Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Ευχαριστήριο της Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό Βέροιας

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ωνάση οργάνωσε για Πέμπτη χρονιά το πρόγραμμα με τίτλο : ‘Η μουσική αγαπά τον αυτισμό ‘,για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού ,με νοητική υστέρηση και τους γονείς τους. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στη πόλη μας και συγκεκριμένα στο χώρο του σχολείου Ειδικής Αγωγής Βέροιας. Η Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό συμμετείχε ενεργά με τα παιδιά μας  και τους γονείς τους σε δομημένες μουσικές δραστηριότητες προσαρμοσμένες στις δυσκολίες και στις
ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού. Η μουσική αποτελεί σημαντικό κίνητρο για τα παιδιά μας ώστε να αλληλεπιδράσουν και να αναπτύξουν επικοινωνιακές δεξιότητες .Μέσα από μία σειρά μουσικών συνθέσεων ,τα παιδιά ήρθαν σε μία δημιουργική επαφή με τους ήχους και γνώρισαν από κοντά μουσικά όργανα όπως το σαξόφωνο το οποίο τους έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Επίσης δουλέψαμε έννοιες  σωματογνωσίας και χώρου ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάπτυξη της μη λεκτικής επικοινωνίας. Σε αυτή  την αξέχαστη εμπειρία συμμετείχαν ενεργά και οι γονείς οι οποίοι έγιναν και αυτοί παιδιά!
Παράλληλα  εθελοντές- εκπαιδευτές του συλλόγου μας έλαβαν μέρος σε βιωματικό εργαστήριο του Ιδρύματος Ωνάση, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου και απευθύνονταν σε εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες που ασχολούνται με την Ειδική Αγωγή.
Ευχαριστούμε θερμά τις υπεύθυνες του εργαστηρίου ,την κυρία Χριστίνα Παναγιωτάκου και την κυρία Γεωργία Παπαμιχαήλ ,τους εκπαιδευτικούς ιδρύματος που συμμετείχαν στο πρόγραμμα μουσικοθεραπείας εκπαιδεύοντας γονείς ,παιδιά και εθελοντές μας και το Σχολείο Αγωγής Βέροιας που φιλοξένησε το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα στους χώρους του.
Mε εκτίμηση
Το Δ.Σ του συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου