Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Eγκαινιάστηκε το υπερσύγχρονο σκοπευτήριο της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της ΕΛ.ΑΣ στη Βέροια

Παρουσία του  γ.γ  του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Αναγνωστάκη, Ανώτατων Αξιωματικών της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ, την προξένου των ΗΠΑ κ. Φονγκ, των βουλευτών Ημαθίας κ.κ Αντωνίου και Βεσυρόπουλου, του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδη, του διοικητή της ΙΜΠ, Υποστρατήγου κ. Βυνιού, του δημάρχου Βέροιας κ. Βοργιαζίδη, του Αστυνομικού Διευθυντή  Ημαθίας κ.Σιμούλη, του διοικητή της ΠΥΒ κ.Κουβακά, εκπροσώπων
δικαστικών αρχών και συνδικαλιστικών φορέων
του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, εγκαινιάστηκε το πρωί του Σαββάτου 18 Μαρτίου το υπερσύγχρονο σκοπευτήριο Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της ΕΛ.ΑΣ στη Βέροια, το οποίο δώρισε ο κ. Κώστας Σούκος, πρόεδρος της Soukos  Robots, μιας εταιρείας που δραστηριοποιείται σε καινοτόμες δράσεις.
Στον χαιρετισμό του ο διοικητής της Σχολής, Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Κούγκας ευχαρίστησε τον δωρητή για τον προσφορά του, τονίζοντας ότι το σκοπευτήριο διαθέτει τα πιο σύγχρονα χαρακτηριστικά παγκοσμίως και σε αυτό, πέραν των αστυνομικών, θα εκπαιδευτών και οι Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ θα μπορεί να διατεθεί με αμοιβή σε ιδιώτες και σκοπευτικούς


συλλόγους.
Στον κοινωνικό ρόλο της ΕΛ.ΑΣ και τη συνεργασία της με τους φορείς, με την θεσμοθέτηση του «αστυνόμου της γειτονιάς» ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες αναφέρθηκε ο κ. Αναγνωστάκης, ευχαριστώντας τον κ. Σούκο για την προσφορά προς την ΕΛ.ΑΣ τονίζοντας ότι ο καλά εκπαιδευμένος αστυνομικός, προστατεύει καλύτερα τον πολίτη.
Την ευγνωμοσύνη του για το έργο που επιτελεί η ΕΛ.ΑΣ εξέφρασε στον χαιρετισμό του ο δωρητής κ. Σούκος, τονίζοντας ότι το νέο σκοπευτήριο είναι ασφαλές και ένα από τα πιο σύγχρονα του κόσμου, αφού προσομοιώνει πραγματικές συνθήκες μάχης με κακοποιούς σε αστικό περιβάλλον. Ο κ. Σούκος τόνισε ότι υπάρχει ειδικός εξαερισμός, ώστε να αποδομείται ο καρκινογόνος μόλυβδος από τα αέρια των φυσιγγίων, ενώ το απορροφητικό υλικό των βολίδων που έχει εγκατασταθεί στο σκοπευτήριο κατασκευάζεται ήδη στην Βέροια από την εταιρεία των αδελφών Φύκατα.
Ακολούθησε απονομή δώρων στον κ. Σούκο, εγκαινιακή τελετή των εγκαταστάσεων από τον Σεβασμιώτατο κ. Παντελεήμονα και η επίδειξη με αληθινά πυρά του σκοπευτηρίου από άνδρες της ΕΚΑΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου