Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

2ο Φεστιβάλ Ροδάκινου στη Βέροια από 15-18 Ιουνίου

Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη περσινή διοργάνωση, το Φεστιβάλ Ροδάκινου επανέρχεται και φέτος στη Βέροια από 15-18 Ιουνίου. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας σε συνεργασία με την Κοινοπραξία Ομάδων Παραγωγών Συνεταιρισμών και το Επιμελητήριο Ημαθίας. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν την Τρίτη 24 Απριλίου οι διοργανωτές, ανακοινώθηκαν οι πρώτες λεπτομέρειες για τις φετινές εκδηλώσεις.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας κ. Πατσίκας Ζήσης «η προσπάθεια συνεχίζεται, η ομάδα μεγαλώνει και βήμα – βήμα θα φτάσουμε στον στόχο μας, που είναι μια
διεθνούς εμβέλειας διοργάνωση, ένα Φεστιβάλ χρήσιμο για τους ανθρώπους της παραγωγής αλλά και ένας λόγος για όλο τον κόσμο να επισκεφθεί και να δει από κοντά τις ομορφιές της Βέροιας και της Ημαθίας». Εκ μέρους της Κοινοπραξίας Ομάδων Παραγωγών Συνεταιρισμών Ημαθίας, ο κ. Γιαννακάκης Χρήστος δήλωσε ότι είναι δεδομένη η στήριξη των παραγωγικών φορέων στο εγχείρημα, καθώς η ευρύτερη περιοχή Ημαθίας και Πέλλας κατέχει σημαντικά μερίδια στην παγκόσμια αγορά νωπού και πολύ μεγαλύτερα στην αγορά της κομπόστας. «Οφείλουμε να αναδείξουμε το Φεστιβάλ σε ένα παγκόσμιο αγροτικό γεγονός, προβεβλημένο, ώστε να μπορέσουμε να το αξιοποιήσουμε οικονομικά προς όφελος όλης της τοπικής κοινωνίας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας.
Αναφορές έγιναν και στις δράσεις του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας που σχετίζονται με τις Ανθισμένες Ροδακινιές, τον Διαγωνισμό Φωτογραφίας και την Ποδηλατάδα που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο της ανθοφορίας. Ειδικά στον Διαγωνισμό Φωτογραφίας η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή με περισσότερους από 130 φωτογράφους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, να λαμβάνουν μέρος. Η προβολή του ολάνθιστου κάμπου της Ημαθίας, ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς το φαινόμενο απαθανατίστηκε στις καλύτερές του στιγμές και με τέτοιο τρόπο που θα αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες, γιατί όχι - όπως γίνεται με την ανθοφορία της κερασιάς στην Ιαπωνία, σχολίασαν οι ομιλητές.
Το Φεστιβάλ Ροδάκινου ξεκινάει το διήμερο 15-16 Ιουνίου με το 2ο Διεθνές Συνέδριο για το Ροδάκινο. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικής Εταιρείας Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών και του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του Τμήματος Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων Νάουσας. Θα καλυφθούν όλες οι πτυχές της καλλιέργειας του Ροδάκινου, θρέψη - λίπανση και φυτοπροστασία, ενώ και φέτος το επίπεδο των εισηγήσεων θα είναι πολύ υψηλό με καλεσμένους ομιλητές από τον ακαδημαϊκό χώρο, αλλά και στελέχη της αγοράς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί, οι δράσεις του Φεστιβάλ επεκτείνονται σε όλη την πόλη της Βέροιας και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:
Έκθεση φωτογραφίας και ανακοίνωση νικητών του διαγωνισμού με θέμα τις Ανθισμένες Ροδακινιές.
Γιορτή γαστρονομίας με καταξιωμένους σεφ, ανοιχτή κουζίνα, εδέσματα, γλυκίσματα, παγωμένες γρανίτες και πολλά - πολλά ροδάκινα.
Δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά και εκπαιδευτικές δράσεις, πάντα με επίκεντρο το ροδάκινο.
Μουσικά events και θεματικές βραδιές με δροσερά cocktail ροδάκινο στα μαγαζιά της πόλης.
Όλες οι δράσεις έχουν ελεύθερη συμμετοχή. Αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου και όλων των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα. Για περισσότερες πληροφορίες, χορηγίες κλπ. οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα ηλεκτρονικά μέσα του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας, toverias@gmail.com, facebook.com/veriatourismclub και στο τηλέφωνο 6942055079.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου