Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

"Τον ύπνο του δικαίου.Ας ξυπνήσουμε επιτέλους".Του Δημήτρη Γαλουτζή


Η Απορία είναι έκδηλη .
Η νάρκωση του λαού είναι προφανείς .
Η σφαγή των αμνών δεν αφυπνίζει κανέναν ,έχουμε αφιονιστεί όλοι.
Τι έγινε το 40 ;
 Γιατί σύσσωμος ο Ελληνικός λαός αντιστάθηκε στον κατακτητή προβάλλοντας τα στήθη του;
 Θεωρώ ότι εκείνα τα χρόνια ο λαός ήταν μερικώς αγράμματος , χωρίς πολιτικό πολιτισμό , χωρίς
καφετέριες ,χωρίς χαζοκάναλα ,χωρίς αγκαλίτσες με τα κατοικίδια (σκυλάκια) χωρίς  «SURVIVORS»
Ο λαός ζούσε με ηθικές και αγώνα επιβίωσης ,ζούσε την καθημερινότητα και γλεντούσε με την ψυχή του χωρίς γκουρμέδες ,αλλά με ξερό ψωμί ελιές και τσίπουρο , παρ’ όλη την εκμετάλλευση των επιτηδείων.
Αυτά τα τελείως βασικά ήταν το παν ,τον έκαναν υπερήφανο , έτσι με τραγούδι ,δύναμη ,αυταπάρνηση . Παρ’ όλο τον πόνο και την αυταρχικότητα της δικτατορίας του Μεταξά . Πήγε στον πόλεμο για την οικογένεια την πατρίδα και την αξιοπρέπεια , πολλοί από τα Δωδεκάνησα πήγαν εθελοντές για τον ελληνισμό και την υπερηφάνεια . Κανείς τους δεν λύγισε, κανείς δεν αυτομόλησε , μέχρι και οι γυναίκες έπεσαν στις μάχες γι’ αυτά τα ιδανικά.
Σήμερα ζούμε ένα ύπουλο οικονομικό πόλεμο ,χάνουμε τα πάντα , ενώ η φύσης ησυχάζει.
Οι κυβερνήσεις των μνημονίων είναι υποταγμένες στους κατακτητές ,προσπαθούν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον να μην έχουμε δημόσιο άρα και καθόλου συμφέρον .
Ο λαός δεν έχει καταλάβει πιο είναι το συμφέρον .
Οι προηγούμενες κυβερνήσεις έσκαψαν τον τάφο του ελληνικού λαού , η σημερινή κυβέρνηση φτιάχνει την ταφόπλακα .
Ο δε λαός σκέφτεται πως θα ζήσει μες στον τάφο του , χωρίς να καταλαβαίνει ότι δεν θα υπάρξει ζωή στον τάφο .
Όταν ήμουν νέος στις διαδηλώσεις φώναζα ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο . Δεν καταλάβαινα πολλά από το σύνθημα ,όμως ένα είχα στο μυαλό μου : ΝΑΤΟ ( Τουρκία και  Ελλάδα ήταν και είναι χώρες του ΝΑΤΟ ,στο Κυπριακό το ΝΑΤΟ ήταν ουδέτερο και το αίμα πότισε την γη των Κυπρίων χάνοντας το 35% της Κύπρου) ωραία συμμαχία!!!
Για την ΕΟΚ έλεγα πως είναι δυνατόν ;  Ο εργοστασιάρχης να κάνει ισότιμο εταίρο του τον εργάτη ;
Η ιστορία επαληθεύτηκε και οι δυο επιφυλάξεις μου βγήκαν αληθινές .
Το ΝΑΤΟ είναι διαρκώς απαιτητικό στους εξοπλισμούς μας , υπερχρεωνόμαστε ώστε να είμαστε ετοιμοπόλεμοι έναντι των τούρκων συμμάχων μας . Τι οξύμωρο!!!
Η δε Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα καταπατάει κάθε ευρωπαϊκό κεντημένο , είναι επιθετική παραβαίνοντας τους κανόνες αλληλεγγύης και συνοχής , λειτουργεί ως κατακτητής και δεν εννοεί να σταματήσει αν δεν ισοπεδώσει την πατρίδα μας και δεν φτωχοποιήσει τον ελληνικό λαό .
Τι ζητούσε ο Χίτλερ από την Ελλάδα τότε ;
Τα ορυκτά της τις υποδομές της και ένα υπόδουλο λαό να δουλεύει για να ευημερούν οι Γερμανοί .
Τι ζητάει η τρόικα δηλαδή οι Γερμανοί σήμερα ;
Τον ορυκτό πλούτο μας ,τα εργοστάσια μας τα αεροδρόμια ,την ενέργεια ,τα λιμάνια ,το νερό , τον ήλιο , τις τουριστικές υποδομές και όλη την εθνική μας περιουσία για 99 χρόνια . Φτωχοποιόντας τον Ελληνικό λαό για να δουλεύει άμισθή σκλάβος με αόρατες αλυσίδες.
Τι πρέπει επιτέλους να κάνουμε ;
Πρώτον ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ΑΝΕΛ που κυβερνούν , να ομολογήσουν ότι έπεσαν το 2015 στην παγίδα . Ακολουθώντας σιωπηλά τις παραινέσεις για μια συμφωνία δανειοδότησης με αντάλλαγμα την γρήγορη απαγκίστρωση από τον φαύλο κύκλο των μνημονίων .
Αγνόησαν το δημοψήφισμα του ΟΧΙ το έκαναν ΝΑΙ και πήραν τον κατήφορο από ψέμα σε ψέμα χρονοτριβώντας μήπως και βρουν μια λύση . Όμως είναι πολύ αργά ο πόλεμος συνεχίζεται και κανείς τους δεν βάζει στήθος .
Ο λαός δεν αντιδρά ,αναμένοντας τους κυβερνόντες να δημιουργήσουν καλύτερη κατάσταση ελπίζοντας διαρκώς .
Τι ελπίζεις άμοιρε λαέ  ;
Τι μέλλον εχεις όταν τα συσσίτια έγιναν θεσμός και οι ουρές θυμίζουν Γερμανική κατοχή ;
Επιτέλους πρέπει να αντιδράσουμε , πρέπει να ανατρέψουμε τα πάντα , πρέπει να σταματήσουμε, παίζοντας τους διαδηλωτές χωρίς αποτέλεσμα .
Όλα αυτά είναι που μας έχουν φέρει σ’ αυτή τη δύσκολη θέση . Ο πολιτικός πολιτισμός και η οργανωμένη συνδικαλιστική κουλτούρα που βγάζει στους δρόμους ελάχιστους μόνο και μόνο να δικαιολογήσουν το τίποτε.
Πρέπει να αποδεχτούμε ότι δεν θα μείνει τίποτε , ούτε μισθός ούτε σύνταξη μα ούτε και περιουσία . Η πορεία στα μνημόνια είναι μονόδρομος στην εξαθλίωση .
Πρέπει να πιστέψουμε ότι δεν θα έχουμε μέλλον ,εμείς και τα παιδιά μας . Το μόνο που μένει είναι ( ΠΤΩΧΕΥΣΗ , ΠΕΙΝΑ ,ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ) εκτός ευρωζώνης και φυσικά εκτός της Γερμανικής Ευρώπης . Να μπορέσουμε όπως μεταπολεμικά στηλώσαμε την καταστραμμένη Ελλάδα με τους αγώνες μας και την αξιοπρέπειά μας .
Αν θέλουν αυτοί που μας κυβερνούν ας ακολουθήσουν την φωνή και την θέληση του λαού. Να διαολοστείλουν τους τροικανούς και να φύγουμε από τον λάκκο με τα φίδια .
Αν όχι , ας ζητήσουν συγνώμη απ’ τον λαό και να πάνε στο διάολο και ο λαός να μην ψηφήσει κανέναν από δαύτους  .
Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για κάτι πιο σοβαρό .
Ποτέ δεν συζητήθηκε η εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους με δικά μας μέσα, έστω και θεωρητικά. Πάντοτε επαιτούσαμε, εκλιπαρούσαμε και υποκλινόμαστε στους ξένους, χωρίς καμία ντροπή. Δεν είχαμε και δεν έχουμε το θάρρος ούτε καν να χρεοκοπήσουμε, αναλαμβάνοντας πρακτικά τις ευθύνες των λαθών μας.
Φοβόμαστε πως θα υποφέρουμε επειδή θα λείπουν οι γάζες από τα νοσοκομεία, η βενζίνη από τα πρατήρια και το χαρτί υγείας από το Σούπερ Μάρκετ. Την ίδια στιγμή, αδιαφορούμε πλήρως για τη ληστεία της πατρίδας μας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, για τα παιδιά μας που φεύγουν μετανάστες, για τις ουρές των ανέργων μπροστά από τις καντίνες σίτισης, για τους άρρωστους που δεν μπορούν να πληρώσουν τα φάρμακα τους, για τους εξαθλιωμένους που προσπαθούν να επιβιώσουν, ψάχνοντας στα σκουπίδια τροφή, για τις χιλιάδες επιχειρήσεις που χρεοκοπούν ή μεταναστεύουν κοκ.
 Η απόλυτη σχιζοφρένεια!
Με βάση λοιπόν τη δική μας συμπεριφορά, δεν καταλαβαίνω γιατί απορούμε για τη λογική των μέτρων που επιβάλλουν οι δανειστές. Απλούστατα έχουν πεισθεί από εμάς ότι, εάν δεν καεί ολόκληρη η χώρα, μαζί με τους κατοίκους της, δεν πρόκειται να αλλάξει.
Φυσικά το κάνουν και είναι σίγουροι ότι ο λαός δεν πρόκειται να αντισταθεί . Μας έκαναν να πιστεύουμε ότι γι’ όλα φταίμε εμείς ,όπως ένα χοντρό κάθαρμα είχε πει (ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ) ,δε λέω φταίμε και ίσως αρκετά , αλλά πιστεύω ότι η σημερινή κατάσταση είναι μια τιμωρία δυσανάλογη.
Πρέπει να αντισταθούμε όλοι μαζικά με μια διαρκείας λευκή απεργία ώσπου να μην κινείτε φύλλο , όσο διαρκέσει . Πρέπει να σταματήσει ο κοινωνικός αυτοματισμός η μια ομάδα να απεργεί και η άλλη να διαμαρτύρεται .
Όλοι μαζί (Αγρότες, Ναυτικοί, Δικηγόροι ,Μηχανικοί ,Οδηγοί , Ταξιτζήδες, Τραπεζικοί, Δάσκαλοι και Καθηγητές ,Εφοριακοί, Δικαστές ,Αστυνομικοί, Στρατιωτικοί κ.α.) Σύσσωμος ο λαός στο δρόμο με ένα και μοναδικό σκοπό να πάρουμε πίσω την πατρίδα μας , να πάρουμε πίσω την ζωή και την αξιοπρέπεια μας με όποιο κόστος , έστω και της συνολικής πείνας . Ας θυμηθούμε και να μιμηθούμε το Μεσολόγγι.
Όχι πια σκανδαλώδη προσφορά (μακαρόνια για να χορτάσουν οι πεινασμένοι ) Μια μέρα όπως πάνε τα πράγματα θα πεινάσουμε όλοι μαζί γιατί τα μνημόνια δεν θα έχουν τέλος .
Θα πάρουν τα πάντα , κατόπιν θα μας πετάξουν εκτός ευρώ και θα χρωστάμε ανήμποροι ,πεινασμένοι και ρακένδυτοι για τετρακόσια χρόνια .
Έχω καταλάβει ότι η ιστορία αλάθητα επαναλαμβάνεται.
Ευχαριστώ από καρδιάς την Διευθύντρια και τους συντελεστές της πιο πλουραλιστικής τοπικής εφημερίδας.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !!!!

Γαλουτζής Δημήτρης
Κάτοικος Γιαννακοχωρίου






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου