Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Με Ασλανίδου και Καρά το "πανοϋρ" του "Ευστάθιου Χωραφά" Πατρίδας


Συνέντευξη τύπου, αναφορικά με τις εξαήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις του συλλόγου "Ευστάθιος Χωραφάς" Πατρίδας παραχώρησε ο πρόεδρος του και δημοτικός σύμβουλος Βέροιας κ. Αντώνης Καγκελίδης, παρουσία του προέδρου της τοπικής κοινότητας Πατρίδας κ. Γιάννη Σιδηρόπουλου, του προέδρου της ΚΕΠΑ κ. Λεωνίδα Ακριβόπουλου, του μεγάλου χορηγού των εκδηλώσεων κ. Αναστάσιου Γιάγκογλου και μέλη του δ.σ. Ο κ. Καγκελίδης είπε ότι οι εκδηλώσεις διοργανώνονται για 18η συνεχόμενη χρονιά, σημειώνοντας ότι το έθιμο των πανηγύρεων τηρούσαν και οι πρόγονοι της κατοίκων της Πατρίδας τόσο στον Καύκασο, όσο και στον ερχομό του στο Τουρκοχώρι, το 1920. Ο πρόεδρος του "Ευστάθιου Χωραφά" αναφέρθηκε επίσης στο κοινωνικό έργο που παράγει ο σύλλογος, βοηθώντας κατά καιρούς το Γηροκομείο, το Νοσοκομείο, το ΚΕΜΑΕΔ, το σχολείο, αναξιοπαθούντες
κατοίκους, λέγοντας ότι σε δύσκολους καιρούς είναι χρέος των συλλόγων να επιτελούν κοινωνικό έργο. Ακόμη τόνισε ότι ο υπάρχων χώρος που στεγάζει τα γραφεία του συλλόγου θα παραχωρηθεί ως χρήσιμο για τον παιδικό σταθμό της Πατρίδας, ενώ θα κτιστεί  και άλλος όροφος για τις ανάγκες του "Χωραφά". Δήλωσε αισιόδοξος για την επιτυχία των εξαήμερων εκδηλώσεων, που ξεκινούν με την Μελίνα Ασλανίδου και τελειώνουν με τον Βασίλη Καρά, λέγοντας ότι εδώ και χρόνια η προσπάθεια των μελών του δ.σ είναι να μην υπάρχουν γίνονται μόνο ποντιακές βραδιές, αφού έχουν τραγουδήσει φτασμένοι καλλιτέχνες, όπως η Γλυκερία, ο Γαϊτάνος, ο Αηδονίδης, η Ντιλέκ Κοτς κ.α. Ακόμη πιο...δυναμικές θα είναι οι εκδηλώσεις την επόμενη χρονιά, με την προσπάθεια να επικεντρώνεται σε ονόματα όπως του Γιάννη Χαρούλη! Καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις ευχήθηκαν ο κ. Γιάγκογλου και ο κ. Ακριβόπουλος.  Η τιμή εισόδου για τους Ασλανίδου και Καρά είναι 8 ευρώ με έξτρα το ποτό, ενώ τις υπόλοιπες μέρες πέντε ευρώ με δυο κρεατικά. Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στα εξής σημεία.
- Σρατού 80, Βέροια (Συναγερμοί – Ήχος Σιδηρόπουλος Γιάννης)
- Κονίτσης 15, Βέροια (Ευρωαγορά)
- Μαυρομιχάλη 18, Βέροια, έναντι Βήμα Αποστ.Παύλου (Αναμνηστικά Καγκελίδης)
- Πρατήριο υγρών καυσίμων, Αγ. Γεώργιος Δοβρά (Σπυριδωνίδης)
- Ψησταριά ‘Νικηφόρος’, Πατρίδα Βεροίας
Καθώς και σε άλλα σημεία που θα ανακοινωθούν σύντομα.Κρατήσεις: 6973330999, 6933289844, 6974020156.
Το πρόγραμμα των εξαήμερων εκδηλώσεων, που ξεκινούν την Παρασκευή 21 Ιουλίου έχει ως εξής:


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21.07
- 19.00: Υποδοχή λειψάνων Αγ. Ραφαήλ - Νικολάου και Ειρήνης στον Ι.Ν.Αγ. Παρασκευής Πατρίδας
- 21.30: Συναυλία με τη Μελίνα Ασλανίδου
ΣΑΒΒΑΤΟ 22.07
- 21.30: Μ.&Χ.Καλιοτσίδης - Πέλλα Νικολαΐδου
Δ. Ξενιτόπουλος - Τ.Πουρσανίδης
ΚΥΡΙΑΚΗ 23.07
- 21:30: Ν.Ζωιδάκης - Κ.Σιώπης – Χ.Μπουσδούκος – Β.Ιντζεβίδης
ΔΕΥΤΕΡΑ 24.07
- 21:30: Στάθης Νικολαΐδης - Γ.Ατματσίδης - Μ.Ιορδανίδης - Α.Κουγιουμτσίδης
ΤΡΙΤΗ 25.07
- 19.00: Πανηγυρικώς Εσπερινός της εορτής Αγ.Παρασκευής
- 21.30: Σ.Χαλκίδης - Θ.Πουταχίδης
ΤΕΤΑΡΤΗ 26.07
- 07.30 - 10.30: Όρθρος Ιερατικόν - Συλλειτουργόν.
- 19:00 Εσπερινός Παράκληση στους Αγίους.
- 21:30 Συναυλία με τον Βασίλη Καρρά
Τα Ιερά Λείψανα θα αναχωρήσουν Πέμπτη 27.07 Αγίου Παντελεήμονος το απόγευμα μετά τον Εσπερινό 19:00 - 20:30

Τους παραπάνω θα πλαισιώνουν τοπικοί καλλιτέχνες Καραπαναγιωτίδης Κ.(21 Ιουλίου), Παπαδόπουλος Λ., Χωραφαϊδης Γ., Χωραφαϊδης Δ., Καγκελίδης Π., Κωνσταντινίδης Ι., Κωνσταντινίδης Π., Χωραφαϊδου Α.,Γιατζόγλου Ν., Ζιώγας Π., Ξυνόπουλος Κ., Ασκαρίδης Μ., Βαλάντης Τσίλης καθώς και χορευτικά συγκροτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου