Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017

Την στιγμή που η Τουρκία προκαλεί κάποιοι εκ των "προοδευτικών" της κυβέρνησης μιλούν για μείωση της στρατιωτικής θητείας!

Για περαιτέρω μείωση της στρατιωτικής θητείας στη χώρα μας μιλούν "προοδευτικοί" κύκλοι της κυβέρνησης (σ.σ ευτυχώς που υπάρχουν και σοβαρά της μέλη όπως ο Νίκος Κοτζιάς, αλλά και ο Πάνος Καμμένος, με τον οποίο διαφωνώ στα περισσότερα, αλλά εκτελεί άψογα τα καθήκοντα του ως υπουργός Άμυνας), την στιγμή που η Τουρκία προκαλεί ακόμη περισσότερο στο Αιγαίο. Η λογική του "μισθοφορικού" στρατού έχει φουσκώσει τα μυαλά νυν, τέως και πρώην πολιτικών ταγών. Η τελευταία μείωση της θητείας στους 9 μήνες από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη το 2009, ουσιαστικά
κατέστρεψε την δομή των Ενόπλων μας Δυνάμεων, ενώ το "ρουσφέτι" που παρείχε η κυβέρνηση Καραμανλή προς τους νέους δεν ανέτρεψε την εκλογική συντριβή της από τον τραγικό Γιώργο Παπανδρέου. Η επαναφορά της θητείας στους 12 μήνες και η υπηρέτηση της στα 18 χρόνων, μετά την αποφοίτηση από το λύκειο, είναι μονόδρομος. Οι νέοι μπορούν να συνεχίσουν τις πανεπιστημιακές τους σπουδές μετά τον στρατό. Δεν είναι δυνατόν οι μονάδες να είναι υποστελεχωμένες από έμψυχο δυναμικό κληρωτών. Δεν είναι ένας καταδρομέας να μην περάσει θερινή και χειμερινή εκπαίδευση. Τότε πώς θα αντιμετωπίσει, ως έφεδρος, μια ενδεχόμενη κλήση του, σε περίπτωση σύρραξης με την Τουρκία; Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε οριακό σημείο, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε υλικό, δαπάνες και καύσιμα, τα οποία αντιμετωπίζονται από το φιλότιμο και την αυταπάρνηση της στρατιωτικής ηγεσίας και όλων των αξιωματικών και των στελεχών του στρατεύματος. Η λύση δεν είναι μόνο η πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών. Ας μην ξεχνάμε ότι το Βυζάντιο παρήκμασε όταν αρνήθηκαν την στράτευση οι νέοι. Κατ΄αρχάς λοιπόν αύξηση της θητείας στους 12 μήνες, με περαιτέρω προοπτική για 15 και ενίσχυση των κινήτρων για τους στρατευμένους νέους, όπως η απόκτηση πτυχίων με ειδικότητες (οδηγός, τηλεπικοινωνίες κ.α) που θα αναγνωριστούν και στον πολιτικό τους βίο. Ας τολμήσει ο κ. Καμμένος άμεσα, κυρίως δε ας φέρει σχέδιο νόμου για την στράτευση ΟΛΩΝ των ανδρών στα 18, αφού το 60% και πλέον των νέων δεν προσέρχονται να υπηρετήσουν στην κρίσιμη αυτή ηλικία. λόγω σπουδών και άλλων λόγων!
Θόδωρος Ελευθεριάδης
Υ.Γ Δεν θεωρώ χάσιμο χρόνου το να υπηρετήσεις τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας σου. Στους 21 μήνες της στρατιωτικής μου θητείας στα 18 μου χρόνια, απέκτησα πάμπολλες εμπειρίες και πολλές φιλίες, μέσα από δύσκολες συνθήκες σε μάχιμες μονάδες, την περίοδο μάλιστα του "ψυχρού πολέμου"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: