Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Οι Βλάχοι ζωντάνεψαν το καρναβάλι στη Βέροια με την αναβίωση του εθίμου ‘’Των Καπεταναίων’’

Με μεγάλη επιτυχία για μια ακόμη χρονιά ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας πραγματοποίησε σε συνδιοργάνωση με τον ΔΗΜΟ ΒΕΡΟΙΑΣ το δρώμενο ‘’Οι Καπεταναίοι’’ με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου την περασμένη Παρασεκυή 16 Φεβρουαρίου στο σπίτι των Βλάχων. Ο
Δήμαρχος της πόλης σε σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι το έθιμο των ‘’Καπεταναίων’’ τείνει να γίνει πλέον θεσμός για την Βέροια.
Πιστοί φίλοι, μέλη και  καλεσμένοι από άλλα μέρη της Ελλάδος συγκεντρώθηκαν από νωρίς στην αυλή του σπιτιού του Συλλόγου, όπου είχαν την ευκαιρία να γευτούν διάφορα ψητά με κρασί, τσίπουρο και πολλά εδέσματα που πολύ πρόθυμα προσέφεραν οι υπεύθυνοι του Συλλόγου.
Η εξαιρετική Μπάντα των Μηνάδων με τους χαρακτηριστικούς βλάχικους ήχους έδινε τον τόνο παρασύροντας τους παρευρισκόμενους στο χορό.
Τα μέλη του Συλλόγου, ντυμένοι με τις γνήσιες βλάχικες παραδοσιακές στολές, έδωσαν μια πολύχρωμη και εύθυμη νότα και ενθουσίασαν του παρευρισκομένους.
Το μπουλούκι με τις παραδοσιακές στολές και ο κόσμος που το συνόδευε περιηγήθηκαν στους δρόμους της πόλης ξεσηκώνοντας περαστικούς και καταστηματάρχες.
Θα ήταν παράλλειψη να μην αναφέρουμε την τηλεοπτική κάλυψη της ΕΡΤ3 με ορισμένα στιγμιότυπα από το δρώμενο των ‘’Καπεταναίων’’ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Βέροιας Κ. Βοριατζίδης, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Β. Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της ΚΑΠΑ Σ. Διαμάντης, ο Δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μπέκης, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Θ. Τεληγιαννίδης και Αθανάσιος Χειμώνας , ο πολιτευτής Τάσος Μπαρτζώκας, ο Πρόεδρος του Τ.Δ. Κάτω Βερμίου Αντώνιος Πιτούλιας, ο Πρόεδρος του Τ.Σ. Κουμαριάς Κωνσταντίνος Τζήμας, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανηλίου Μετσόβου Ερασμία Τσαρούχη, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουμαριάς(ΝΤΟΛΙΑΝΗ) Ασημάκης Δημόπουλος, το μέλος του ΠΟΞ Δ. Μπλατσιώτης, ο Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Κόνιτσας Κώστας Παγανιάς, η Πρόεδρος της Ε.Μ.ΙΠ.Η. Ολυμπία Μπέτσια.
φωτό faretra.info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου