Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Στους 8 καλύτερους του κόσμου Ζαφείρης Μπάμπος και Γιώργος Τσουμαλής!

Διέπρεψε στo Seattle των Η.Π.Α. και στο μεγάλο τελικό ”Imagine Cup 2017” της Microsoft, η ομάδα “OSTEOMENTOR” των φοιτητών του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που αποτελείται από δύο συμπολίτες μας τον Ζαφείριο Ν. Μπάμπο και το Γεώργιο Ι. Τσουμαλή, με τρίτο μέλος το Θεόφιλο Σπύρου.
Παρουσίασαν μια πρωτοποριακή εφαρμογή για ανθρώπους που
πάσχουν από οστεοπόρωση.  Αποτελεί έναν πολύτιμο βοηθό, που δίνει συμβουλές σωστής διατροφής και άσκησης, αλλά παρέχει και τη δυνατότητα… μεταφοράς σε εικονικό περιβάλλον, για περπάτημα με παρέα σε πόλεις σε όλον τον κόσμο.
Ο διαγωνισμός που συμμετείχαν είναι θεσμός με ιδιαίτερη αξία στην επιστημονική κοινότητα και στον τομέα της τεχνολογίας. Πήραν μέρος περίπου 2.000.000 φοιτητές από 200 χώρες ανά τον πλανήτη. Η Ελληνική ομάδα, κατάφερε  να διακριθεί στις  8 οκτώ καλύτερες συμμετοχές του κόσμου ανάμεσα σε 54 φιναλίστ, αφήνοντας πίσω ομάδες από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια όπως το MIT, Stanford, Oxford, Berkeley, κ.α., καθώς και χώρες με παράδοση στην τεχνολογία όπως η Κορέα, η Ιαπωνία, η Ρωσία, η Γερμανία, οι Η.Π.Α. κ.α.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, φέτος η διαδικασία ήταν η πιο απαιτητική στην 15χρονη ιστορία του θεσμού και ο ανταγωνισμός για το έπαθλο των $100.000,00 ήταν πολύ μεγάλος.


Ο διάσημος CEO της Microsoft Satya Nadella χαιρέτησε τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το μέλλον είναι δικό σας, γι αυτό σκεφτείτε σοβαρά και σε βάθος πως θέλετε να αξιοποιείσετε το χρόνο σας»........«Σε μια εποχή όπως αυτή, όπου κάθε βήμα της ζωής σε κάθε κοινωνία και κάθε οικονομία αλλάζει θεμελιωδώς και διαμορφώνεται από την ψηφιακή τεχνολογία, προγραμματιστές σαν εσάς πρόκειται να αλλάξουν τον κόσμο», δήλωσε ο Nadella. ......."Πρόκειται να αλλάξετε την καμπύλη της προόδου»..... «Έχετε ήδη κερδίσει το “λαχείο”. Τώρα το ζήτημα είναι πώς θα ξοδέψετε τα χρήματα. Ξοδέψτε τα με σύνεση».
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για τους συμπολίτες μας και νέους επιστήμονες, καθώς επίσης και στον καθηγητή μέντορά τους κο Λεόντιο Χατζηλεοντιάδη, ο οποίος τους συνόδεψε και τους στήριξε σε όλη την πορεία προς τη μεγάλη διάκριση.
Τους ευχόμαστε να έχουν μια λαμπρή συνέχεια στη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου