Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Απόλυτα πετυχημένη η "3η Γιορτή Κηπευτικών Αγίου Γεωργίου"

Μια γιορτή, η οποία δεν είχε κανένα εθνικοαπελευθερωτικό χαρακτήρα, αλλά... με τα κηπευτικά, ήταν αυτή που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στον προαύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Γεωργίου και είχε για διοργανωτή, για τρίτη συνεχή χρονιά, τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο και τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, του Δήμου Βέροιας, του
Επιμελητηρίου Ημαθίας και της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης.

Μία ξεχωριστή γιορτή για τους κατοίκους του Αγίου Γεωργίου, καθώς τα κηπευτικά αποτελούν την κύρια παραγωγή τους, όπου και έχουν εξέχουσα θέση στη ζωή τους, τόσο γιατί αποτελούν την κύρια πηγή εισοδήματος της κοινότητάς τους, όσο και για το λόγο ότι έχουν κάνει γνωστό τον τόπο τους σε όλη την Ελλάδα.

Στη γιορτή συμμετείχε πλήθος κόσμου και με την παρουσία του κατέκλυσε κάθε σημείο του χώρου. Οι δε επισκέπτες του, που ήταν και ο στόχος του συλλόγου, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν τα τοπικά προϊόντα με βάση τα λαχανικά (έχοντας ακόμα τη δυνατότητα κατά την αναχώρησή τους για το σπίτι και να τα προμηθευτούν), αλλά και να γιορτάσουν όλοι μαζί στην κεντρική εκδήλωση του συλλόγου την προχθεσινή βραδιά.

Γι' αυτό, βέβαια, φρόντισε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό σχήμα, που ταξίδεψε τους επισκέπτες μουσικά σε όλη την Ελλάδα, συμπαρασύροντάς το να χορέψει και να διασκεδάσει μέχρι πρωϊας! Όσο για το καλλιτεχνικό σχήμα, αυτό είχε να κάνει με τη Ρία Ελληνίδου και τον Παύλο Καγκελίδη στο τραγούδι και με τους Πάνο Ελληνίδη, Γιώργο Μιχαηλίδη, Νίκο Σιδηρόπουλο, Φοίβο Αποστολίδη, Νίκο Γιατζόγλου και Θανάση Κουλεντιανό στη μουσική.



Παρουσίες

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο βουλευτής Χρήστος Αντωνίου, οι πρώην βουλευτές Κώστας Λαπαβίτσας και Τάσος Σιδηρόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Βεργίνας Χρυσόστομος Χατζόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Βασίλης Παπαδόπουλος, Στέλιος Ασλάνογλου, Γιώργος Σοφιανίδης, ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Στέργιος Διαμάντης, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ημαθίας Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βέροιας Πετρούλα Παπαδίνα, Θωμάς Αγγελίνας, Γιώργος Γουλτίδης, Μιχάλης Σουμελίδης, Δημήτρης Τραπεζανλής, Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, Σάκης Αποστολόπουλος, Θανάσης Σιακαβάρας, η Δημοτική Σύμβουλος Νάουσας Δώρα Μπαλτατζίδου, ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Βασίλης Φωτιάδης και ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Βέροιας Μπάμπης Καπουρτίδης.



Και δύο λόγια για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου

 Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Βέροιας ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2015 με έδρα τον Άγιο Γεώργιο Ημαθίας. Η διάσωση και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, όπως και η διατήρηση και η ανάδειξη της φυσιογνωμίας του Αγίου Γεωργίου, αποτελούν καταστατική του δέσμευση και εκφράζονται μέσα από όλες τις δράσεις του. Στη δε σύντομη πορεία του στα δρώμενα του τόπου, έχει οργανώσει ποικίλες εκδηλώσεις, ενημερωτικές ημερίδες, δημιούργησε τράπεζα αίματος και συνεργάστηκε με άλλους Συλλόγους για την προώθηση της δωρεάς μυελού των οστών. Η λειτουργία τμημάτων των παραδοσιακών χορών και εικαστικών δίνει στη νεολαία, και όχι μόνο του χωριού, τη δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης. Επενδύοντας στους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τον τόπο τους και δραστηριοποιούνται για την πρόοδό του, ευελπιστεί να συνδράμει στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Ρεπορτάζ για την ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Ευχαριστήριος Επιστολή  του συλλόγου
Μετά και το κλείσιμο της αυλαίας της 3η Γιορτής Κηπευτικών που πραγματοποίησε ο σύλλογος μας, νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση και στην επιτυχή διεξαγωγή της.
Η συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, και η υποστήριξη από τον Δήμο Βέροιας, το Επιμελητήριο Ημαθίας και την Κεντρική Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης ήταν καθοριστικής σημασίας για την διεύρυνση των δράσεων μας για πρώτη φορά και στην καρδιά του Δήμου μας.
Σημαντική επίσης ήταν και η βοήθεια των χορηγών μας, που με την προσφορά τους μπορέσαμε να υλοποιήσουμε τον προγραμματισμό της 3η Γιορτής Κηπευτικών. Σε αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε η στήριξη τους είναι αξιοσημείωτη.
Γνωρίζουμε όλοι πως για να πραγματοποιηθούν τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις απαραίτητο είναι το ανθρώπινο δυναμικό. Κάτι για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι είναι                                              οι εθελοντές μας. Συγχωριανοί κάθε ηλικίας εργάστηκαν ακούραστα στο πλευρό μας από κάθε πόστο, αναδεικνύοντας την φιλοξενία του τόπου μας σε κάθε επισκέπτη που μας τίμησε με την παρουσία του.  Αυτή η συλλογική προσπάθεια του χωριού αποτελεί την δυναμική του συλλόγου μας.
Παρόλο που φέτος οι έντονες κλιματικές διακυμάνσεις επηρέασαν ποσοτικά την παραγωγή κηπευτικών, η ανταπόκριση των παραγωγών μας ήταν για μία ακόμη φορά μεγάλη, προσφέροντας απλόχερα τα προϊόντα τους προς διάθεση στους επισκέπτες της 3ης Γιορτής Κηπευτικών.
Τέλος θα ήταν παράλειψη μας να μην επισημάνουμε την συμβολή των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων του νομού μας, που πρόβαλαν και κάλυψαν την προσπάθεια μας να προωθήσουμε τα προϊόντα του τόπου μας.
Με την παρουσία τους μας τίμησαν οι:
Βουλευτής Χρήστος Αντωνίου, οι πρώην βουλευτές Κώστας Λαπαβίτσας και Τάσος Σιδηρόπουλος, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ημαθίας Θεόφιλος Τεληγιαννίδης , ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, οι Αντιδήμαρχοι Βασίλης Παπαδόπουλος, Στέλιος Ασλάνογλου, Γιώργος Σοφιανίδης, ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Στέργιος Διαμάντης,  ο πρώην Δήμαρχος Δήμου Δοβρά Τσιούντας Χρήστος, ο πρώην Δήμαρχος Δήμου Βεργίνας Χρυσόστομος Χατζόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βέροιας Ιακωβίδου Ευγενία, Πετρούλα Παπαδίνα, Θωμάς Αγγελίνας, Γιώργος Γουλτίδης, Μιχάλης Σουμελίδης, Δημήτρης Τραπεζανλής, Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, Σάκης Αποστολόπουλος, Θανάσης Σιακαβάρας, ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αγίου Γεωργίου Δημοσθένης Παπαπετρίδης, ο τοπικός σύμβουλος Χατζόπουλος Γεώργιος, η Δημοτική Σύμβουλος Νάουσας Δώρα Μπαλτατζίδου, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Κ.Α.Θ. Παπαδόπουλος Θεόδωρος, ο Πρόεδρος του μεταποιητικού τμήματος του Επιμελητηρίου Ημαθίας Γιάγκογλου Αναστάσιος, ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Βασίλης Φωτιάδης και ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Βέροιας Μπάμπης Καπουρτίδης
Επίσης οι σύλλογοι
Απόλλων Αγίου Γεωργίου,  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πατρίδας «Ευστάθιος Χωραφάς», η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Μαρίνας, Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Όμιλος Αρκοχωρίου «ΑΡΚΤΟΣ», ο Πολιτιστικος και Αθλητικος Συλλογος Αμμου, ο σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μίεζα.
Γνωρίζουμε πως η  προσπάθεια προβολής των κηπευτικών Αγίου Γεωργίου δεν πρέπει και δεν μπορεί να περιοριστεί σε μία ετήσια γιορτή, εάν θέλουμε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για αυτό επιφυλασσόμαστε στο εγγύς μέλλον για επιπλέον δράσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.
Μετά τιμής
Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Βέροιας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου