Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Εκ νέου στο "τιμόνι" της διοίκησης του ΦΑΣ Νάουσα ο Απόστολος Μπέκας

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (19-6) στην αίθουσα «Βέτλανς» η τακτική Γενική Συνέλευση του Φ.Α.Σ. ΝΑΟΥΣΑ, στην οποία εγκρίθηκε ο απολογισμός των πεπραγμένων της Διοίκησης για την περίοδο 2015-2017 και έγιναν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής.
Πρόεδρος του Συλλόγου θα σε συνεχίσει ο κ. Απόστολος Μπέκας, ενώ η
κατανομή των αξιωμάτων και των καθηκόντων στα μέλη του Δ.Σ. θα γίνει τις επόμενες ημέρες.
Ειδικότερα, στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Φ.Α.Σ. ΝΑΟΥΣΑ εκλέχθηκαν οι: Απόστολος Μπέκας, Δημήτρης Γιαβάλκας, Γιώργος Μπέκας, Χρήστος Κερμανίδης, Γιώργος Νοΐδης, Ιωάννης Μπέκας, Θωμάς Πέιος, Ειρήνη Χρόνη, Νίκος Μπέκας, Δημήτρης Ταχυδρομίδης, Στέργιος Πέιος, Στέφανος Θεοδοσιάδης, Κων/νος Καρατσιώλης.
Στην Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχθηκαν οι: Παναγιώτης Αδαμίδης, Σοφοκλής Οικονόμου, Ιωάννης Χατζηδήμος.
Στη Γενική Συνέλευση πρόεδρος ορίσθηκε η δικηγόρος και δημοτική σύμβουλος, κα. Μαρία Τορορή.
Αγωνιστικός απολογισμός  2015-2017
Τον απολογισμό των πεπραγμένων για την περίοδο 2015-2017 έκανε ο Πρόεδρος κ. Απόστολος Μπέκας, ο οποίος στην αρχή της ομιλίας του ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους συνεργάτες του στο Δ.Σ. για την προσφορά τους και τη συμβολή τους στην επίτευξη των στόχων της ομάδας. Χαρακτήρισε τη θητεία ως γόνιμη και με θετικά αποτελέσματα. Για την περίοδο 2015-2016, είπε ότι ο ομάδα πέτυχε την άνοδο από το τοπικό πρωτάθλημα στη Γ’ Εθνική, λέγοντας ότι «ήταν μία πολύ σημαντική επιτυχία που έβαλε το πρώτο λιθαράκι για ένα νέο ξεκίνημα με σκοπό τη δημιουργία μίας ομάδας αντάξιας της μεγάλης ιστορίας που έχει ο Φ.Α.Σ. ΝΑΟΥΣΑ». Ευχαρίστησε τη διοίκηση, τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές που συνέλαβαν στην επιστροφή της ομάδας στην Γ’ Εθνική. Για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017, είπε ότι συνεχίστηκε η προσπάθεια με τη συμμετοχή στον 1ο όμιλο, στον οποίο συμμετείχαν ομάδες με μεγάλη ιστορία (Καλαμαριά, Δόξα Δράμας, Καβάλα κ.λ.π.). Τόνισε ότι αν και από την αρχή είχε ξεκαθάρισε ποιες ομάδες θα διεκδικήσουν την πρώτη θέση και ποια ομάδα υποβιβάζονταν, «εμείς ως διοίκηση μαζί με τους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές δεν τα παρατήσαμε, δεν κάναμε αγγαρεία. Ειδικά στον δεύτερο γύρο η πορεία της ομάδας ήταν πολύ καλή».
Μιλώντας για τον αγωνιστικό απολογισμό, σημείωσε ότι ο Φ.Α.Σ. ΝΑΟΥΣΑ είχε τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας ποδοσφαιριστών μεταξύ των ομάδων που αγωνίστηκε, και ότι προτεραιότητα ήταν να δοθεί χρόνος συμμετοχής και εμπειρίες στους νεαρούς ποδοσφαιριστές, λέγοντας «κερδίσαμε τις καλύτερες εντυπώσεις από ανθρώπους του ποδοσφαίρου αλλά και από τις άλλες ομάδες. Όλοι μας έλεγαν ότι αυτό που κάνετε δίνοντας ευκαιρίες στους νεαρούς είναι σωστό και ότι η ομάδα διαθέτει ταλαντούχους ποδοσφαιριστές». Σημείωσε ότι λίγες αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος η ομάδα έφτασε στην 4η θέση και διεκδικούσε ακόμα και την 3η, αλλά τελικά κατετάγη στην 8η θέση συγκεντρώνοντας 40 βαθμούς με 11 νίκες, 7 ισοπαλίες και 10 ήττες, δίνοντας όμως ευκαιρίες, εμπειρίες και χρόνο συμμετοχής στους μικρότερους σε ηλικία ποδοσφαιριστές, και συνεχάρη τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο για την αγωνιστική παρουσία τους όλη τη χρονιά. Για την παιδική ομάδα, είπε ότι είχε επίσης πολύ καλή πορεία στο παιδικό πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Ημαθίας, όπου πήρε αήττητη την πρώτη θέση του ομίλου, προκρίθηκε στους ημιτελικούς της διοργάνωσης και τελικά κατετάγη στην τρίτη θέση, συγχαίροντας τους μικρούς ποδοσφαιριστές και τους προπονητές για τις επιτυχίες τους.  
Οικονομικός Απολογισμός 2015-2017
Για τα διοικητικά και οικονομικά του συλλόγου ο κ. Μπέκας τόνισε ότι τη διετία έγινε από τη διοίκηση πολύ μεγάλη προσπάθεια με κόπους και θυσίες, λέγοντας ότι «αυτή η προσπάθεια έπιασε τόπο για δύο σημαντικούς λόγους: 1) Η ομάδας μας είναι υγιής, νοικοκυρεμένη, χωρίς χρέη και οφειλές. Είμαστε περήφανοι που η ομάδα μας είναι από τις ελάχιστες στο ελληνικό ποδόσφαιρο χωρίς χρέη. 2) Ο Φ.Α.Σ. ΝΑΟΥΣΑ εκπέμπει θετική εικόνα και έχει κερδίζει την εκτίμηση και το σεβασμό στον ποδοσφαιρικό κόσμο της χώρας». Μιλώντας για το μέλλον, μεταξύ άλλων, είπε ότι τα βήματα προόδου που έγιναν πρέπει να συνεχιστούν τα επόμενα χρόνια, και ότι τα όποια λάθη θα βοηθήσουν τη διοίκηση να γίνει καλύτερη και αποτελεσματικότερη. Εξέφρασε όμως το παράπονο, λέγοντας ότι «σήκωσα σχεδόν μόνος μου το οικονομικό βάρος, και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί». Δήλωσε ότι, θα συνεχίσει να προσφέρει στην ομάδα όσο μπορεί, αλλά χρειάζεται όλοι να βοηθήσουν τον Σύλλογο, όπως και όσο μπορεί ο καθένας. Χαρακτήρισε ως πρώτο αισιόδοξο μήνυμα για τη νέα περίοδο την οικονομική ενίσχυση που θα δώσει ο Δήμος Νάουσας και ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία τον Δήμαρχο, τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο. Εξέφρασε την ελπίδα ότι ανάλογη βοήθεια στην ομάδα θα προσφέρει ο επιχειρηματικός και εμπορικός κόσμος της Νάουσας. Σημείωσε ότι η υποστήριξη των φιλάθλων είναι αναγκαία, λέγοντας «η ομάδα χρειάζεται την παρουσία και το χειροκρότημα των φιλάθλων και όχι να αγωνίζεται σε σχεδόν άδειες κερκίδες».
Στη συνέχεια ο Γεν. Γραμματέας του Φ.Α.Σ. ΝΑΟΥΣΑ κ. Χρήστος Κερμανίδης, παρουσίασε τον οικονομικό απολογισμό και τον ισολογισμό του Συλλόγου. Συνολικά τα έσοδα-έξοδα για τις δύο περιόδους 2015/16 και 2016/17 διαμορφώθηκαν στο ποσό των 237.820 €.
 
Μετά την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών και την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. ο κ. Μπέκας δήλωσε: «Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας. Με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και είμαι αισιόδοξος ότι με τη στήριξη όλων η ομάδα μας θα πάει ακόμα καλύτερα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου