Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Αποσύνδεση των Νοσοκομείων Νάουσας και Βέροιας ζήτησε ο κ. Κουτσογιάννης από τον υπουργό Υγείας. Καταγγελίες εκ μέρους του για μη στελέχωση από γιατρούς της Βέροιας της παθολογικής κλινικής, λόγω...ασθένειας!

Στην κάθοδο του στην Αθήνα και την συνάντηση του με τον υπουργό Υγείας κ. Ξανθό αναφέρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας  ο κ. Κουτσογιάννης. Στην τοποθέτηση του ο κ. δήμαρχος είπε ότι έλαβε την διαβεβαίωση του υπουργού, παρουσία μελών του σωματείου του Νοσοκομείου Νάουσας, για την άμεση πρόσληψη επικουρικής καρδιολόγου (σ.σ έγινε) καθώς και την προκήρυξη  3 θέσεων ειδικών παθολόγων για την παθολογική κλινική, για την οποία ο κ. Ξανθός του τόνισε ότι δεν θα
σταματήσει να εφημερεύει, από εδώ και στο εξής, είτε με στρατιωτικούς γιατρούς, είτε με παθολόγους του Νοσοκομείου Βέροιας. Επίσης ο υπουργός τον διαβεβαίωσε ότι το Νοσοκομείο Νάουσας, θα είναι μεταξύ άλλων 20 της χώρας, που θα εξοπλιστούν με υλικοτεχνική υποδομή, όπως ο αξονικός τομογράφος, μέσω leasing.
Σοβαρή ήταν η καταγγελία του κ. δημάρχου για το ότι γιατροί του Νοσοκομείου Βέροιας δεν έκαναν εφημερίες στη Νάουσα, δηλώνοντας ασθένεια. «Ζήτησα από τον κ. Ξανθό  να συζητηθεί το της αποσύνδεσης των Νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας. Δεν περπατά η διασύνδεση. Όταν κλήθηκαν οι γιατροί της Βέροιας, να συνδράμουν την παθολογική της Νάουσας, δήλωσαν μαζικά ασθένεια.  Εάν η διασύνδεση δεν εξυπηρετεί τις αμοιβαίες ανάγκες, τότε δεν υπάρχει κανένα όφελος και δεν χρειάζεται να υφίσταται» συνέχισε ο κ. Κουτσογιάννης, ο οποίος τόνισε περαιτέρω ότι εκ μέρους του υπουργείου χρειάζονται πράξεις και όχι λόγια, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι επαφές που είχε, βασίστηκαν στην λογική, την σύνεση και τα επιχειρήματα, χωρίς κινδυνολογίες και λαϊκισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου