Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Πετυχημένοι οι αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΊΑΣ Καλαθοσφαίρισης Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Ημαθίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΊΑΣ Καλαθοσφαίρισης Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Ημαθίας την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017 στο ΔΑΚ «Δημήτριος Βικέλας» Μακροχωρίου που διοργάνωσε η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ) Ημαθίας.
Τους αγώνες τίμησε με την παρουσία του ο
Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Ημαθίας –Πιερίας και επόπτης της Ο.Ε.Σ.Α.Δ κος Μπουζιώτας Κωνσταντίνος ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά : «Χαιρετίζω αυτή τη θαυμάσια πρωτοβουλία και συγχαίρω τους πρωταγωνιστές και όλους τους συντελεστές. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν κάθε δικαίωμα και κάθε λόγο να αντιμετωπίζονται με ξεχωριστή φροντίδα από όλους μας.
Ιδιαίτερα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας οφείλουν λόγω και έργω να επιδεικνύουν την ευαισθησία τους στα άτομα αυτά. Ο βαθμός του πολιτισμού ενός λαού κρίνεται αποφασιστικά από τα μέτρα που παίρνει προς αυτή την κατεύθυνση.
Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι επιτυχία στις εργασίες της παρούσας εκδήλωσης με την οποία, μεταξύ άλλων, δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά αυτά να βιώσουν τη χαρά της συμμετοχής σαν ισότιμα μέλη της μαθητικής κοινότητας».
Η συμμετοχή των ΣΜΕΑΕ ήταν σχεδόν καθολική και διεξήχθησαν δεκάλεπτες αναμετρήσεις μεταξύ των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας ενώ οι μαθητές και μαθήτριες των Ειδικών Σχολείων Βέροιας και Νάουσας είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την ικανότητά τους εκτελώντας σούτ σε προσαρμοσμένες ανάλογα μπασκέτες.
  Ο ενθουσιασμός και η χαρά της συμμετοχής, η ευγενής άμιλλα και ο αλτρουισμός, το πάθος για επιτυχία και η ομαδικότητα ήταν μερικά από τα συναισθήματα και τις αρετές που μοιράστηκαν απλόχερα όλοι οι μαθητές- μαθήτριες με τους συμπαίκτες τους, τους αντιπάλους, τους διοργανωτές, τους συνοδούς καθηγητές και τους γονείς τους που κατέκλεισαν τις κερκίδες του γηπέδου.
Ο στόχος της διοργάνωσης που ήταν η συμμετοχή επιτεύχθηκε και στο τέλος των αγώνων δόθηκαν διπλώματα συμμετοχής σε όλους τους μαθητές-μαθήτριες και κύπελλα στις σχολικές μονάδες ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη σχολική χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου