Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Στον τελικό του εφηβικού πρωταθλήματος μπάσκετ ο Ζαφειράκης

Άλλη μια μεγάλη επιτυχία για το εφηβικό τμήμα του Ζαφειράκη Νάουσας στο μπάσκετ, το οποίο προκρίθηκε στον τελικό του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΜ. Μετά από έναν συγκλονιστικό ημιτελικό στο κλειστό γήπεδο του Αιγινίου, επικράτησε της ΑΓΕ Πιερίας με σκορ 53-51 και θα αντιμετωπίσει το Σάββατο 25 Μαρτίου στις 19:00 στο ΔΑΚ Βέροιας την
ομάδα του Πιερικού στο τελικό που θα αναδείξει τον πρωταθλητή εφήβων της ΕΚΑΣΚΕΜ. Ένα τελικό στον οποίο καλούμε όλο το φίλαθλο κοινό της πόλης μας να έρθει να στηρίξει τα παιδιά της ομάδας μας στη προσπάθεια τους να αναδειχτούν πρωταθλητές Κεντρικής Μακεδονίας.
Το παιχνίδι ( το οποίο σημειωτέον παρακολούθησε πλήθος κόσμου από τη Νάουσα) ήταν ένα πραγματικό ντέρμπυ. Η ομάδα μας ξεκίνησε εντυπωσιακά προηγήθηκε 12-0 στην αρχή του αγώνα και το πρώτο δεκάλεπτο την βρήκε προηγούμενη στο σκορ με 15-7. Στο 2ο δεκάλεπτο η ομάδα της Κατερίνης βελτίωσε αισθητά την απόδοση της, προηγήθηκε με 19-20 αλλά τελικά το ημίχρονο βρήκε την ομάδα του Ζαφειράκη μπροστά στο σκορ με 27-23. Στο ξεκίνημα του 3ου δεκαλέπτου η ομάδα μας βελτίωσε την άμυνα της προηγήθηκε με 9 πόντους διαφορά (34-25) η ομάδα της Πιερίας με εύστοχα σουτ από την περιφέρεια κυρίως μείωσε και το 3ο δεκάλεπτο έκλεισε με 41-38 υπέρ του Ζαφειράκη. Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν συγκλονιστικό. 5 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα η ομάδα της ΑΓΕΠ προηγήθηκε με 6 πόντους διαφορά (45-51), αλλά η ομάδα μας δεν έχασε τη συγκέντρωση της και 1.26’’ πριν τη λήξη προηγήθηκε με 52-51 και με μία ελεύθερη βολή του Δίντση έκανε το 53-51 21’’ πριν τη λήξη. Στη τελευταία επίθεση της η ομάδα της Κατερίνης αστόχησε σε σουτ τριών πόντων και η ομάδα μας πήρε τη νίκη με τους παίκτες να γίνονται ένα κουβάρι με τους γονείς τους και τους φίλους της ομάδας που την ακολούθησαν μέχρι το Αιγίνιο. Η σύνθεση της ομάδα μας: Κελέσμητος, Δίντσης 7, Μπάμπος 8, Ζαχαριάδης 15, Ζέφυρος 11, Μπολιός 12, Λίτος, Δάμτσιος, Θωμασιάδης, Παυλίδης, Ράπτης.
Το αντρικό τμήμα, πήρε μια ξεκούραστη νίκη άνευ αγώνος, καθώς η ομάδα της Βαφύρας δεν προσήλθε τελικά να αγωνιστεί και ο αγώνας κατοχυρώθηκε στην ομάδα μας με 20-0. Πλέον απομένει μία αγωνιστική για να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος και η ομάδα μας θέλει μόνο τη νίκη το Σάββατο 1 Απριλίου  στα Γιαννιτσά με αντίπαλο τον τοπικό Μέγα Αλέξανδρο, αλλά ταυτόχρονα θέλει και ήττα του ΓΑΣ Έδεσσας ο οποίος αγωνίζεται εντός έδρας με την ομάδα του ΑΟΚ Γουμένισσας προκειμένου να μπει τελικά στην τετράδα των play-off. Η ομάδα της Γουμένισσας (όπως και του Μέγα Αλέξανδρου Γιαννιτσών) μόνο αδιάφορες δεν είναι την τελευταία αγωνιστική, καθώς υπάρχει από την Γ’ Εθνική υπάρχει η περίπτωση να υποβιβαστεί και 2η ομάδα της ΕΚΑΣΚΕΜ (ο Αιγινιακός έχει ήδη υποβιβαστεί) οπότε σε περίπτωση αυτή από την Α’ κατηγορία θα υποβιβαστεί και 3η ομάδα εκτός του Σκυδραικού και της Βαφύρας με τον ΑΟΚ Γουμένισσας, τα Γιαννιτσά, τον ΓΑΣ Αλεξάνδρειας και τον Βατανιακό να μάχονται να αποφύγουν αυτή τη θέση που πιθανώς να οδηγήσει και αυτή στον υποβιβασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου