Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Συμμετοχή της δημοτικής βιβλιοθήκης "Θ. Ζωγιοπούλου" στην 14 έκθεση βιβλίου Θεσσαλονίκης

Η Δημοτική βιβλιοθήκη «Θ. Ζωγιοπούλου» συμμετείχε και φέτος στην 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, δεχόμενη την πρόταση της Εθνικής βιβλιοθήκης Ελλάδος και του συντονιστή του Δικτύου βιβλιοθηκών Ελλάδος  καθώς και της
Καλοκαιρινής Εκστρατείας  Γρηγόρη Χρυσοστομίδη.

Η συμμετοχή μας περιελάμβανε την παρουσίαση μια  δράσης της περσινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2016 ενώ  στην ίδια δράση συμμετείχαν  και οι Δημοτικές βιβλιοθήκες της Θέρμης, της Κατερίνης, της Ραψάνης, και της Νάουσας.

Την Κυριακή 14/5 και στις 12.30 το μεσημέρι  στο περίπτερο 15, stand 60 που φιλοξενούσε την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος και την Ένωση Ελλήνων βιβλιοθηκονόμων και  επιστημόνων πληροφόρησης παρουσιάσαμε και επαναλάβαμε και σε κοινό,  εκτός της πόλης μας,  μια από τις καλοκαιρινές μας δράσεις.

Στηρίζοντας πάντα τις δράσεις της Εθνικής βιβλιοθήκης Ελλάδος και συμμετέχοντας στο Πανελλήνιο Δίκτυο βιβλιοθηκών Ελλάδος  συμμετείχαμε με εκπαιδευτικό πρόγραμμα με  τίτλο «Κάτι μέσα από το οποίο βλέπω»- ένα από τα θέματα της Κ.Ε. 2016 που περιελάμβανε μια παρουσίαση σε powerpoint με θέμα την «Ιστορία της κούκλας και του κουκλοθεάτρου  από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας»
Ακολούθησε εικαστικό εργαστήριο και εργαστήριο κούκλας για τους συμμετέχοντες.
Στο εργαστήριο συμμετείχαν πολλά παιδιά από το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Νάουσας (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) μαζί με τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς που τα συνόδευαν καθώς και την Δ/ντρια τους κυρία Σμαρώ Φραγκοπούλου, καθώς και άλλοι μικροί μαθητές που παραβρέθηκαν στο περίπτερο της ΕΒΕ.

Δίπλα μας προσφέροντας κάθε δυνατή βοήθεια παραβρέθηκαν οι Γρήγορης Χρυσοστομίδης (συντονιστή του Δικτύου βιβλιοθηκών Ελλάδος  καθώς και της Καλοκαιρινής Εκστρατείας) το μέλος του Δ.Σ. της ΕΕΒΕΠ (Ένωση Ελλήνων βιβλιοθηκονόμων και  επιστημόνων πληροφόρησης)  Δημήτρης Πολίτης καθώς και η κάμερα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού από τους διοργανωτές της ΔΕΒΘ.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου