Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Μανώλης Σωτηρόπουλος. Οι φιλέλληνες να τιμώνται από όλες τις γενιές. Ο Βύρων έδωσε όλη την περιουσία του για την πατρίδα μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ευπατρίδη ο τέως πρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας κ. Μανώλης Σωτηρόπουλος, ο οποίος παραβρέθηκε, ως κάτοικος της οδού Βύρωνος, στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας, αντιδρώντας μαζί με άλλους περίοικους, στην αλλαγή της ονοματοδοσίας της ιστορικής αυτής οδού (υπάρχει από την δεκαετία
του 20 στη Νάουσα!) "Οι φιλέλληνες να τιμώνται από όλες τις γενιές. Ο Βύρων έδωσε όλη την περιουσία του για την πατρίδα μας" τόνισε ο αγαπητός μας Μανώλης. Τελικά μετά το mea culpa, το οποίο τιμά τον δήμαρχο κ. Κουτσογιάννη, η οδός (λόρδου) Βύρωνος παραμένει στην...θέση της, όπως και η οδός Απολλωνιάδος και Ερμού, αφού οι ονομασίες που προτάθηκαν (άραγε από ποιούς;) θα δοθούν σε δρόμους της επέκτασης της πόλης, ενώ η πλατεία Ειρήνης θα μετονομαστεί σε πλατεία Κυπρίων Αγωνιστών. Πέραν της ιστορικής αξίας της παραμονής της ονοματοδοσίας των δρόμων, υπάρχει και το πρακτικό θέμα, αφού οι περίοικοι θα έπρεπε να αλλάξουν μια σειρά στοιχεία. Από την ταυτότητα μέχρι την φορολογική τους δήλωση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου