Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Ηλεκτροπαραγωγός, για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο δήμος Νάουσας

Ηλεκτροπαραγωγός είναι από σήμερα για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Δήμος Νάουσας, αφού εγκρίθηκαν από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και δημοσιεύθηκαν στη "Διαύγεια" οι άδειες ηλεκτροπαραγωγής για τις έξι θέσεις του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης της πόλης.

Η εξέλιξη αυτή ανοίγει τον δρόμο προκειμένου να προχωρήσουν όλες οι περαιτέρω διαδικασίες
που θα οδηγήσουν στην υλοποίηση του καινοτόμου στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου Νάουσας για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος αξιοποιώντας τη δύναμη του βασικού φυσικού πόρου της πόλης – του νερού.

Το σχέδιο αξιοποίησης της κινητικής ενέργειας του νερού στα φρεάτια εκτόνωσης του δικτύου ύδρευσης και τους αγωγούς της αποχέτευσης της Νάουσας είναι καινοτόμο και μοναδικό στην Ευρώπη, ενώ διαθέτει παράλληλα και το στοιχείο της σταθερής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας  - γεγονός που το καθιστά εξαιρετικά αποδοτικό σε οικονομικούς όρους.

Εν συνεχεία ο Δήμος Νάουσας θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες κινήσεις προκειμένου να φτάσουμε το συντομότερο δυνατόν στην έναρξη λειτουργίας του έργου. Υπενθυμίζουμε πως ο Δήμος Νάουσας έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.


Σε δηλώσεις του για την πολύ θετική εξέλιξη ο Δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης τόνισε:

«Η σημερινή έγκριση του σχεδίου αξιοποίησης του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου μας από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας – ενός εκ των πλέον αξιόλογων ανεξάρτητων επιστημονικών φορέων της χώρας – σηματοδοτεί τη μετάβαση σε μια νέα εποχή προόδου και ευημερίας. Ο Δήμος μας γράφει ιστορία! Γινόμαστε ο πρώτος Δήμος σε όλη την Ευρώπη που λαμβάνει άδεια ηλεκτροπαραγωγής για ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό σχέδιο βέλτιστης αξιοποίησης υφιστάμενων υποδομών και ορθολογικής χρήσης των φυσικών πόρων. Είναι πλέον απολύτως φανερό πως η σκληρή δουλειά, η δημιουργικότητα και η αγάπη μας για τον τόπο αποδίδουν καρπούς και ανεβάζουν επίπεδο τον Δήμο μας. Συνεχίζουμε με σταθερά βήματα όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να φτάσουμε στην τελική υλοποίηση του σχεδιασμού μας για την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, αλλά και του ήλιου, καθιστώντας αφενός τον Δήμο μας πρότυπο για την έξυπνη ενεργειακή διαχείριση, αφετέρου δημιουργώντας πλούτο για τους δημότες μας που θα αποτυπωθεί σε αναπτυξιακά έργα, καθώς και σε δράσεις κοινωνικής μέριμνας. Αισθάνομαι την ανάγκη να απευθύνω θερμές ευχαριστίες προς τους συνεργάτες μου για την έως σήμερα σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά που οδήγησε σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα. Έτσι και θα συνεχίσουμε. Επιπρόσθετα, θα ήθελα να ευχαριστήσω και εκείνους που τα προηγούμενα χρόνια παρέδωσαν βορά στους ιδιώτες όλες τις αξιόλογες θέσεις για δημιουργία υδροηλεκτρικών σταθμών επί του ποταμού, διότι εξαιτίας της δικής του αδράνειας (;) «αναγκαστήκαμε» να σκεφτούμε και να συλλάβουμε την ιδέα αξιοποίησης του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης. Χάρη σε αυτούς σήμερα η Νάουσα κατακτά την κορυφή της Ευρώπης και εμείς μπορούμε να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον».




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου