Τόσο για τους μαθητές όσο και για τους καθηγητές η επίσκεψη αυτή ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία και προστέθηκε στα θετικά που αποκόμισαν από το ταξίδι τους στη Σερβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου