Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΝΑ ΜΑΖΙ:Απάντηση στον Κοινό τόπο για το Αρχαιολογικό Πάρκο Μίεζας

 


Συνεχίζονται τα ψέματα σε σχέση με το «Ενιαίο Αρχαιολογικό Πάρκο Μίεζας».

Στην ανακοίνωση μας ενάντια στο «Ενιαίο Αρχαιολογικό Πάρκο Μίεζας», η απάντηση του Κοινού Τόπου και προσωπικά του κ. Κουτσογιάννη, υπήρξε άκρως υβριστική και

παραπλανητική αφού μας χαρακτηρίζει «εθισμένους στο ψέμα και οπισθοδρομικούς».

Είμαστε υποχρεωμένοι λοιπόν, να επιμείνουμε στην αλήθεια με έγγραφα πια και να συνεχίσουμε να πιέζουμε τον κ. Κουτσογιάννη να δημοσιοποιήσει όλα τα αντίστοιχα έγγραφα σχετικά με το αρχαιολογικό πάρκο.

Λέει ο κ. Κουτσογιάννης ότι το αρχαιολογικό πάρκο του σχεδιασμού του, σε συνεργασία προφανώς με την άμισθη σύμβουλο του κα Κοταρίδη, είναι έκτασης 400 στρεμμάτων.

Υπάρχουν όμως κάποια έγγραφα της ΕΦΑ Ημαθίας που αποδεικνύουν αυτό το πράγμα;

Γνωρίζουμε ότι τα αρχαιολογικά πάρκα και η προστασία αυτών προέρχονται από τις κατά τόπους εφορίες αρχαιοτήτων και το Υπουργείο Πολιτισμού και όχι από τις δημοτικές παρατάξεις.
Δίνουμε λοιπόν στην δημοσιότητα έγγραφο της ΕΦΑ Ημαθίας που περιγράφει το «Ενιαίο Αρχαιολογικό Πάρκο Μίεζας» και χάρτες αυτού.

Τι προκύπτει πια από τα συνημμένα έγγραφα.

Το Αρχαιολογικό Πάρκο είναι 8.500 στρεμμάτων και όχι 400. ΨΕΥΤΗΣ ακόμα μία φορά ο κ. Κουτσογιάννης. Αν υπάρχει άλλο επικαιροποιημένο έγγραφο από την ΕΦΑ Ημαθίας τον προκαλούμε να το δημοσιεύσει. Διαφορετικά να σταματήσει αυτός και τα παπαγαλάκια του να παραπλανούν τον λαό της Νάουσας για την τεράστια κλοπή της γης μας που σχεδιάζει αυτός και η άμισθη σύμβουλός του.

Στην προτεινόμενη αδόμητη απολύτου προστασίας αρχαιολογική Ζώνη Α απαγορεύεται οποιαδήποτε δόμηση. ΨΕΥΤΗΣ κατά συρροή ο κ. Κουτσογιάννης όταν μας λέει ότι θα επιτρέπεται η δόμηση έπειτα από έγκριση της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Αυτό είναι δυνατό μόνο στην ευρύτερη ζώνη προστασίας επιπέδου Β.
Άρα προκύπτει ότι στα 8.500 στρέμματα απαγορεύεται αυστηρά η δόμηση καθ’ ύψος ή έκταση. Όπως απαγορεύεται αντίστοιχα η αλλοίωση του εδάφους, η λατόμευση, η διάνοιξη νέων οδών, η ενσταυλισμένη κτηνοτροφία, κ.α.

Ζητούμε από όλους τους ενδιαφερόμενους να μελετήσουν τα έγγραφα και να επικοινωνήσουν με μηχανικούς και δικηγόρους για να ενημερωθούν και από τις προσωπικές τους αξιόπιστες πηγές για το τι σημαίνει αυτή η νέα θεσμοθέτηση για τον Δήμο μας.

Δεν θα περάσει το ολοκαύτωμα των αγροτών της περιοχής μας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου