Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση στην "Πρωτοβουλία για το Παιδί"

 


Την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021, αφίχθηκε στη Βέροια η Πρόεδρος του Ιδρύματος «ΜΑΤΙΛΝΤΑ» κυρία Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση, συνοδευόμενη από το μέλος του Δ.Σ. κ. Παρασκευή Χαραλαμπίδη, προκειμένου να επισκεφθούν τις Δομές τις Πρωτοβουλίας για το Παιδί.

   Η επίσκεψη ξεκίνησε από τα γραφεία Διοίκησης-Εθελοντών, όπου τις επισκέπτριες υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος, ο Αντιπρόεδρος κ. Νικόλαος Καρατόλιος, ο Γενικός Διευθυντής κ. Βαλάντης Καραγιάννης και ο Υπεύθυνος Εθελοντών-Επικοινωνίας κ. Κοσμάς

Παπαχρήστου. Εκεί πραγματοποιήθηκε μία ευρεία ενημέρωση για την ιστορία, τους στόχους και τις δράσεις του Οργανισμού. Επόμενος σταθμός της επίσκεψης υπήρξε η Στέγη Ημιαυτόνομης Διαβίωσης, όπου η Διευθύντριά  της κ. Καλλιόπη Μπασιούρη ενημέρωσε για τους στόχους και τους ωφελούμενους νέους της Δομής. Εν συνεχεία οι επισκέπτριες έφθασαν στο Κέντρο Θεραπείας Τραύματος. Εκεί η Διευθύντριά του κ. Θεοδώρα Νιώπα προέβη σε έναν απολογισμό του υποστηριζόμενου από το Ίδρυμα «Ματίλντα» προγράμματος ολιστικής λειτουργίας της Δομής, παρουσιάζοντας τις δράσεις, αλλά και αναφέροντας απτά παραδείγματα ανηλίκων και νέων που ενεπλάκησαν σε αυτό και ωφελήθηκαν. Στην ενημέρωση έλαβε μέρος και ο Επόπτης και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Οργανισμού, Ομότιμος Καθηγητής της Ψυχιατρικής Παιδιού και Εφήβου του Α.Π.Θ. κ. Νίκος Ζηλίκης.

   Η κυρία Κούρκουλου-Λάτση μετέβη κατόπιν στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Στήριξης Οικογένειας, όπου την ομάδα υποδέχθηκαν η Διευθύντρια κ. Ολυμπία Πητσιάβα, οι εργαζόμενοι και τα ωφελούμενα παιδιά της Δομής. Η ενημέρωση για το έργο του ΚΗΦ κορυφώθηκε με την παράδοση στην κ. Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση ενός τραγουδιού που τις προηγούμενες μέρες είχαν «σκαρώσει» έφηβοι του ΚΗΦ μαζί με τον δάσκαλο του εργαστηρίου μουσικής παιδείας και μουσικοθεραπείας του ΚΗΦ κ. Λάζαρο Μπίντση, με θέμα τη μητρότητα και αφιερωμένο στην ίδια, που πρόκειται να γίνει μητέρα, σε μία στιγμή μεγάλης συγκίνησης. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στο Σπίτι της Βεργίνας, με ανάλογη ενημερωτική συζήτηση και ανταλλαγή δώρων μεταξύ της κ. Κούρκουλου-Λάτση και των φιλοξενούμενων παιδιών.

   Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πρωτοβουλίας για το Παιδί εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στις κυρίες Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση και Παρασκευή Χαραλαμπίδη για την επίσκεψη αυτή, που έδωσε την ευκαιρία της πλήρους ενημέρωσης για το έργο που πραγματοποιούν οι Δομές, για τις αντικειμενικές δυσκολίες που παρουσιάζει, αλλά και για τις μεγάλες προοπτικές του, ιδίως στον κρίσιμο τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης της κακομεταχείρισης, αλλά και της παραβατικότητας των ανηλίκων, τομέα ευθύνης του ΚΕΘΕΤ, τις δράσεις του οποίου στην παρούσα πρώτη φάση το Ίδρυμα «Ματίλντα» υποστηρίζει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου