Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Δραστηριότητες της βουλευτή Ημαθίας κας. Φρόσως Καρασαρλίδου

Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου επισκέφθηκε τα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας στη Βέροια και συνομίλησε με την προϊσταμένη κα Κάτσιου για τα προβλήματα που υπάρχουν στην υπηρεσία. Τονίστηκε ιδιαίτερα το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, το οποίο οδηγεί σε μη επαρκείς ελέγχους. Συζητήθηκε επίσης το θέμα της “μαύρης εργασίας”, καθώς και
το συχνό φαινόμενο της μη καταβολής των επιδομάτων και δώρων στους εργαζόμενους. Για την ενίσχυση σε προσωπικό θα υπάρξει πρωτοβουλία της βουλευτού στο αρμόδιο υπουργείο ώστε να υπάρξει περαιτέρω στελέχωση της υπηρεσίας


Ασφαλιστικές Εισφορές ΟΓΑ Β’ Εξαμήνου 2016.


Με τον Ν. 4387/16, από τις αρχές του 2017 οι αγρότες, όπως και οι υπόλοιποι ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ, είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν κάθε μήνα τις ασφαλιστικές εισφορές τους.
Όμως από το 2016 - τότε που ήταν ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ – οι αγρότες οφείλουν την ασφαλιστική εισφορά του δευτέρου εξαμήνου 2016. Τα ειδοποιητήρια για πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών Β΄ εξαμήνου 2016 αποστέλλονται αυτές τις ημέρες στους ασφαλισμένους.
Οι οφειλές όμως αυτές των ασφαλιστικών εισφορών του Β’ Εξάμηνου του 2016, σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Βουλή ο διοικητής του ΕΚΦΑ κ. Θανάσης Μπακαλέξης, μπορούν να εξοφλούνται μέχρι 30 Νοεμβρίου 2017 (δηλαδή μετά και την προκαταβολή της Βασικής Ενίσχυσης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου