Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Προγραμματικές συμβάσεις με ομάδες παραγωγών υπέγραψε ο Δήμαρχος Βέροιας

Στο πλαίσιο του προγράμματος δωρεάν διανομής φρούτων και χυμών, που από το 2015 εφαρμόζει με επιτυχία ο Δήμος Βέροιας, υπογράφτηκαν την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017, οι νέες προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ του Δημάρχου Βέροιας και των εκπροσώπων των ομάδων παραγωγών που
συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Συγκεκριμένα, οι παραγωγοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι, η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών – Ομάδων Παραγωγών (Α.Σ. ΝΕΟΣ ΑΛΙΑΚΜΩΝ, ΑΣ ΜΕΣΗΣ, ΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ VENUS GROWERS, ΑΕΣ ΚΟΜΕΞ ΑΕ,  ΑΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ, ΑΣ ΕΡΜΗΣ, ΑΣ  ΑΓΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΤΙΝΟΣ ΔΙΑΒΑΤΟΥ) και η Α.Ε.Σ. ΑΛΜΜΕ Α.Ε. (ΑΣ ΜΕΣΗΣ, Α.Σ. ΑΛΙΑΚΜΩΝ, Α.Σ. ΜΕΛΙΚΗΣ).
Τη διετία 2015-16 ο Δήμος Βέροιας απορρόφησε και διένειμε δωρεάν σε μαθητές δημοσίων σχολείων και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες μεγάλες ποσότητες αγροτικών προϊόντων, τόσο με τη μορφή νωπών φρούτων όσο και με τη μορφή χυμού, ενισχύοντας παράλληλα σημαντικά το αγροτικό εισόδημα της περιοχής.
Κατά συνέπεια μέσω της υλοποίησης του προγράμματος που χρηματοδοτείται από χρήματα της Ε.Ε., αναμένεται να ωφεληθούν τόσο οι άμεσα δικαιούχοι (μαθητές, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες) όσο και οι ομάδες παραγωγών, από την απορρόφηση της πλεονάζουσας ποσότητας των αγροτικών τους προϊόντων, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου