Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Επανεπιβεβαίωσαν το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ Ημαθίας και Ιλφόβ ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης και ο νομάρχης Μαριάν Πετράκε

Tους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας, οι οποίοι ισχύουν από το 2003, επανεπιβεβαίωσαν με σύμφωνο συνεργασίας που υπέγραψαν, το πρωί της Πέμπτης 25ης Μαΐου, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης, με τον νομάρχη, της νομαρχίας Ιλφόβ Βουκουρεστίου, κ. Μαριάν Πετράκε.
Στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του κ. αντιπεριφερειάρχη παρέστησαν ο πρώην νομάρχης κ. Γιάννης Σπάρτσης, ο οποίος ξεκίνησε την συνεργασία , ο πρώην νομάρχης και τέως
αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Καραπαναγιωτίδης, που συνέχισε το σύμφωνο φιλίας με τη νομαρχία του Ίλβοφ στην δική του θητεία, ο βουλευτής του Ιλφόβ  κ. Μιχάι Κουλέαφ, ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Συνεταιρισμών Ημαθίας κ. Χρήστος Γιαννακάκης, η περιφερειακή σύμβουλος κα. Καρατζιούλα και συνεργάτες του κ. Πετράκε και του κ. Καλαϊτζίδη.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Καλαϊτζίδης αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς των δυο χωρών, λέγοντας ότι η συνεργασία που ξεκίνησε από τους κ.κ Σπάρτση και Καραπαναγιωτίδη θα συνεχιστεί και θα ενταθεί επί δικής του θητείας.  «Είμαι βέβαιος  ότι  η  συνεργασία Ημαθίας και Ιλφόβ, η οποία ξεκίνησε το 2003 με νομάρχη τον Γιάννη Σπάρτση και συνεχίστηκε και επί νομαρχίας του Κώστα Καραπαναγιωτίδη, όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά και θα ενταθεί επί ημερών μας, στα πλαίσια των εξαιρετικά καλών και ιστορικά διαχρονικών σχέσεων Ελλάδας και Ρουμανίας ,στο πέρασμα των αιώνων. Και φυσικά στα πλαίσια των κοινών μας στόχων σε οικονομικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό επίπεδο  της μεγάλης Ευρωπαϊκής δημιουργικής οικογένειας, που αποτελεί η Ενωμένη Ευρώπη» είπε μεταξύ άλλων, ο κ. Καλαϊτζίδης
Απαντώντας του ο κ. Πετράκε είπε ότι θα προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια στην προσπάθεια προώθησης  των αγροτικών προϊόντων της Ημαθίας στη Ρουμανία, τονίζοντας τις μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει το Ιλφόβ, στα πλαίσια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Ως τον βασικό εξαγωγικό στόχο της χώρας μας, μετά το ρωσικό εμπάργκο, χαρακτήρισε την Ρουμανία ο κ. Γιαννακάκης.
Στους ιστορικούς δεσμούς των δυο χωρών στάθηκε ο κ. Σπάρτσης, χαρακτηρίζοντας την Ημαθία ως τον πιο παραγωγικό τόπο της Ελλάδας.
Την συνέχεια της διοίκησης τόνισε ο κ. Καραπαναγιωτίδης, αναφερόμενος στην αναγκαιότητα συσπείρωσης της Νοτιανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων στην υπεράσπιση των κοινών τους συμφερόντων στην Ε.Ε

Ακολούθησε η υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας μεταξύ των κ.κ Καλαϊτζίδη και Πετράκε  και η ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Ο κ. Καλαϊτζίδης δώρισε στον κ. Πετράκε ένα κόσμημα που αναπαριστά ένα κλαδί ελιάς, ως σύμβολο φιλίας και στον βουλευτή κ.  Κουλέαφ, ενώ αναμνηστικά δώρα προσέφεραν στον κ. Πετράκε οι κ.κ Σπάρτσης και Καραπαναγιωτίδης.
Αύριο Παρασκευή το πρωί θα υπάρξει συνάντηση, σε τεχνικό επίπεδο συνεργατών του κ. Πετράκε και διευθυντών της Π.Ε Ημαθίας, στην οποία θα παραστεί και ο κ. Γιαννακάκης και ο κ. Καραγιάννης της ΑΝΗΜΑ,  στα πλαίσια της αναζήτησης κοινών δράσεων των δυο πλευρών, μέσα από τα προγράμματα της Ε.Ε, αλλά και την διεύρυνση των οικονομικών ανταλλαγών, στο πρωτογενή τομέα.
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Καλαϊτζίδης συνόδευσε τον κ. Πετράκε και τους συνεργάτες του σε επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή εξαγωγικό τομέα της Ημαθίας.

Χαιρετισμός του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη στον ομόλογο του νομάρχη Ίλβοφ
Αξιότιμε κύριε νομάρχα,
Κύριε βουλευτά,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα, ως αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, να καλωσορίζω στην περιφερειακή μας ενότητα τον νομάρχη την νομαρχίας του Βουκουρεστίου κύριο Πετράκε και τους συνεργάτες του.
Είμαι βέβαιος αγαπητέ Μαριάν  ότι  η  συνεργασία Ημαθίας και Ίλβοφ, η οποία ξεκίνησε το 2003 με νομάρχη τον Γιάννη Σπάρτση και συνεχίστηκε και επί νομαρχίας του Κώστα Καραπαναγιωτίδη, όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά και θα ενταθεί επί ημερών μας, στα πλαίσια των εξαιρετικά καλών και ιστορικά διαχρονικών σχέσεων Ελλάδας και Ρουμανίας ,στο πέρασμα των αιώνων.
Και φυσικά στα πλαίσια των κοινών μας στόχων σε οικονομικό, πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό επίπεδο  της μεγάλης Ευρωπαϊκής δημιουργικής οικογένειας, που αποτελεί η Ενωμένη Ευρώπη.
Κύριε νομάρχα,
Ευελπιστώ ότι, η επί διήμερο παραμονή σας στην Ημαθία και η επίσκεψη σας σε μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως είναι οι Αιγές, ο τόπος που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Μέγιστος της Οικουμένης Αλέξανδρος, αλλά και στην Σχολή του Αριστοτέλη, όπου εκπαιδεύθηκε από τον μεγαλύτερο φιλόσοφο της παγκόσμιας ιστορίας θα σας καταστήσουν πρεσβευτή της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας.
Επίσης σε αυτό το διήμερο θα έχετε την δυνατότητα να επισκεφθείτε επιχειρήσεις σημαντικού οικονομικού ενδιαφέροντος, στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, όπως είναι η μεταποίηση φρούτων και ξύλου, καθώς και η οινοποιία.
Η δε συνεργασία μας σε τεχνικό επίπεδο στελεχών θα παράσχει μια πρώτη αποτύπωση του τελικού μνημονίου συνεργασίας που θα υπογράψουμε σε εύλογο χρονικό διάστημα η Ημαθία και το Ίλβοφ,  επ΄ωφελεία των πολιτών μας, ενδυναμώνοντας έτσι τους κοινούς μας δεσμούς στο εμπόριο, την τέχνη, τον πολιτισμό.
 Καλώς ήλθατε και καλή διαμονή .

Το υπογραφέν σύμφωνο συνεργασίας.

Σήμερα στη Βέροια, Πέμπτη 25η Μαΐου του 2017, ο Aντιπεριφερειάρχης Ημαθίας  Κώστας Καλαϊτζίδης  και   ο Nομάρχης Ίλφοβ Boυκουρεστίου  Μαριάν Πετράκε  επανεπιβεβαιώσαμε το σύμφωνο  συνεργασίας και αδελφικής φιλίας  των δυο πλευρών, η οποία έχει ξεκινήσει ήδη από το 2003.
Στόχος και μέλημα μας είναι η έναρξη ειλικρινούς και γόνιμου διαλόγου σε ζητήματα που άπτονται των τοπικών μας οικονομιών, της παιδείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της επιστήμης και της προστασίας του περιβάλλοντος, στα πλαίσια των δυνατοτήτων συνεργασίας μας, ως εταίρων της μεγάλης Ευρωπαϊκής Οικογένειας.
Ζητήματα που αφορούν τεχνικές λεπτομέρειες των προτάσεων που θα αναπτυχθούν μεταξύ των δυο πλευρών θα επιβεβαιωθούν με την υπογραφή ενός πλήρους μνημονίου σε εύλογο χρονικό διάστημα, επ΄ ωφελεία των  πολιτών του Ίλφοβ και της Ημαθίας και φυσικά στα πλαίσια των άριστων και διαχρονικών σχέσεων που διατηρούν η Ελλάδα και η Ρουμανία.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας                                       Ο Νομάρχης Ιλφοβ

                                                                                                    Μαριάν Πετράκε
Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου