Ενενήντα χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, στο Αρκοχώρι Νάουσας Ημαθίας αναβιώνει και φέτος το ανδροκρατούμενο έθιμο, το «Κουρμπάνι». Όπως κάθε χρόνο, πριν ή μετά τη γιορτή του Αγίου Αθανασίου, γίνεται στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού του Αγίου-Αθανασίου στη δημοτική κοινότητα Αρκοχωρίου Ημαθίας.
Τί είναι το «Κουρμπάνι»
Μία βδομάδα διαρκεί η προετοιμασία για το «Κουρμπάνι». Κάθε χρόνο την Κυριακή, πριν ή μετά τη γιορτή του Αγίου-Αθανασίου (18 Ιανουαρίου), 34 καζάνια με κοτόσουπα και άλλα με κρέας και κρεμμύδια, το γνωστό στιφάδο, τα ξημερώματα εκείνης της μέρας… μπαίνουν στην φωτιά. Μετά τη θεία λειτουργία,
συνέχεια ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου