Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Δεν είμαστε… φαροφύλακες. Η εξαιρετική ατάκα του Γιάννη Παρθενόπουλου στην αψιμαχία περί κεραιών κινητής τηλεφωνίας στη Νάουσα

Οι αψιμαχίες στο δημοτικό συμβούλιο της Μεγάλης Τετάρτης  στη Νάουσα έχουν κορυφωθεί, αναφορικά με το θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, μεταξύ του δημοτικού συμβούλου κ. Βασίλη Τζουβάρα και του δημάρχου κ. Νίκου Κουτσογιάννη.

«Ακούστηκαν άναρθρες και ανόητες κραυγές περί κλεισίματος του σχολείου. Έδωσα εντολή αυτοψίας για την ύπαρξη αυθαίρετης κεραίας. Τετραμελές κλιμάκιο του δήμου και κλιμάκιο του τμήματος  του ΑΠΘ  έκαναν έλεγχο στο 7ο  και 1ο  δημοτικό σχολείο. Η μέση καταγραφή
ακτινοβολίας στο 7 ήταν στο 0,2 την στιγμή που το ανώτατο εγκεκριμένο όριο είναι στο 45,2. Η ανευθυνότητα και ο λαϊκισμός δεν έχουν θέση στην πόλη. Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει ταλαιπωρία τόσων πολλών ατόμων. Όσοι έτρεξαν στο αστυνομικό τμήμα και όσοι  έγραψαν ανακρίβειες πρέπει να ζητήσουν αν μη τι άλλο μια συγνώμη από τους πολίτες της Νάουσας» είπε ο κ. δήμαρχος.

«Με εξέπληξε η τοποθέτηση του δημάρχου. Αιρετός έκανε την καταγγελία στο δημοτικό συμβούλιο. Πήγε η πολεοδομία δεν βρήκε τον ιδιοκτήτη και  επέβαλλε τα πρόστιμα. Διαπιστώθηκαν εγκαταστάσεις που πήγαιναν από πάνω έως κάτω. Η έκθεση αυτοψίας περιγράφει ότι η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας  κατέθεσε αίτηση νομιμοποίησης από τον περασμένο Φεβρουάριο, περιγράφοντας  ότι λειτουργεί κεραία τύπου καμινάδας από το 2009. Ο δήμαρχος έπρεπε να ζητήσει πέραν των διοικητικών προστίμων και την παρέμβαση του εισαγγελέα» είπε ο κ. Τζουβάρας.

«Έχετε παρανοήσει τον ρόλο σας κ. Τζουβάρα. Δεν είστε δικαστής.  Πετάτε λάσπη στον ανεμιστήρα. Ακούσαμε ότι τα παιδιά κινδυνεύουν και δεν πρέπει να πάνε σχολείο. Ακούστηκαν και απίστευτοι λεονταρισμοί έξω από την αίθουσα. Κινήθηκε ο δήμος πριν από σας. Καταρρίφθηκαν τα ψέματα σας. Η διαδικασία αδειοδότησης για άδεια εκπομπής κεραίες κινητής τηλεφωνίας είναι απλή. Ένας φορέας η Επιτροπή Επικοινωνιών. και Ταχυδρομείων. Με απλές διαδικασίες βγαίνουν οι άδειες. Σήμερα δεν υπάρχει καμία εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που να έχει παράνομες κεραίες. Κάναμε περισσότερα από αυτά που μας αναλογούσαν» απάντησε ο κ. Κουτσογιάννης.
Καταλυτική ήταν η παρέμβαση του προέδρου του σώματος κ. Γιάννη Παρθενόπουλου στην συνεχιζόμενη «κόντρα» των δυο, τέως, στενών συνεργατών του «Κοινού Τόπου», ο οποίος είπε.
«Τι πρέπει να κάνουμε για την κεραία να βάλουμε… φαροφύλακα να ψάχνουμε αν λειτουργεί ή όχι;»
Εξαιρετική και γεμάτη χιούμορ η ατάκα του σίγουρα αποφόρτισε το κλίμα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου