Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Απόφοιτοι Λαππείου 1974. Πενήντα χρόνια μετά!

 


Επετειακή συνάντηση 50 χρόνων πραγματοποίησαν οι απόφοιτοι του ΛΑΠΠΕΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ του έτους 1974 στην ταβέρνα 4 ΕΠΟΧΕΣ στον Άγιο Νικόλαο, με παρουσία 71 παλιών συμμαθητών. Ήταν μια

συγκινητική από κάθε άποψη ημέρα, που φάνηκε μέσα από το καλωσόρισμα των διοργανωτών. Αναφέρθηκαν στις προηγούμενες συναντήσεις τους, στις δράσεις που ανέλαβαν διαχρονικά άλλα και στις χορηγίες που προσφέρθηκαν όλο αυτό το διάστημα, οι οποίες ξεπερνούν τα 8.000 € μέχρι σήμερα.


Ακολουθεί το καλωσόρισμα:


 


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΩΝ 50 ΧΡΟΝΩΝ

ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΛΑΠΠΕΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ ΕΤΟΥΣ 1974

14 Σεπτ. 2024

 


Αγαπημένοι μας συμμαθητές και συμμαθήτριες


Σας καλωσορίζουμε στην επετειακή μας αυτή συνάντηση για τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από την αποφοίτησή μας από το Λάππειο Γυμνάσιο της Νάουσας.


Ήταν καλοκαίρι του ’74 όταν ξεκινήσαμε τη δεύτερη παραγωγική περίοδο της ζωής μας. Ξεκίνησε με την επιστράτευση αλλά μέσα στα άσχημα και δύσκολα του τότε, είχε και κάτι το συγκλονιστικά υπέροχο… γιατί απαλλαχτήκαμε από τη δικτατορία!!! ‘Έτσι, μαζί με τη δική μας επέτειο έχουμε και την επέτειο για τη συμπλήρωση 50 χρόνων ΕΙΡΗΝΗΣ & ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στον τόπο μας!!!


Μέσα λοιπόν σ’ αυτό το περιβάλλον, ο καθένας από εμάς, περπάτησε της ζωής του τον ανήφορο με τις χαρές, τις λύπες, τους αγώνες και τις αγωνίες για προκοπή και πρόοδο.


Όμως, εμείς οι απόφοιτοι του ΛΑΠΠΕΙΟΥ του ’74, διαγράψαμε παράλληλα, πέρα από την προσωπική μας πορεία και μια άλλη πορεία δημιουργική με δράσεις που άφησαν το στίγμα τους στην κοινωνία του τόπου μας. Και ας ξεκινήσουμε με το μαθητικό μας συγκρότημα των ‘’THE STARS’’ που με πρόσθετη συμμετοχή ΦΙΛΩΝ του, και μετά από πολύωρες και επίπονες προσπάθειες και πρόβες, παρουσιάστηκε μπροστά στο κοινό της πόλης προσφέροντας αξέχαστες μουσικές στιγμές. Η προσπάθεια εκείνη απέφερε ένα σημαντικό οικονομικό όφελος. Με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, αντικαταστήσαμε την κατεστραμμένη κεντρική είσοδο του κτηρίου του ΛΑΠΠΕΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, του σχολείου μας δηλαδή, με καινούργια, δωρίζοντας ταυτόχρονα κι έναν Η/Υ, ενώ προσφέραμε κι ένα πλήρες γεύμα στους τρόφιμους του γηροκομείου μας και με τη μουσική συμμετοχή του συγκροτήματός μας.


Από το 1996 και μετά, καθιερώσαμε την κοπή Βασιλόπιτας στις αρχές κάθε έτους. Σ’ αυτές τις συναντήσεις μας, που ήταν στιγμές ζεστές και όμορφες, φροντίζαμε στο ρεφενέ της βραδιάς να βάζουμε σε ένα φακελάκι και κάποιο ποσό. Από τα χρήματα αυτά που συγκεντρώναμε, μπορέσαμε να γίνουμε ανάδοχοι ενός παιδιού για περισσότερα από δέκα χρόνια μέσω της ACTION AID HELLAS, της μικρής Leiba από το Πακιστάν, αποστέλλοντας κάθε χρόνο 300€. Αλλά δεν μείναμε μόνο σ’ αυτό, εφόσον είχαμε την οικονομική δυνατότητα, αλλά αγοράσαμε ένα αναπηρικό καρότσι σε αναξιοπαθούντα συμπολίτη μας, δωρίσαμε 3 κορνέτες στη Φιλαρμονική της Νάουσας, προσφέραμε ένα σοβαρό ποσό στους Φίλους του Νοσοκομείου της Νάουσας, ενισχύσαμε οικονομικά συμπολίτη μας για χειρουργική επέμβαση στο εξωτερικό, αλλά και στα πιο καθημερινά, γεμίσαμε με πετρέλαιο βαρέλια συμπολιτών με μεγάλη οικονομική αδυναμία, καθώς και αγορές  τροφίμων για αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας.


Τις δράσεις μας αυτές τις ανέκοψε δυστυχώς η πανδημία. Συνολικά μπορούμε να πούμε ότι αποδώσαμε σε κοινωνική προσφορά περίπου 8.000€.


Φέτος όμως τίποτε δεν θα μπορούσε να ματαιώσει αυτή τη συνάντηση. Έτσι δημιουργήσαμε γι’ αυτήν ένα Φωτογραφικό Λεύκωμα, στο οποίο περιέχονται φωτογραφικές στιγμές, από την εποχή των μαθητικών μας χρόνων έως τα Reunions και τις Βασιλόπιτες των μετέπειτα. Σ’ αυτό μέσα θα βρείτε επίσης και τη διεύθυνση της ιστοσελίδας του BLOG που δημιουργήσαμε στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ, με περισσότερο υλικό και περισσότερες λεπτομέρειες δράσεων και συναντήσεων, την οποία βεβαίως μπορείτε να επισκεφθείτε.


Κλείνοντας, θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε σ’ αυτούς που «έφυγαν» νωρίς. Στους συμμαθητές μας και φίλους μας που το καντήλι της ζωής τους έσβησε πρόωρα. Αξίζει λοιπόν μια επετειακή αναφορά στα ονόματά τους, προκειμένου να φέρουμε στη μνήμη μας νοσταλγικά τις κοινές μας στιγμές, τις χαρές και τα παιχνίδια μας, τις μαθητικές μας αγωνίες  του τότε, και όχι μόνο. Τις περισσότερες απώλειες τις είχε το Κλασσικό των αρρένων!!! Ας τους θυμηθούμε…


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ


ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΑΡΝΕΤΑΣ


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΝΑΤΣΙΟΣ


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΚΥΡΑΣ


ΜΑΚΗΣ ΛΩΛΑΣ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΜΠΟΡΚΑΣ


ΣΑΚΗΣ ΜΠΟΥΡΔΑΝΟΣ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΑΠΚΑΣ


ΚΩΣΤΑΣ ΥΦΑΝΤΙΔΗΣ


ΣΤΑΘΗΣ ΧΑΤΖΑΚΗΣ


ΚΑΙΤΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ


ΝΙΚΟΣ ΓΚΕΡΟΣ


ΠΕΤΡΟΣ ΤΟΜΠΟΥΛΙΔΗΣ


ΑΡΧΟΝΤΙΑ ΤΟΣΟΥΝΙΔΟΥ


Στη μνήμη λοιπόν των αείμνηστων συμμαθητών μας, αποφασίσαμε τα χρήματα που θα περισσέψουν από την συνάντηση, να διατεθούν εν είδη δωρεάς σε κοινωφελές/ή ίδρυμα/ματα, όπως άλλωστε κάναμε μέχρι τώρα, μαζί με τις ευχές μας και τις αναμνήσεις μας. Γι’ αυτό στρογγυλέψαμε το κόστος της συμμετοχής μας στα 50€ προς εκπλήρωση αυτού του σκοπού


Τέλος κλείνοντας, μια από καρδιάς ευχή στον καθένα και καθεμιά από μας, για ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ στην ΤΡΙΤΗ πλέον φάση της ζωής μας με ΥΓΕΙΑ & ΠΟΛΛΕΣ ΧΑΡΕΣ


ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου