Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Πετυχημένο το πρόγραμμα Βιωματικών Δραστηριοτήτων σε θέματα Ισότητας και Φύλου που πραγματοποιήθηκε σε ομάδα εκπαιδευτικών και βρεφονηπιοκόμων του Δήμου Νάουσας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο το πρόγραμμα Βιωματικών Δραστηριοτήτων σε θέματα Ισότητας και Φύλου που πραγματοποιήθηκε σε ομάδα  εκπαιδευτικών και βρεφονηπιοκόμων του Δήμου Νάουσας.
Την ομάδα συντόνισε η Έφη Τσαπαροπούλου Ψυχολόγος από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας όπου μέσα σ ένα τριήμερο συναντήσεων αναδείχθηκαν
θέματα στερεοτυπικών προκαταλήψεων στα δύο φύλα έχοντας απώτερο σκοπό την προώθηση της ισότητας, την αποδοχή της διαφορετικότητας και την εξάλειψη του φαινομένου της έμφυλης Βίας.
Αναλυτικότερα στην 1η Συνάντηση τα μέλη της ομάδας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου και να συμμετέχουν στη Βιωματική άσκηση: <<Η Φυλακή του Φύλου>> με σκοπό τη διαμόρφωση αλλά και την επιβολή του κοινωνικού φύλου στην κοινωνία του χθες και του σήμερα.
Στη 2η συνάντηση οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να εξετάσουν <<μύθους και αλήθειες>> σχετικά με την βία ανδρών και γυναικών και κατά πόσο οι απόψεις αυτές επηρεάζουν τον καθένα από αυτούς στην καθημερινή τους ζωή και στη διαμόρφωση της προσωπικότητας.
Στην 3η και τελευταία συνάντηση η ομάδα είχε την ευκαιρία να εκφράσει τα
«όρια» που θέτει ο καθένας στις διαπροσωπικές σχέσεις μέσα από την άσκηση: «Πόσο Κοντά Σε Αντέxω»; οι συμμετέχοντες προβληματίστηκαν σχετικά με το πόσο δεκτικοί είναι στο άγγιγμα αλλά και πόσο εύκολα μπορούν να αγγίξουν κάποιον άλλον.
Το επιστημονικό προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Βέροιας ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Νάουσας και την επιτροπή ισότητας για την άψογη συνεργασία και οργάνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου