Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Πάμε ΒΡΙΛΛΗΤΟ 2017, πάμε Βέροια, πάμε χάντμπολ!


Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας η επίσημη συνέντευξη Τύπου για την διεξαγωγή του 5ου Διεθνούς Τουρνουά  Αναπτυξιακών Ηλικιών Χάντμπολ «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» που θα φιλοξενηθεί 7-11 Απριλίου στη Βέροια, με την συμμετοχή 6 Εθνικών ομάδων Παίδων και 12 συλλόγων Παμπαίδων.
Παρόντες ήταν επίσης ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2017» Χαρούλα Ουσουλτζόγλου- Γεωργιάδη, ο Νίκος Τσιούντας, ειδικός σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, ο Β’
Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος Κώστας Σπυρόπουλος, ο Πρόεδρος του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας Στέργιος Διαμάντης, ο Γενικός Γραμματέας του Φιλίππου Βέροιας Παναγιώτης Σαραφής, ο εκπρόσωπος του χορηγού επικοινωνίας, του ομίλου Metromedia και Διευθυντής της εφημερίδας Metrosport Βασίλης Μάστορας, η Εθελόντρια- Διευθύντρια του Κέντρου Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Δεξιότητες Μελίνα Δαμιανίδου και η Αντιπρόεδρος του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2017» Κατερίνα Ψωμιάδου.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:
Κώστας Βοργιαζίδης (Δήμαρχος Βέροιας): «Καλωσορίζουμε στην πόλη μας τον κ. Συναδινό, ο οποίος επισκέπτεται τη Βέροια για να συζητήσουμε για μια σειρά από αθλητικά έργα που έχουμε προτείνει ως δημοτική αρχή στη ΓΓΑ. Με την ευκαιρία της παρουσίας του εδώ, του ζητήσαμε να παραστεί στη σημερινή συνέντευξη Τύπου για να μιλήσουμε για ένα τόσο σημαντικό γεγονός όπως είναι ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ. Για εμάς τους Βεροιώτες, ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ είναι ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που σηματοδοτεί την επιστροφή του χάντμπολ στην πόλη που το γέννησε. Στην τέταρτη χρονιά του στη Βέροια το ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ έχει πια καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου της πόλης μας που αγαπάει το χάντμπολ, επομένως είναι  φυσιολογικό η διοργάνωση να πραγματοποιείται εδώ.  Ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ για εμάς σημαίνει εξωστρέφεια. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων θα επισκεφτούν την πόλη μας για να την γνωρίσουν, να μάθουν την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας, και στη συνέχεια θα γίνουν οι πρεσβευτές μας στο δικό τους τόπο. Σε μια εποχή οικονομικής ανέχειας το ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ αποτελεί μια ανάσα για τον εμπορικό κόσμο της πόλης μας. Ευχαριστώ όσους συμμετέχουν στη διοργάνωση για την παρουσία τους, φυσικά τον κ. Κοτσιώνη και την κ. Ψωμιάδου και προκαταβολικά όλους τους εθελοντές, αλλά και τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το εγχείρημα.
Ιούλιος Συναδινός (Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού): «Θέλω να σας καλημερίσω. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο για την φιλοξενία αυτό το διήμερο στην πόλη της Βέροιας, που συνέπεσε με την διοργάνωση του τουρνουά. Ξέρουμε τι σημαίνει για την πόλη, τι σημαίνει για το χάντμπολ αυτό το τουρνουά. Είναι πολύ σημαντικό και ειδικά από την στιγμή που αφορά τις υποδομές για το αύριο του αθλήματος. Τέτοια εποχή το 2003, στις 13 Απριλίου η Ημαθία και συγκεκριμένα το Μακροχώρι έχασε 21 ζωές. Χθες εγκαινιάσαμε τα νέα Τέμπη. Μάλιστα το απόγευμα θα ανακοινώσουμε την ένταξη στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της ΓΓΑ, έργα που αφορούν την Ημαθία. Ο καλύτερος τρόπος να θυμόμαστε και να τιμάμε την μνήμη των ανθρώπων είναι με πράξεις. Καλή επιτυχία στο τουρνουά».
Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη (Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ»):  «Σας καλωσορίζω και ευχαριστώ τον κ. Συναδινό που μας τίμησε με την παρουσία του, είναι ότι σημαντικό πως η απώλεια δεν αναπληρώνεται αλλά η μνήμη είναι μια επιβαλλόμενη ενέργεια. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε. Είμαι χαρούμενη που ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ έγινε θεσμός με ότι σημαίνει θεσμός, το είπε και ο Δήμαρχος πριν γιατί  η Βέροια χωρίς το χάντμπολ είναι σαν να μην υπάρχει αλλά και το χάντμπολ χωρίς την Βέροια είναι σαν να  μην υπάρχει. Είναι ένα κουστούμι για ένα συγκεκριμένο σώμα και πραγματικά νιώθω περήφανη που αυτή  η διοργάνωση γίνεται εδώ και έχει καθιερωθεί. Το ότι γίνεται στην Βέροια είναι αυτονόητο, για αυτό λοιπόν θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τους φορείς που απλόχερα προσφέρουν στην διοργάνωση. Επίσης, τους χορηγούς που είναι σημαντικό να υπάρχουν αυτή τη δύσκολη περίοδο, τους αθλητές, τους παράγοντες, την ψυχή αυτής της ιστορίας που είναι ο Δημήτρης και η Κατερίνα. Εννοείται και κάποιοι ακόμα, ξέρουν αυτοί, δεν θέλω να αναφέρω περισσότερα. Τέλος τους εθελοντές που είναι σημαντικό κομμάτι στην υπόθεση και να ευχηθώ καλή πορεία στο τουρνουά».
Νίκος Τσιούντος (Ειδικός Σύμβουλος Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας): «Σας μεταφέρω τις ειλικρινείς ευχές του κυρίου Καλαϊτζίδη για καλή επιτυχία. Το ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ είναι μια σημαντική διοργάνωση για την πόλη και την περιφέρειά μας. Ευχόμαστε οι διοργανωτές να συνεχίσουν και τα επόμενα χρόνια με τον ίδιο ζήλο. Η διοργάνωση έχει αποκτήσει αναγνωρισιμότητα και θα φέρει κι άλλες επιτυχίες στο μέλλον».
Κώστας Σπυρόπουλος (Β’ Αντιπρόεδρος ΟΧΕ): «Έχω την τιμή και την χαρά να εκπροσωπώ την Ομοσπονδία στη συνέντευξη Τύπου του ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ για δεύτερη χρονιά. Το συγκεκριμένο τουρνουά δεν είναι μόνο ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός έχει ταυτόχρονα αναπτυξιακό, πολιτιστικό γεγονός, συμμετέχουν ομάδες από το εξωτερικό. Δικαίως διεκδικεί την πρώτη θέση στα αναπτυξιακά τουρνουά, και θέλω να πω πως η Ομοσπονδία αγκαλιάζει τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του αθλήματος. Θέλω να ευχαριστήσω όλους, οργανωτές, εθελοντές, τον Φίλιππο Βεροίας, ο οποίος είναι ένας σύλλογος που στο παρελθόν πρωταγωνιστούσε, πρωταγωνιστεί σήμερα και θα πρωταγωνιστήσει και στο μέλλον. Αισθάνομαι στην ανάγκη εκ μέρους της Ομοσπονδίας να σας ευχαριστήσω για την προσπάθεια που κάνετε και σας εύχομαι καλή επιτυχία. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς των παιδιών που παρά τις οικονομικές συγκυρίες, κάνουν πολλές θυσίες για να είναι τα παιδιά τους κοντά στο άθλημα του χάντμπολ. Είμαι σίγουρος πως θα ανταμειφτούν γι αυτές».
Στέργιος Διαμάντης (Πρόεδρος ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας): «Να σας καλημερίσω και να σας καλωσορίσω στην πόλη μας. Όσον αφορά το τουρνουά αυτό το μεγάλο που διοργανώνεται και πάλι εδώ, με κάλυψε σε πολλά ο Δήμαρχος και η κα Ουσουλτζόγλου- Γεωργιάδη. Από εκεί και πέρα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προκάτοχο μου -γιατί εγώ είμαι εδώ λίγες ημέρες- τον κ. Κορώνα. Πρόκειται για τον άνθρωπο που έλυσε όλα τα θέματα, ώστε να γίνει η διοργάνωση στην πόλη μας. Η Βέροια έχει βάλει τα γιορτινά της, τα οποία βέβαια φοράει 40 χρόνια, είτε σαν Φίλιππος Βέροιας, είτε σαν ΓΕ Βέροιας. Σήμερα όμως είμαστε εδώ για τον ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ , ευελπιστούμε ότι θα είναι καλύτερο από τις άλλες χρονιές. Κλείνοντας επειδή μου αρέσει να ανατρέχω στην ιστορία, θα ήθελα μέσα από τον ΒΡΙΛΗΤΤΟ να ευχαριστήσω τρία άτομα που δεν είναι κοντά μας. Ο ένας είναι ο Στέφανος Οικανομόπουλος, πρόσφερε πολλά στο άθλημα. Ο δεύτερος προέρχεται από την Αθήνα και για εμάς που είμαστε από το 83’ στο άθλημα, κάποιοι άλλοι από το 87’, είναι και έφυγε πρόσφατα από κοντά μας, ο κ. Σωτηρίου. Ο τρίτος όπου εξαιτίας του ήρθε το τουρνουά στην πόλη μας, γιατί εμείς ζούμε με την ιστορία αυτού του αθλήματος, ο κυρ Κανάρης Ψωμιάδης».
Παναγιώτης Σαράφης (Γενικός Γραμματέας Φιλίππου Βέροιας): «Για άλλη μια χρονιά ο Φίλιππος Βέροιας είναι πιστός στο ραντεβού και στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις το ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ. Ευχαριστούμε την Κατερίνα και τον Δημήτρη, τον Δήμαρχο, τους χορηγούς και τους εθελοντές. Αισθανόμαστε υπερήφανοι για το σύλλογό μας. Το όνομα του Φίλιππου εξακολουθεί να ελκύει διοργανώσεις αυτού του επιπέδου. Είμαστε ένας σύλλογος που προάγει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Θέλουμε ένα γήπεδο γεμάτο, περιμένουμε να δούμε αγώνες πολύ υψηλού επιπέδου και ελπίζουμε να τα λέμε κάθε χρόνο».
Βασίλης Μάστορας (Εκπρόσωπος Metromedia, Διευθυντής Metrosport): «Κύριοι υποστηρικτές αυτής της πολύ όμορφης προσπάθειας καλημέρα σας. Όταν ο κ Κοτσιώνης μας χτύπησε την πόρτα δεν ξέραμε πάρα πολλά. Αγκαλιάσαμε αυτό το γεγονός γιατί είναι πολύ μεγάλο διεθνές γεγονός και θέλουμε να είμαστε ο μεγαλύτερος όμιλος ενημέρωσης της Βόρειας Ελλάδας, υποστηρικτής σε αυτό το γεγονός. Μεταφέρω του χαιρετισμούς και της ευχές του ιδιοκτήτη του ομίλου, κ. Ανδρώνη. Θεωρούμε ότι οι αγώνες του τουρνουά έχουν και πολιτιστικό χαρακτήρα. Είναι τιμή για εμάς αυτή η συνεργασία με το ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ. Η Βέροια είναι ένα από τα υγιέστερα κύτταρα του χάντμπολ στην Ελλάδα και μάλλον θα πρέπει να είναι η μόνιμη έδρα που θα φιλοξενεί αυτή τη διοργάνωση. Καλή επιτυχία».
Μελίνα Δαμιανίδου (Εθελόντρια- Διευθύντρια Κέντρου Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Δεξιότητες): «Για ακόμα μια φορά εδώ, γιατί κάποιοι άνθρωποι και για την φετινή χρονιά δούλεψαν και προσπάθησαν και έτσι καταφέραμε να είμαστε εδώ να μεταφέρουμε το μήνυμα του αθλητισμού και της αλληλεγγύης. Στηρίζουμε έναν κοινωνικό πυλώνα μέσα στο πλαίσιο του αθλητισμού και  το Κέντρο Μέριμνας. Γίνονται προσπάθειες των ΑΜΕΑ ώστε να περάσουν το μήνυμα της ζωής, ευχαριστώ πολύ τους πάντες και πιο πολύ τα παιδιά της Μέριμνας, τον Δημήτρη και την Κατερίνα, που για εμάς είναι κομμάτι μας. Η βοήθεια τους είναι αμέριστη, κάθε χρόνο η ομάδα μας μαζεύεται εγκαίρως και σκέφτεται τι θα δημιουργήσει του χρόνου. Είναι σημαντικό το κίνητρο της δημιουργίας για τα παιδιά, δημιουργήσαμε από το μηδέν, το υπέροχο λιοντάρι, την μασκότ της διοργάνωσης η οποία έχει κατασκευαστεί από τα παιδιά. Επιλέχθηκε από τον Δημήτρη και την Κατερίνα για να δοθεί ως δωράκι στις αποστολές. Υποσχόμαστε και δίνουμε κάτι διαφορετικό ώστε να περνάμε το μήνυμα στα παιδιά μας, το μήνυμα της δημιουργίας για κάτι νέο.  Ευχαριστώ το θεό που έχει τα παιδιά καλά, τους γονείς, όλους τους ανθρώπους που βοηθούν. Μιας και έρχεται Πάσχα, ευχόμαστε τα καλύτερα, καλή Ανάσταση στις ψυχές μας, ευχαριστώ πολύ».
Κατερίνα Ψωμιάδου (Αντιπρόεδρος ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ): «Σας καλωσορίζω για άλλη μια χρονιά στο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ. Κάθε φορά που γυρίζουμε στη Βέροια αισθανόμαστε μεγάλη συγκίνηση και πλημμυριζόμαστε από όμορφα συναισθήματα, που δεν εκφράζονται με λόγια. Ευχαριστούμε όσους μας στηρίζουν, τους εθελοντές, τον Δήμο, τον Φίλιππο, όλους. Ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ διεξάγεται φέτος για πέμπτη χρονιά, τέταρτη στην πόλη της Βέροιας και θα συνεχίσουμε, παρά τις δύσκολες συνθήκες. Όλοι μας βάζουμε ένα λιθαράκι για να προωθήσουμε το χάντμπολ να το δούμε σε υψηλότερο επίπεδο. Εύχομαι να περάσουμε όλοι καλά. Πριν ολοκληρώσω να επισημάνω ότι Τη Δευτέρα, η επιστημονική ομάδα TheMIS θα βρίσκεται στο Αιγές Μέλαθρο για ενημέρωση πάνω στους τραυματισμούς του χάντμπολ. Η είσοδος είναι ελεύθερη».





Vrilittos 2017 Press Office
Website: www.vrilittos.com
Εmail: vrilittospressoffice@gmail.com, vrilittoshandball@gmail.com
Facebook Page: https://www.facebook.com/Brilettos
YouTube Channel: https://www.youtube.com/user/Vrilittos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου