Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Το αθλητικό μητρώο των σωματείων, τα έργα της Ολυμπιάδας του 2004 που ακόμη πληρώνουμε και οι αθλητικές ομοσπονδίες που έχουν διοικητικό κόστος το…60% του προϋπολογισμού τους!

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα τα όσα είπε στο δημαρχείο της Νάουσας, το απόγευμα της Πέμπτης 6 Απριλίου,  ο γενικός γραμματέας αθλητισμού κ. Ιούλιος Συναδινός, αναφερόμενος στην πρόθεση της κυβέρνησης του να υπάρξει αποκέντρωση των διαθέσιμων, έστω και ελάχιστων, πόρων στην λογική της αποκέντρωσης.  «Υπάρχει μεγάλη ανισοκατονομή όχι μόνο σε επίπεδο Αθήνας και Θεσσαλονίκης, αλλά εντός και περιφερειών και περιφερειακών ενοτήτων.  Θα υπάρξει ισονομία
στην κατανομή ανάλογα με τον πληθυσμό και τα ενεργά αθλητικά σωματεία. Προτιμάμε να κάνουμε γήπεδα κοντά σε χώρους εκπαιδευτικούς ώστε να γίνονται προγράμματα αθλητισμού για τη νεολαία και προσπαθούμε να συντηρήσουμε τα ήδη υπάρχοντα.  . Η Ημαθία δεν υπήρχε εδώ και δέκα χρόνια στο πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων. Ακόμη πληρώνουμε το 2004. Τελεσιδικούν οι δικαστικές αποφάσεις και μιλάμε για νούμερα που ξεπερνούν τον προϋπολογισμό του υπουργείου.  Δημιουργούμε μητρώο αθλητικών σωματείων, όπου υποχρεωτικά ηλεκτρονικά θα καταθέτουν τον αριθμό των μελών τους, την συμμετοχή τους σε αγώνες, για να λαμβάνουν αναλογικά και επιδότηση. Τα σωματεία έχουν να πάρουν χρήματα από το 2008. Όλες οι ομοσπονδίες παίρνουν αύξηση, αλλά τα χρήματα δεν φτάνουν στα σωματεία, αφού έχουμε ομοσπονδίες που το διοικητικό τους κόστος αγγίζει το 60% της επιδότησης τους», είπε ο γραμματέας. Μακάρι να πετύχει τον στόχο του και μακάρι κάποια στιγμή να πάψουν να μιλούν για νομιμότητα και διαφάνεια αυτή που καταχρέωσαν την χώρα με την Ολυμπιάδα του 2004, με αθλητικές εγκαταστάσεις που όχι μόνο σαπίζουν, αλλά ρημάχτηκαν από κλέφτες και τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε και τους… εργολάβους που τα ανέλαβαν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου