Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Η ανύπαρκτη ελληνική εθνική πολιτική ενάντια στην παραχάραξη της ιστορίας μας από τους σκοπιανούς και η εξαιρετική απάντηση του Ουζμπέκου προξένου!

 Για την  παραχάραξη της ιστορίας από τους σκοπιανούς, αναφορικά με τον Μέγα Αλέξανδρο και την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ρωτήσαμε τον γενικό πρόξενο του Ουζμπεκιστάν κ. Κασίμοφ, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην «Ελιά», παρόντος του αντιπεριφερειάρχη κ. Καλαϊτζίδη.
«Υπάρχει όντως μεγάλη παραχάραξη της ιστορίας, ο ίδιος γνωρίζω ότι ο Αριστοτέλης μιλούσε ελληνικά. Οι  Ρώσοι όμως από τα βιβλία έμαθαν λάθος την ιστορία και νομίζουν ότι η Μακεδονία είναι η σημερινή (σ.σ ο κ. πρόξενος εννοούσε την ψευτομακεδονία του Γκρουέφσκι) . Ξέρω όμως, ως διπλωμάτης απαντώ  ότι είναι Έλληνας, απλά δεν ρώτησαν ποτέ επίσημα  το Ουζμπεκιστάν , τι είναι ο Αλέξανδρος (σ.σ ο κ. πρόξενος αναφέρεται στην διαχρονικά ανύπαρκτη πολιτική ηγεσία του
υπουργείου των εξωτερικών της χώρας μας). Δεν μας ρωτήσατε ποτέ. Να μια ευκαιρία να μάθουμε και εμείς» συνέχισε ο κ. Κασίμοφ. «Μετά την επίσκεψη που θα έχει ο ίδιος στη Βεργίνα θα επιβεβαιωθεί» είπε ο κ. αντιπεριφερειάρχης. Στη συνέχεια ρωτήσαμε τον κ. Κασίμοφ αν στην πατρίδα του οι  αρχαίες επιγραφές της ελληνιστικής περιόδου της περιόδου του Μ. Αλεξάνδρου και του Βασιλείου των Σελευκιδών είναι σε ελληνική ή… σλάβικη γραφή!  «Υπάρχουν νομίσματα, χρηστικά και πολεμικά αντικείμενα με επιγραφές στα ελληνικά, σε πολλά μας μουσεία» μας απάντησε ο κ. πρόξενος!  Θα μου πείτε τι ψάχνεις και τι γυρεύεις όταν σημερινοί κυβερνητικοί βουλευτές, όπως… κακή ώρα ο Μουζάλας και Μπαλαούρας  ονομάζουν τους γενίτσαρους των σκοπίων «μακεδόνες».  Ο λόγος τώρα στους βουλευτές της Ημαθίας, οι οποίοι θα μπορούσαν να καταθέσουν μια ερώτηση προς το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών, ώστε να αρχίσει μια παγκόσμια εκστρατεία ενάντια στην παραχάραξη της ελληνικότητας της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας. Περιμένουμε!
Θόδωρος Ελευθεριάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου