Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Συγκέντρωση του "Μαρίνου Αντύπα" στην πλατεία Καρατάσου

Συνάδελφοι αγρότες, αγρότισσες,
Δεν πάει άλλο! Στο όνομα της κρίσης δεχόμαστε εδώ και χρόνια συνεχή αντιαγροτικά μέτρα: εξευτελιστικές τιμές στο ροδάκινο και όλα τα αγροτοκηνοτροφικά προϊόντα, συνεχείς αυξήσεις εφοδίων, ασφάλιστρα στον ΕΦΚΑ, χαράτσια σε ΕΛΓΑ, ΟΣΔΕ, άγρια φορολόγηση, πανάκριβες
πιστοποιήσεις για αγροτικά μηχανήματα. Όλα αυτά προστίθενται στην ήδη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το εμπάργκο και τις θεομηνίες.
Αγρότες στην περιοχή μας μένουν ανασφάλιστοι, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, διώχνονται από τα χωράφια τους. Μόνοι κερδισμένοι είναι οι εμποροβιομήχανοι και οι μεγαλοαγρότες.
Δεν μας μένει τίποτε άλλο παρά μόνο η οργάνωση του αγώνα μας, ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε και να ξανακαλλιεργήσουμε.
Διεκδικούμε:
Την άμεση αναπλήρωση του εισοδήματός  μας λόγω του εμπάργκο
Την έγκαιρη εκτίμηση των ζημιών από το χαλάζι τις πλημμύρες που έπληξαν τη περιοχή μας για δεύτερη χρονιά, καθώς και των αποζημιώσεων προηγούμενων χρόνων (ενστάσεων του 2015, ΠΣΕΑ κα).
Κατώτερες εγγυημένες τιμές γι όλα τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα.
Αφορολόγητο 12000 ευρώ συν 3000 για κάθε παιδί, να μην ισχύσουν τα τεκμήρια διαβίωσης, αύξηση της φορολογίας για τα επιπλέον εισοδήματα στους μεγαλοαγρότεςέως και 45%.
Η Υγεία είναι το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό, μπορεί και πρέπει να παρέχεται δωρεάν για όλους, χωρίς εξαιρέσεις. Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για την υγεία. Αναβάθμιση και στελέχωση των νοσοκομείων και κέντρων υγείας, δημόσια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πρόνοια.
Συνάξεις αξιοπρέπειας στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, στα μέσα και εφόδια καθώς ο ΦΠΑ είναι ουδέτερος φόρος.
Λέμε όχι σε κάθε νέο και παλιό χαράτσι, να πληρώσουν την κρίση αυτοί που την δημιούργησαν: βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι, τραπεζίτες.

Όλοι στη συγκέντρωση την
Πέμπτη 13 Ιούλη, 9:00μμ στην πλατεία Καρατάσου στη Νάουσα
Μπορούμε να τους σταματήσουμε
Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου