Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Nίκος Κουτσογιάννης: Ο τιτάνιος αγώνας μας δικαιώνεται!

Ως δικαίωση του τιτάνιου αγώνα του «Κοινού Τόπου» χαρακτηρίζει την έγκριση   από την ΠΚΜ της δεύτερης φάσης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του δήμου Νάουσας, ύψους 3,5 εκ. ευρώ, ο δήμαρχος κ. Νίκος Κουτσογιάνης.  Ο κ. δήμαρχος αναφέρεται στις δράσεις του σχεδίου, η οποίες περιλαμβάνουν την ανάπλαση του δημοτικού πάρκου, την πρώτη μετά το 1958, την ανάπλαση της πλατείας Καρατάσου, την ανάδειξη της Αράπιτσας, την ανάπτυξη έξυπνων εφαρμογών και την
ηλεκτροκίνηση στις μετακινήσεις. «Στον Δήμο Νάουσας οραματιζόμαστε και σχεδιάζουμε τη μετατροπή της Νάουσας σε πρότυπο έξυπνης πόλης για τις μικρές και μεσαίες πόλεις της Ευρώπης. Καινοτομία – Καθαρή ενέργεια – Αειφορία» αναφέρει, ο κ. Κουτσογιάννης. Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του.

«Τα καταφέραμε! Πετύχαμε μια μεγάλη νίκη για τον τόπο μας! Ο τιτάνιος αγώνας μας δικαιώνεται!! Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η β' φάση της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α.) του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας με συνολικό προϋπολογισμό 3.504.000 €.
Το σχέδιο μας περιλαμβάνει - μεταξύ άλλων - δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία τοπικού συμφώνου ποιότητας, την κατάρτιση ανέργων, τη στήριξη για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, την ανάπλαση του Δημοτικού μας Πάρκου (για πρώτη φορά μετά το 1958), πεζοδρομήσεις, ανάπλαση της πλατείας Καρατάσου, ανάδειξη της Αράπιτσας, τη δημιουργία ολοκληρωμένου δικτύου εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης με έμφαση στα ηλεκτρικά οχήματα, την ανάπτυξη έξυπνων εφαρμογών για την πόλη του αύριο, κ.ο.κ.
Με την ευκαιρία αυτής της τεράστιας επιτυχίας για τον τόπο μας θα ήθελα να ευχαριστήσω τη δημοτική ομάδα του Κοινού Τόπου, τους ειδικούς μου συνεργάτες και τους υπαλλήλους του Δήμου που αποτέλεσαν την Ομάδα Έργου δεδομένου πως η πρόταση του Δήμου Νάουσας αποτέλεσε σε πολύ μεγάλο βαθμό προϊόν σκληρής δουλειάς στο εσωτερικό του Δήμου. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμβούλους μας, αλλά και τους φορείς της πόλης για την αγαστή μας συνεργασία. Τέλος, θα ήθελα να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Κώστα Καλαϊτζίδη και την ομάδα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της ΠΚΜ για το γεγονός πως συμμερίστηκαν το όραμα μας για τον τόπο μας.
Στον Δήμο Νάουσας οραματιζόμαστε και σχεδιάζουμε τη μετατροπή της Νάουσας σε πρότυπο έξυπνης πόλης για τις μικρές και μεσαίες πόλεις της Ευρώπης. Καινοτομία – Καθαρή ενέργεια – Αειφορία. Με κορωνίδα της προσπάθειας για τη «Νάουσα του μέλλοντος» το πρωτοποριακό σε πανευρωπαϊκό επίπεδο σχέδιο αξιοποίησης του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης για παραγωγή ενέργειας. Έτσι, δυναμικά συνεχίζουμε και σε άλλους τομείς που θα επηρεάσουν την ανάπτυξη της πόλης.
Δημιουργούμε τη νέα Νάουσα μετά από σκέψη, μετά από μελέτη, με σωστό βηματισμό, με κατάλληλους συμμάχους, με μεγάλη προοπτική.
Πλέον ετοιμαζόμαστε σε συνεργασία με όλους τους δημότες να ξεκινήσουμε την υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Ανάπτυξης για ένα μέλλον προοπτικής και αειφορίας για τους νέους του τόπου μας! #powering_naoussa_up #δεν_μας_σταματά_κανείς_και_τίποτα #νοιαζόμαστε»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου