Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Σάκης Τσίτσης: Το Εργατικό Κέντρο δεν είναι αντίθετο με την επαναλειτουργία των εργοστασίων, αρκεί να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους οι απολυμένοι εργαζόμενοι

Παρέμβαση, κατά τη διάρκειας της απεργιακής συγκέντρωσης της Τετάρτης στη Νάουσα, έκανε ο πρόεδρος του τοπικού Εργατικού Κέντρου, κ. Σάκης Τσίτσης, αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες μέρες, στο ζήτημα της επαναλειτουργίας της ΕΝΚΛΩ. Ο κ. Τσίτσης τόνισε ότι  ποτέ το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, δεν ήταν αντίθετο με την επαναλειτουργία των εργοστασίων, αλλά αυτό, όπως είπε, πρέπει να γίνει αφού προηγηθεί η πληρωμή των
δεδουλευμένων των εργαζομένων, οι οποίοι, με την επιχειρούμενη επαναλειτουργία θα γίνουν μέτοχοι στη νέα εταιρεία, θα χάσουν τα δεδουλευμένα τους και υπάρχει κίνδυνος να χρεωθούν κι από πάνω!
Ανέφερε πως τα  100 εκ. ευρώ  για την επαναλειτουργία της ΕΝΚΛΩ αφορούν τα παγκόσμια επενδυτικά σχέδια σειράς fundς  με έδρες σε τρίτες χώρες, που σχετίζονται όμως με το γνωστό  fund που ενδιαφέρεται για την ΕΝΚΛΩ και έχει έδρες στην Ελλάδα και στο Λουξεμβούργο. Αναφέρθηκε, επίσης, στην επιστολή της συνδίκου.
 Καταλήγοντας ο κ. πρόεδρος τόνισε  πως ακούγεται από κυβερνητικούς κύκλους.  πως η επαναλειτουργία της ΕΝΚΛΩ θα κοστίσει 25 εκατ. ευρώ, την ώρα, που  οι οφειλές του ομίλου στους εργαζόμενους αγγίζουν τα 35 εκατ. ευρώ.
Έκανε επίσης λόγο για πλήρη εξευτελισμό των συνδικαλιστικών διαδικασιών, αναφερόμενος σε επτά πρώην συνδικαλιστές , που δεν εκπροσωπούν κανέναν και υπογράφουν το σχέδιο επαναλειτουργίας, μαζί με άλλους έξι εργαζόμενους. Ο κ. Τσίτσης υπογράμμισε ότι η ιστορία θυμίζει το 2007, που ο όμιλος χρηματοδοτήθηκε από κρατικά κονδύλια και στη συνέχεια πτώχευσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου