Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Μουσικά μονοπάτια του Οκτώβρη στο "Εκκοκιστήριο Ιδεών"

 


Ο Οκτώβρης αγαπάει τη μουσική.

Ερωτευμένος με τους ήχους, μοιράζει την αρμονία τους στους ανθρώπους.

Το κλειδί του Σολ ξεκλειδώνει τα αισθήματα.

19 και 20 Οκτώβρη, ένα διήμερο όπου το ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ «κυριεύεται» από μουσική.

Και έπεται συνέχεια στις 26 και 27 Οκτώβρη με τις επόμενες συναρπαστικές ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ …


Σάββατο 19 Οκτώβρη στις 19.00 

ΜΟΥΣΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ

Ο μουσικοθεραπευτής και δάσκαλος Κωστής Γκαλίτσιος θα μιλήσει για την ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, και η «μαέστρος των ψυχών» Ελένη Αναγνώστου μούσα για την παιδική χορωδία της θα μας χαρίσει τραγούδια με τις αγγελικές φωνές των μικρών μαθητών της, για να πάρει τη σκυτάλη η ταλαντούχα πολυφωνική ομάδα του ΩΔΕΙΟΥ ΦΙΛΟΠΠΟΣ, η Filippos Glee και να μας ταξιδέψει…

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Κυριακή 20 Οκτώβρη ώρα 11.00 με 14.00

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ «ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΤΟΥ ΒΑΘΟΥΣ»

3ωρο Σεμινάριο - Εργαστήριο

Απαραίτητη η δήλωση ενδιαφέροντος λόγω πολύ περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων στο 6972440721 ή στο mail: ekkokkistirioideon@gmail.com .

Συντονισμός: 

Θύμιος Ατζακάς (μουσικός, εισηγητής γιόγκα, καθηγητής ΠΑΜΑΚ, Ιδρυτικό μέλος της διεθνούς διοργάνωσης ‘Μουσικό Χωριό’ (www.music-village.gr) που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, καθώς και του καλλιτεχνικού forum «το αβγό» στη Θεσσαλονίκη).

Τίτλος: Εισαγωγή στην πρακτική «Ακρόαση του βάθους» 

Περιγραφή: Το εργαστήριο αυτό προσκαλεί τα μέλη της ομάδας να βιώσουν σωματικά, διαμέσου ολόκληρης της αισθητηριακής τους εμπειρίας την πρακτική της «Ακρόασης του Βάθους», η οποία πέρα από ένα εκπαιδευτικό εργαλείο συνειδητής ακρόασης, είναι ένας ηχητικός διαλογισμός που απαιτεί πλήρη επίγνωση και αισθητηριακή εγρήγορση. Η προσέγγισή της μπορεί να αποτελέσει ένα εργαλείο για τη διεύρυνση του ορίζοντα κάθε ακροατή και μουσικού.

Η πρακτική απευθύνεται σε μουσικούς με «ανησυχίες» αλλά και σε κάθε εξερευνητή του ήχου που επιθυμεί να εισαχθεί στην πρακτική του ηχητικού/κραδασμικού διαλογισμού και να εξερευνήσει τα λεπτά νήματα που συνδέουν την ενεργητική ακρόαση με τις εσωτερικές μας δονήσεις. 

Συμμετοχή 15 €


ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ 

Θεσσαλονίκης 67 – ΒΕΡΟΙΑ 591 31


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου