Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Παράδοση-παραλαβή της 1ης Μεραρχίας Πεζικού «Σμύρνη».Video και φωτορεπορτάζ

Στις 11 το πρωί της Τρίτης 14ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο «Μακεδονομάχου Καπετάν Αμύντα» η τελετή παράδοσης –παραλαβής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού «Σμύρνη», από τον παραδίδοντα διοικητή Αντιστράτηγο Σίμο Χρήστο, στον παραλαμβάνοντα Υποστράτηγο Βύνιο Γεώργιο, παρουσία του Α΄Υπαρχηγού ΓΕΣ (παλιού γνώριμου της Βέροιας αφού  υπηρέτησε την
Μεραρχία ως διοικητής της) Αντιστρατήγου Νομικού Αντωνίου.   Μετά την δοξολογία και την αλλαγή λαβάρων των διοικητών, ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από τον κ. Σίμο , τήρηση ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου.
 Συναισθηματικά φορτισμένος , κατά την ανάγνωση της τελευταίας ημερήσιας διαταγής του. ο παραδίδων Μέραρχος κ.Σίμος ευχαρίστησε την Υπέρμαχο Στρατηγό και τον Προστάτη του Στρατού  Άγιο Γεώργιο που  τον αξίωσαν να φέρει εις πέρας το έργο της διοίκησης της ιστορικής σιδηράς μεραρχίας. ¨Η αποστολή μας υπήρξε  σύνθετη και ιδιαίτερα απαιτητική.  Αναλάβαμε κύριο ρόλο στις δυο μείζονες προσπάθειες των ενόπλων μας δυνάμεων.  Στην ενέργεια  αποτροπής και διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.  Η 1η Μεραρχία Πεζικού «Σμύρνη» είναι  ισχυρός παράγοντας  εθνικής ισχύος  και αποτρεπτικής δύναμης» τόνισε στην ημερήσια διαταγή του ο κ.Σίμος, ευχαριστώντας  τα στελέχη της Μεραρχίας, «αυτό  το υπέροχο προσωπικό που αγωνίζεται καθημερινά υπό αντίξοες συνθήκες με ήθος αυταπάρνηση, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
Ο παραλαμβάνων διοικητής Υποστράτηγος Βύνιος Γεώργιος στην ημερήσια διαταγή του  δήλωσε  ιδιαίτερα υπερήφανος για την ιστορική τιμή της ανάληψης της ηγεσίας της  «Σιδηράς Μεραρχίας «με ιστορία 120 χρόνων στους εθνικούς αγώνες. Χαρακτήρισε την σημερινή  συγκυρία ως δυσκολότερη των τελευταίων ετών λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης και της προσφυγικής κρίσης, επισημαίνοντας όμως ότι   στρατός μας  δεν  βρίσκεται σε κρίση.  Ζήτησε από τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες του σχηματισμού του πνεύμα φιλοπατρίας, ανδρείας καρτερίας, και κυρίως της πειθαρχίας, σε συνδυασμό με  αισιοδοξία, χαμόγελο.
Ακολούθησε παράθεση δεξίωσης στους προσκεκλημένους στην ΛΑΦ Βέροιας.
Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Πρωτοσύγκελος της  Μητρόπολης μας π. Αθηναγόρας, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδης, ο αντιδήμαρχος Βέροιας κ. Σοφιανίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας κ. Σιμούλης, ο διοικητής της ΠΥΒ κ.Κουβακάς, ο διοικητής της Σχολής Επιμόρφωσης της ΕΛΑΣ κ. Κούγκας, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Καρατζιούλα, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, απόστρατοι αξιωματικοί , ο πολιτευτής της ΝΔ κ.Μπαρτζιώκας και πλήθος κόσμου.










































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου