Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

1Ο ΕΠΑΛ Βέροιας : «Με αφορμή την τέχνη»

30 και 31 Μαρτίου το 1ο ΕΠΑΛ Βέροιας με την υποστήριξη του Εργαστηριακού Κέντρου Βέροιας, φιλοξένησε τον Σερραίο ζωγράφο και εικαστικό Βασίλη Βαφειάδη.
Η αφορμή; Το πρόγραμμα που τρέχει στο 1ο ΕΠΑΛ Βέροιας «Η τέχνη στα άκρα» και η δημιουργία θεατρικής αφίσας για την παράσταση που ετοιμάζει το σχολείο. Η συνάντηση μεταξύ μαθητών – καθηγητών και του κ. Βαφειάδη ξεκίνησε με μια ανοιχτή συζήτηση με θέμα : «Η αξία της σύνδεσης
της Τέχνης με το Σχολείο». Ο ζωγράφος απλός και προσηνής κατέδειξε και φώτισε πτυχές της Τέχνης, απάντησε με θέρμη στις καίριες ερωτήσεις μαθητών και καθηγητών και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον τους μιλώντας τελικά όχι μόνο για Τέχνη αλλά για την τέχνη της ζωής.
Η δεύτερη μέρα εξελίχθηκε στο εργαστήρι της ειδικότητας Εφαρμοσμένων Τεχνών (στο Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας) και με τη βοήθεια της καθηγήτριας του τμήματος κ. Μ. Μαχαίρα ο κ. Βαφειάδης εργάστηκε μαζί με τους μαθητές ψάχνοντας, ανακαλύπτοντας, οδηγώντας στα μονοπάτια της δημιουργίας, τους εκκολαπτόμενους καλλιτέχνες. Η μέρα έκλεισε σε συγκινητική ατμόσφαιρα με την υπόσχεση του ζωγράφου να παρακολουθεί την πορεία της δουλειάς των παιδιών για την αφίσα της αποκλειστικά δικής τους έμπνευσης.
Σπάνια χαρά και τιμή λοιπόν, άνθρωποι τέτοιας ευαισθησίας και καλλιτέχνες τέτοιας προσωπικότητας να ανταποκρίνονται τόσο άμεσα στην πρόσκληση ενός σχολείου, να κοινωνούν την τέχνη τους και ν’ ανοίγουν δρόμους στα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: