Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

Ευχαριστήριο της "Αγίας Παρασκευής" Λευκαδίων και οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης


Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος «Η Αγία Παρασκευή» Λευκαδίων Νάουσας οργάνωσε ένα τριήμερο φεστιβάλ για το 5ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα στις 28, 29 & 30 Ιουλίου 2017 στο Δημοτικό Γήπεδο Λευκαδίων με αφορμή τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής, προστάτιδας των Λευκαδίων, αλλά και την 1η Συνάντηση Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Ανατολικής Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας με ανάθεση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων. Οι
εκδηλώσεις είχαν τεράστια επιτυχία και όλοι οι επισκέπτες, που μας τίμησαν με την παρουσία τους απόλαυσαν την κάθε βραδιά ξεχωριστά. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ήταν ως εξής:
Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017
ΜΠΣ Λευκαδίων «Η Αγία Παρασκευή» (Μικρό τμήμα) Ενότητα Μακεδονία
Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροβουνίου Ενότητα Θράκη
Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας Ενότητα Πόντος
«Φίλιππος» Επισκοπής Ενότητα Μακεδονία
«Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος» Σκύδρας Ενότητα Μακεδονία
«Προφήτης Ηλίας Άνω Καλλινίκης» Φλώρινας Ενότητα Μακεδονία
Σάββατο 29 Ιουλίου 2017
Πολ. Σύλλογος Παλαιοχωρίου Καβάλας Ενότητα Παγγαίου
Πολ. Σύλλογος Στενημάχου Νάουσας Ενότητα Θράκη
Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας Ενότητα Θράκη
Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας Ενότητα Θράκη
Πολ. Σύλλογος Κοπανού «Η Μίεζα» Ενότητα Πόντος
Πολ. Σύλλογος Μυτιληναίων Καβάλας Ενότητα Νησιά Αιγαίου
Πολ. Σύλλογος Καστανερής «Το Πάϊκο» Ενότητα Μακεδονία
Μ. Π. Σ. Αγίας Μαρίνας Βέροιας Ενότητα Μακεδονία
Πολ. Σύλλογος Κατερίνης «Οι Πίερες» Ενότητα Μακεδονία
Κυριακή 30 Ιουλίου 2017
Πολ. Σύλλογος Ξεχασμένης Ενότητα Ρουμλούκι
Πολ. Σύλλογος Νέων Νεοκάστρου Ενότητα Ρουμλούκι
Πολ. Σύλλογος «Το Τσινάφορο» Πλάτανος Ημαθίας Ενότητα Μακεδονία
Πολ. Σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος» Έδεσσας Πέλλας Ενότητα Μακεδονία
Πολ. Σύλλογος Βροντούς Πιερίας Ενότητα Μακεδονία
Πολ. Σύλλογος Τριλόφου «Αριστοτέλης» Ενότητα Μακεδονία
Πολ. Σύλλογος «Παύλος Ρακοβίτης» Κρατερού Φλώρινας Ενότητα Μακεδονία
Πολ. Σύλλογος Κέλλης Φλώρινας Ενότητα Μακεδονία
Πολ. Σύλλογος Πολυπλατάνου Φλώρινας Ενότητα Μακεδονία
Όλα τα χορευτικά συγκροτήματα παρουσίασαν το πρόγραμμα τους σε ταυτόχρονους κύκλους χορεύοντας ανά ενότητα αφού πρώτα παρέλασαν στον κεντρικό δρόμο του χωριού προσφέροντας έτσι ένα υπέροχο πολιτιστικό πρόγραμμα στολισμένο από μια πανδαισία χρωμάτων και ήχων.
Παράλληλα υλοποιήθηκε και η δράση προβολής και ανάδειξης των αρχαιολογικής σημασίας σημείων επίσκεψης του τόπου μας με επισκέψεις και ξεναγήσεις στους Μακεδονικούς Τάφους Λευκαδίων, τη Σχολή Αριστοτέλη και το αρχαίο Θέατρο Μίεζας.
Στις εκδηλώσεις μας παρευρέθησαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τοπικών Πολιτιστικών Φορέων και Σωματείων, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Τοπικοί Επιχειρηματίες, αλλά και πλήθος κόσμου. Αναφορικά παρευρέθησαν ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Μπαρτζώκας. Εκπροσωπώντας  την αντιπεριφέρεια Ημαθίας η κα. Νίκη Καρατζιούλα, και ο κ. Θεόφιλος Τελληγιαννίδης, το Δήμο Νάουσας ο Δήμαρχος Ηρωικής Πόλης Νάουσας κ. Νίκος Κουτσογιάννης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Βαλσαμίδης Σταύρος, η αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Νάντια-Τάκη Τζέπου, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κ. Δάγγας Στέλιος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παρθενόπουλος Γιάννης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θωμάς Ορδουλίδης, Σταύρος Ζάχος, Βασίλης Τζουβάρας, Δημήτριος Σέπκας, Στέλλα Αραμπατζή, Σταύρος Ζάχος, Γαϊτανίδης Θεόδωρος, Θεοδώρα Μπαλτατζίδου και Παρθένα Τσαγκαλίδου.
Από τα τοπικά συμβούλια η Πρόεδρος Λευκαδίων κ. Τομπουλίδου Ζωγράφα (Φούλη), η Πρόεδρος Κ. Ζερβοχωρίου κ. Χριστίνα Τζαλίλη-Θεοδωρίδου, η Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Νάουσας Καλπαξίδου Σοφία, και μέλη των τοπικών συμβουλίων, Βαρβέρη Μαρία (Νάουσα), Ανθρακέα Κατερίνα (Νάουσα), Ορδουλίδης Γεώργιος (Επισκοπή), Γεωργιάδης Σταύρος (Χαρίεσσα).
Επίσης παρευρέθηκε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νάουσας κ. Νικόλαος Παλαμούτης. Την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων εκπροσώπησε ο πρόεδρος κ. Τάτσιος Γεώργιος και οι αντιπρόεδροι κ. Δημήτριος Ευαγγελίδης, και κ, Δόντσιος Γεώργιος.
Τη ΝΟΔΕ Ημαθίας εκπροσώπησαν ο Υπεύθυνος Οργάνωσης κ. Πέτρος Ανδρεανίδης και ο Πρόεδρος της τοπικής Νάουσας κ. Ζάχος Σταύρος.
Τα μηνύματα που πήραμε από όλους ήταν εξαιρετικά ενθαρρυντικά και χαιρόμαστε όλοι για την άρτια διεξαγωγή του φεστιβάλ και την άμεση εξυπηρέτηση όλων των καλεσμένων. Οι μουσικές νότες του Χρηστάκη και του Βαγγέλη Ψαθά μετά των σχημάτων τους, ξεσήκωσαν τους επισκέπτες και το γλέντι για την κάθε μέρα ξεχωριστά διήρκησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Η βοήθεια της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας, του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας, των χορηγών επικοινωνίας της εκδήλωσης, αλλά και των τοπικών επιχειρηματιών  είναι ανεκτίμητη και θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορευτές και εθελοντές του συλλόγου οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την άμεση και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των καλεσμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: